4DX Biografoplevelse

TipKBH’s fælles arrangement blev denne gang afholdt i Nordisk Film Biografer i Lyngby, hvor teamet fik lov til at opleve Aladdin i 4DX. Det var især spændende at blive inviteret indenfor, da ingen af os havde prøvet det før og derfor ikke vidste hvad der skulle forventes.

”Et helt nyt sæde”

Nysgerrige trådte vi ind i biografsalen og straks lagde vi mærke til at salen var anderledes. Der var store ventilatorer i hjørnerne og sæderne var ikke de klassiske bløde, sofa-lignende stole. Sæderne var faste, men flexible og som det almindelige biograf-sæde havde de en kopholder. Men på højre armlæn var der en ”tænd/sluk”- knap for vand. Vi fandt frem til, at det er en valgmulighed som alle får, så man selv kan bestemme om man vil gå all-in på effekterne og risikere at blive lidt våd under filmen. For at sikre os om at få det meste ud af oplevelsen, tændte vi alle for vand-knappen. Under vores fødder var der benstøtte, som når man skal ud og flyve. Vi placerede fødderne, tog 3D-brillerne på og ventede spændt på at filmen gik i gang.

Aladdin i 4DX

’Aladdin’ er en fornyet filmatisering af den animerede Disney-klassiker fra 1992. I starten skulle man vænne sig til alle effekterne, da det er en ny og anderledes biografoplevelse. Aladdin og de andre karakterer var pludseligt for øjnene af os og sæderne gyngede i takt til historien. Men i løbet af filmen blev det mere naturligt, hvor de ekstra dimensioner gjorde, at man nemmere blev grebet af stemningen i filmen og indlevelsesevnen blev større. Det var næsten som at sidde i en forlystelse, for man fik engang imellem et tryk i ryggen og kom til at holde lidt fast i sæderne, når de buldrede og bevægede sig lidt hurtigere. Derudover, fik vi vind og vanddråber i håret og engang imellem mærkede vi også et sus på benene. Effektsporene er skræddersyet til hver enkelt film og således mærkede vi hvordan det er at stå på Aladdin’s flyvende tæppe.

Da filmen var slut var hele teamet bag TipKBH enige om, at det var sjovt og anderledes at se Aladdin i 4DX. Vi diskutterede, at en anden genre såsom gyser eller actionfilm også kunne være spændende at afprøve, fordi effekterne får én til at leve sig godt ind i filmen. Vores sanser blev i den grad sat på prøve og derfor er det helt sikkert ikke sidste gang at vi besøger Nordisk Film Biografer for en lignende oplevelse.

I samme kategori

Stig-Rossen-Julekoncert
candle-1
byhaven-1
hands-4212584_1280

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

lagkagehuset-1
microphone-3989881_1920
photo-1544213456-bc37cb97df74
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides