Vinteren og ikke mindst julen nærmer sig med hastige skridt, og det er endnu engang blevet tid til at slukke tørsten med den ikoniske øl: Julebryg fra Tuborg. På fredag d. 5 november fejrer de fleste københavnske bodegaer, barer og diskoteker traditionen tro den såkaldte J-dag med at frigive den elskede juleøl kl. 20:59. Efter sidste års aflysning af øl-festen ''falder sneen'' nu endelig igen, og vi kan alle glæde os til et brag af en aften med ølnisser, blå nissehuer, Tuborg-merchandise og festlig stemning i byens gader.

Skal du fejre J-dag? Så får du her et overblik over, hvor du og vennerne og veninderne skal tage hen på årets største gå-i-byen-aften. Tilbage er der bare at sige: ''God jul og godt Tub'år!"

Zeppelin Rock Bar

Zeppelin Rock Bar på Vesterbro er helt klar til at sneen endelig falder igen!
De sørger selvfølgelig for, at gæsterne får en kold juleøl kl 20:59, og så går der rygter om, at Tuborgs nissemænd og -piger også kigger forbi med Tuborg-bilen i løbet af aftenen med mere godt til ganen. Erfaringen siger, at der bliver hurtigt fyldt, så kom tidligt!
Adresse: Vesterbrogade 45, København V

Tyrolia

Årets største gå-i-byen-dag og de kolde juleøls lancering skal da selvfølgelig fejres på Københavns sjoveste afterski-natklub! På denne aften åbnes dørene allerede kl. 20:00 - og den hyggelige tilknyttede gård åbnes også for de øl-tørstige gæster.
Adresse: Vestergade 12, København K

TØRST Bar

På altid festlige Tørst Bar kan du og vennerne også fejre at sneen falder: Fra kl. 20:59 bliver der serveret iskolde julebryg til gode penge, og senere vil de festlige nisser komme på visit med flere forfriskninger og højt julehumør.
Adresse: Vestergade 17, København K

Musen & Elefanten

J-dag hos Musen & Elefanten betyder julebryg og julemusik i lange baner med pejs og hygge til langt ud på natten. Skal du julehygge og -drikke den hos Musen & Elefanten, skal du skynde dig at booke et bord, så du er sikret en plads til festlighederne.
Adresse: Vestergade 21, København K

Heidis Bier Bar

Hos Heidis er J-dag årets største fest! Byens dejlige afterski-bar fejrer derfor J-dag med livemusik, god stemning og pynt til den helt store guldmedalje. Skal du være sikker på at få en plads til en sjov aften på Heidis, skal du nok få booket et bord hurtigst muligt. Entréprisen er 50kr fra kl 16-20. Fra 12-16 er der gratis indgang.
Adresse: Vestergade 18A, 1456 København K

Lola Club

På eksotiske, blomstrede Lola Club i indre København bydes du på den klassiske julebryg til en imponerende fest af en J-dag! Der åbnes kl. 20:00 og for entréprisen på 80 kr. får du den første julebryg med i prisen.
Adresse: Gothersgade 13, København K

Farfar Bodega & Dans

DU er inviteret på Farfar's, når den første julesne falder på fredag! Den mørke, traditionsrige øl serveres kl. 20:59 og senere på aften kommer Tuborg-vognen forbi med sine nisser og jule(øl)mand og fester med i kælderen.
Adresse: Skindergade 20, 1159 København K

The Old Irish Pub

Når det eeeeendelig er tid til at fejre J-dag igen, skal det gøres med manér! Tag forbi 'pubben' og fest med, når årets første julebryg knappes op. Og når den første øl er drukket, står aftenen selvfølgelig på dans på bordene, fest i lange baner og ægte J-dags stemning hele natten lang!
Adresse: Findes både i København K (overfor Tivolis hovedindgang), på Amager, Frederiksberg og ved Damhussøen.

Café Guldhornene

Igen i år inviterer den gode bodega Guldhornene ind til en juleølsfest af en J-dag! Der plejer at være godt proppet hér til årets største gå-i-byen-aften - så sørg for at book et bord eller en bås: Så du er sikret et sted at nyde den kolde bryg, hvile dansefødderne eller spille et slag terninger med vennerne.
Adresse: Vestergade 20A, 1456 København K

Bag om J-dag

Tuborgs Julebryg er den eneste øl med sin helt egen højtid. Dog startede øllen faktisk slet ikke som en juleøl - men som en påskeøl. Og i virkeligheden heller ikke som en øl, men som et postkort.

Carlsberg besluttede i 1905 at lancere en højtids-øl i forbindelse med påsken. Det gik godt med salget og populariteten, så flere højtidsøl blev lanceret undervejs i årenes løb. I 1979 sendte Carlsberg et julekort ud til danskerne med det senere meget kendte motiv med Tuborgvognen, de store snefnug og hilsenen ”Glædelig jul og godt Tub’år”. Postkortet blev tegnet af Peter Wibroe, og året efter blev postkortet til en plakat på ølbilerne, og to år senere til dén øl, der var værdig til at bære den ikoniske tegning: I 1981 blev Tuborg Julebryg lanceret med kaldenavnet ”Snebajer”. J-dag blev for første gang introduceret af Tuborg i 1990.

Tuborg Julebryg er kun i salg syv uger om året. Det er - med rette - Danmarks mest solgte juleøl.