Kender du det, når man bare har lyst til nachos med en god, hjemmelavet guacamole eller en lækker burrito med alle ens favorit råvarer? Vi kender alle til de klassiske mexicanske retter, men hvor får man egentligt den bedste mexicanske mad i København? Vi har lavet et overblik med vores 6 yndlings mexicanske restauranter i København.

Læs også: Studierabatter og tilbud i København

Mæxico - farverige små tacos

mexicansk restaurant København
Instagram: @maexico

Mæxico skal selvfølgelig på listen, når vi taler mexicanske restauranter i København. Mæxico har formået at skabe hele 3 smukke restauranter i København i alverdens farver og ikke mindst lige så smuk mexicansk mad. Hos Mæxico har de kastet deres kærlighed på den helt bløde lille taco lavet på 100% majsmel. Desuden har de konceptet "All you can tacos and drinks" for 399 kr. Det er den perfekte start på aftenen med vennerne!

Hvor: Skindergade 36 Kld, 1159 København K​; Guldbergsgade 3, 2200 København N & Vesterbrogade 58, 1620 København V

Los Primos - nyåbnet take away på Vesterbro

mexicansk restaurant København
Instagram: @losprimoscph

Los Primos er en nyåbnet, lille mexicansk restuarant og take away på Vesterbro. Los Primos betyder "fætre" på spansk, og som navnet antyder, så er restauranten åbnet af to unge fætre. De to fætre har fundet et hul i markedet for god og billig mexicansk take away. Her får man tex mex inspireret mexicansk mad til gode priser. Du kan vælge mellem 4 forskellige slags salsa alt efter, hvor spicy du kan lide din mad. En anbefaling hertil er deres frozen magarita eller cosmopolitan, som er den perfekte drink til den spicy mad. Hvis du vil have mexicansk take away, så er det stedet at gå!

Hvor: Skt. Jørgens Allé 6, 1615 København V

La Neta - traditionel taquerías & Mikkeller øl

mexicansk restaurant København
Instagram: @lanetanbro

La Neta er et spansk slang for "the truth". La Neta byder på sande, autentiske smage i deres små, hyggelige taquerías. Her serverer de både store og små tacos samt et væld af forskellige quesadillas med smeltet ost. Desuden har de hele 10 haner med Mikkeller øl, som er den perfekte kombination til deres mexicanske specialiteter.

Hvor: Nørrebrogade 29, 2200 København N & Istedgade 88, 1650 København V

Hija de Sanchez - både taquerías og restauranter

mexicansk restaurant københavn
Instagram: @hijadesanchez_traqueria

Hija de Sanchez har to taquerias i København - i Torvehallerne og i Kødbyen. Her serverer de friske tacos, paletas og drinks. Derudover har de to restauranter i henholdsvis Nordhavn og på Vesterbro, hvor man finder større menuer og mexicansk mad på et højere gastronomisk niveau.  

Hvor: Istedgade 60, 1650 København V; Hamborg Pl. 5, 2150 Nordhavn; Kødbyen: Slagterboderne 8, 1716 København V & Torvehallerne: Frederiksborggade 21, 1362 København K

Zócalo - Fresh Happy Mex

mexicansk restaurant København
Instagram: @zocalodk

Zócalo er opkaldt efter det største mexicanske torv i Mexico City. Maden hos Zócalo er inspireret af Mission District i San Fransisco, hvor der serveres autentiske, hjemmelavede tacos tilsat et californisk twist i form af amerikansk tex mex. Hos Zócalo kan man både for burritos, tacos, bowls, quessadilas og nachos til gode priser. Som en ekstra bonus så er Zócalo for alle, da de nemlig har både veganske, laktosefri og glutenfri alternativer til alle deres retter. Du må ikke snyde dig selv for deres guacamole, som må være byens bedste - den er selvfølgelig hjemmelavet og bliver frisklavet hver dag!
Psst hold øje på deres hjemmeside og sociale medier, for der er endnu flere restauranter på vej...

Hvor: Falkoner Allé 80, 2000 Frederiksberg; Nørrebrogade 140, 2200 København N & Tivoli Food Hall: Bernstorffsgade 3, 1620 København V

Roberta - en smagsrejse i det latinamerikanske køkken

Instagram: @madklubben

Roberta bringer Latinamerika til Nørrebro. Her kan du nyde ceviche, anticuchos, tacos, et væld af grønne sides og de lækreste latinamerikanske cocktails. Det er det perfekte sted med delevenlig retter, og hvis I har lyst til at komme hele menukortet igennem, vil jeg klart anbefale "Menu de Roberta", som tager dig med på ekskursion fra Nørrebro til Syd- & Mellemamerika.

Hvor: Sortedam Dossering 3, 2200 København N

Buen apetito!

Læs også: 5 x stegt flæsk i København