Foråret blomstrer med fede events: Det sker i marts

Februar blev den første måned i 2022, der bød alle op til fuld genåbningsdans, og lad os nyde godt af det igen her i marts i København, hvor eventkalenderen så småt igen serverer et overflødighedshorn af events og festlige indslag.

Solen bringer tilmed liv og glade dage i gaderne, folk pibler ud, og hudsulten har nærmest aldrig været større. Derfor er det med glæde, at vi her vil give vores bud på, hvad der sker i marts i København, og som kunne blive en del af din revanche fra to års stilstand.

En tanke fra København til Ukraine

Men selvom det dufter af forår, og eventkalenderen blomstrer, sker der frygtelige ting i Europa, hvor der i februar opstod en helt ny situation med krig i Ukraine. Derfor vil den første anbefaling berøre nogle af de arrangementer, der mindes, støtter eller oplyser om den altomsluttende situation.

4. marts er der “Fællessang for fred i Ukraine”. Det er i Helligandskirken på adressen Niels Hemmingsens Gade 5, 1153 København K, og det starter klokken 18.00.

Desuden er der en demonstration “Sluk for gassen fra Rusland nu!” foran Christiansborg den 7. marts klokken 15.00.

Mangler du stadig viden og svar om den komplekse situation, kan du tage til flere foredrag – blandt andet et historisk foredrag på Hvidovre Hovedbibliotek den 16. marts om, hvorfor konflikten overhovedet er opstået. Der er løbende demonstrationer, mindehøjtideligheder og indsamlinger, så hold dig opdateret på de sociale medier.

Læs også: Museer med gratis indgang i København

Gratis tur på SMK i marts

Det sker på SMK i København i marts. Udstilling af den sydkoreanske kunstner Haegue Yang, der gæster København den 4. marts. Foto: Jan Søndergaard
Det sker på SMK i København i marts. Udstilling af Haegue Yang, der gæster København den 4. marts. Foto: Jan Søndergaard

”En 16 meter høj roterende silo af persienner, skulpturvæsner dækket af bjælder, værker med lyd og dufte og tørrestativer fyldt med lysende elektriske pærer.”

Sådan lyder nogle af de sanseindtryk, man kan opleve, når Statens Museum for Kunst åbner den første udstilling med den internationalt anerkendte sydkoreanske kunstner Haegue Yang. Og du kan være med til åbningen helt kvit og frit fredag den 4. marts. Her vil være en talk med kunstneren, koncerter og lidt forfriskninger og snacks.

Hvis du ikke kan være med den 4. marts er den sanselige installationskunst tilgængelig hele foråret.

Hvor: Scenen og Skulpturgården på Statens Museum for Kunst
Hvornår: 4. marts klokken 17-20
Pris: Gratis

Croquis for alle – helt gratis

”Draw me like one of your french girls,” siger Rose i klassikeren Titanic. Og som sagt så gjort af Jack Dawson spillet af en lidt yngre DiCaprio.

Slip din indre kreative sjæl løs. Kom til gratis croquis-tegneaften i København den 7. marts. Det sker på TegneskoleKBH i Købenavn V. 

Og nu kan det blive dig, der kvit og frit kan tage den udfordring op, når TegneskolerneKBH inviterer til gratis croquis-tegning den 7. marts. Man behøver ingen erfaring eller tilknytning til skolen – alle er velkomne.

Man skal bare medbringe papir og blyanter, og så stiller de klar med tegneplader, den helt rette stemning og en model (nok ikke Kate Winslet, men det bliver afgjort lige så godt).

Der er kun plads til 20 tegnende gæster, så vil du prøve din indre croquis-tegner af, skal du være der i god tid.

Hvor: Tegneskole KBH, Bygmestervej 5, 2400 København V
Hvornår: 7. marts
Pris: Gratis

Læs også: Batman overtager København med ikonisk og smagfuld partner

FindersKeepers tilbage til marts efter to år

Så er det berømte designmarked FindersKeepers tilbage i København efter to års coronapause.

Denne gang er det Øksnehallen i Kødbyen, der bliver forvandlet til et mekka for design, hvor du kan finde smukke og unikke designs fra prominente og etablerede designere, nye kunstnere og kreative håndværkere. Der sælges alt fra både møbler og interiør til fashion, accessories, smykker og planter.

Hvor: Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 København
Hvornår: 5. – 6. marts
Pris: Dagsbillet 50 kroner / weekendbillet 70 kroner

CPH:DOX – det sker med ekstra fokus på Ukraine

I slutningen af marts vises konkurrencefilmene rundtom i København i forskellige biografer. Man køber billetter til de enkelte forestillinger på CPH:DOX’s hjemmeside.

Det årlige tilbagevendende event CPH:DOX er en af de største dokumentarfilmfestivaller i Norden og serverer i år 200 nye dokumentarfilm, der er aktuelle, inspirerende og giver nye perspektiver til den verden, vi lever i.

Emnerne vil blandt andet kredse om væltede statuer, vaccine-politik, politisk polarisering, Metoo og magtmisbrug.

Desuden vil der være ekstra fokus på den presserende situation i Ukraine med film, der giver nye perspektiver på virkeligheden i Rusland og Ukraine. Filmene kan både ses i byens biografer og på deres streamingplatform.

Se hele programmet her.

Hvor: Cinemateket, Grand Teatret, Empire Bio, Dagmar, Palads, Big Bio, Falkoner Bio og Vester Vov Vov
Hvornår: 23. marts – 3. april
Pris: 100 kroner for en enkelt filmforestilling

Boomerang-events: Husk, at der hver uge er gratis arrangementer som Veras Market om søndagen under Bispeengbuen, onsdagsmusikbingo på Rabalder Bar og stand-up på Den Glade Gris om torsdagen.

I samme kategori

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

144A1538-1400x840-2
Padel-tennis-bat-test-54-
Aire-1
microphone-3989881_1920

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides