Vinterferien nærmer sig med hastige skridt, og selvom regeringens restriktioner endnu kun gælder til d. 7. februar, må vi indstille os på, at vinterferien ikke bliver som den plejer med events og arrangementer i hele København. Der er dog ingen grund til at aflyse ferien - for der er masser at give sig til inde og ude for både voksne og børn.

Her får I vores guide til en aktiv, sjov og hyggelig vinterferie i København anno 2021. Husk at passe på jer selv og hinanden - og selvfølgelig overholde de gældende retningslinjer og restriktioner fra regeringen.

Udendørs aktiviteter

CopenHill

Ahhh, er der noget som frisk februar-luft i kinderne? Nej, vel? Forbered dig på at pakke dig godt ind og spendere en masse tid udendørs i vinterferien, for der findes en masse sjove, coronavenlige aktiviteter du og dine kære kan kaste jer ud i i København.

 • Bestig Copenhagen Hill: Snør vandrestøvlerne og tag en smuk gåtur på CopenHill ved Holmen helt gratis. Har du lyst til at prøve kræfter med at stå på ski, kan du også booke en ski-tid på 'bjerget' til omkring 200,- i timen med udstyr.
 • Fastelavnsbollesmagning: Forkæl dig selv og din søde tand, og smag dig gennem Københavns fantastiske fastelavnsboller. Gør en tur ud af det og gå rundt i bydelene med et skønt formål. Læs vores guide til byens bedste fastelavnsboller her.
 • Spil Disc-golf: I Valbyparken kan du udfordre corona-boblen til en gang disc-golf! Det er lidt som golf - bare med en frisbee. Det er gratis at spille, I skal bare medbringe egne frisbees og holde afstand til andre i parken. Find et godt begynder disc-golfsæt her.
 • Gå tur i Københavns parker: Byen er fuld af fantastiske parker og natur-oaser, og du kan med fordel udforske de forskellige, når du alligevel skal gå dagens skridt. Prøv fx. Nokken Strandvej, Botanisk Have og Kalvebod Fælled.
 • Find de seks glemte kæmper: I skovene lidt udenfor byen gemmer der sig seks enorme troldeagtige kæmper, som du kan prøve at finde! Find dem i Hvidovre, Albertslund, Vallensbæk, Rødovre, Ishøj og Taastrup ved hjælp af dette interaktive kort.
 • Det kolde gys og CopenHot: Er du en rigtig viking hopper du selvfølgelig i vandet i februar, men er du mere til spa uden forfrysninger, så kan vi varmt anbefale CopenHot! Vælg mellem vildmarksbad, panoramasauna eller flydende spa.
 • Puzzle-walk: Opklar mysterier i København! Institute of Wonder har lavet hele tre puzzle-walks med veludførte historier, ledetråde og gåder, der vil interessere både store og små. Køb boksene her og læs vores anmeldelser af puzzle-boksene her.
 • Oplev De Sjællandske Alper: Gå en tur i det smukke vest-sjællandske landskab og lyt til Brorfelde Observatoriums spændende 'audio-walk' imens eller hent appen Tidslommen for inspiration og guides til aktiviteter på stedet.
 • Guidet podwalk i København: Tag en god podcast i ørerne, bliv klogere på København og besøg bydele du normalt aldrig ville opleve. Vi kan varmt anbefale performance-podcasten GÅ SE GANG og turist-podcastappen Click A Story, som begge tilføjer et pift til din gåtur!
 • Cykel-rute til kunstværker: Kunsthal Charlottenborg står bag Bike Art Tours, der helt gratis guider til kunstoplevelser fra cykelsædet. I København kan du opleve 10 ikoniske, historiske værker. Find kortet her eller via appen ’Kunsthal Charlottenborg’. Læs mere om konceptet her.
 • Prøv kræfter med Amarminoen: Er du kommet i god gå-form under nedlukningen, bør du udfordre dig selv med at gå Amarminoen - eller 'næsten-Amager-rundt'! Du kan enten gå den smukke, cirka 27 km vandrerute på én gang eller dele den op ad flere omgange. Uanset er du sikret smuk udsigt og en masse skridt.

For mere inspiration, se vores artikel om udendørs coronavenlige aktiviteter her

Indendørs aktiviteter

Selvom du nok er ved at være en lille smule træt af at tulle rundt på hjemmeadressen, må du holde ved lidt endnu. Også i vinterferien. Men heldigvis er der en masse at tage sig til inde i varmen: Mangler du inspiration, så kig med her!

 • Hop i køkkenet: Brug ferien på at udforske dine kulinariske evner! Bag fastelavnsboller eller kanelsnegle med ungerne, eller kast dig ud i en lækker tre-retters menu til din corona-boble med opskrifter fra Valdemarsro eller Arla.
 • Hjemmebiografen: Varm op til dette års Oscars-show eller lad børnene bestemme aftenens store sofa-premiere-film. Find film gratis på Filmstriben, Cinematekets Børnebiffen og DR eller lej film på Blockbuster, Netflix, Viaplay, Disney Plus eller Tv2Play.
 • Tag på museum derhjemme: Oplev og bliv klogere på kunst og kultur derhjemme ved at udforske de digitale muligheder fra bl.a. SMK, Louisiana, Glyptoteket, DAC og Nationalmuseet eller lav selv kunst derhjemme med 'do it (home)'. For mere inspiration, læs vores artikel om indendørs kulturoplevelser her.
 • Digital genbrugs-jagt: Kunne dit hjem godt friskes lidt op med et skab, en sofa eller et gulvtæppe? Sus ind på Den Blå Avis eller Facebook Marketplace og se om du kan finde et genbrugshack, du kan male og sætte i stand. Du kan også selv sælge dine ting!
 • "Gå" i teatret: KGL XTRA kan du streame tidligere klassiske koncerter, opera, ballet og teaterforestillinger helt gratis! Vælg mellem Svanesøen, Opera for begyndere og international scenekunst. Desuden har KGL XTRA en hel sektion kun for børn: Find den her.
 • Læs, læs, læs! Få læst de bøger du altid ville ønske du havde tid til at læse - og indfør højtlæsning/godnatlæsning/morgenlæsning derhjemme! Mangler du bøger har de fleste københavnske boghandlere muliggjort 'click and collect', men ellers kan du helt gratis låne e- og lydbøger på Ereolen.dk
 • Podcasts for store og små: Der findes efterhånden en masse sjove, spændende og gratis danske podcasts, som I kan lytte til sammen eller hver for sig. Jeg kan varmt anbefale Kvinden med den tunge kuffert for de voksne og Radionauterne for børn (og barnlige sjæle!)
 • Krea-sysler: Find din kreative side frem og sno stearinlys, sy en pude, strik en sweater, lav perleplader, eller gør klar til hjemme-fastelavn! På Panduros hjemmeside finder du masser inspiration til DIY-projekter for både store og små.
 • Find spillene frem: Er der noget bedre end et godt gammeldaws slag brætsspil? Backgammon, matador, cluedo og HINT er blandt mine favoritter, men man skal heller ikke undervurdere et puslespil, en kabale eller et spil mastermind.


Læs også: Her er Københavns 6 bedste spaoplevelser.

God fornøjelse og god ferie fra alle os på tipKBH!