Træerne ved søerne er klædt i rødbrune nuancer, på Strøget har folk fået huer og halstørklæder på, dagene bliver kortere, og lige om lidt går vi ind i skolernes efterårsferie. Det er blevet oktober og efteråret har for alvor meldt sin ankomst.

Oktober er en særdeles begivenhedsrig måned i København, og du kan se frem til alt lige fra fede Halloween-events til fotoudstilling, madfestival og Kulturnatten. Hér er vores bud på 5 begivenheder du ikke må gå glip af i oktober.

Kulturnatten

Når skolerne går på efterårsferie, skaber foreningen Kulturnatten en festlig, spændende og oplevelsesrig aften, hvor hele byens kulturliv smelter sammen og åbner sig til glæde og inspiration for os alle! Vær med når mere end 250 museer, teatre, biblioteker, kirker, ministerier, parker og pladser over hele byen byder velkommen under Københavns største årlige endagsbegivenhed. Det eneste, de nysgerrige behøver, er et Kulturpas!

Se programmet her

Hvor? I hele København
Hvornår? Fredag d. 15 oktober
Hvor meget? Et Kulturpas koster 95 kroner og giver fri adgang til alle Kulturnattens arrangementer og fri transport med bus, tog og Metro i hele Hovedstadsområdet kl. 16.00 – 04.00.

Halloween i Tivoli

Så er det endnu engang blevet tid: Tivoli omdannes til det smukkeste og uhyggeligste Halloween-mekka! Gå på opdagelse blandt spøgelser, edderkopper, fugleskræmsler og flere end 20.000 græskar, find halloween-pynt og efterårsgodter i boderne, bliv betaget af de smukke lys, og vær med, når årets største kæmpegræskar kåres. Der bliver helt sikkert en masse gys og gru for både store og små!

Hvor? Tivoli København
Hvornår?
14. oktober - 7. november
Hvor meget?
Entré: Voksen fra 135 kr., barn 60 kr.

Halloween-Horror Drive Thru

Er du det modsatte af en sart sjæl, så bør du i dén grad tage forbi Reffen i oktober - hér får du nemlig et gys af en anden verden! Copenhagen Street Food forvandles til et brutalt helvedes horror-house Drive Through, hvor I enten kan få den fulde gruopvækkende oplevelse i egen bil eller lejet bil. Her kører I gennem skrækindjagende scenarier så som; henrettelser, jump scares, desperate torturofre, special effects og meget mere af alt dét som de allerværste mareridt er lavet af. Soundtracket til oplevelsen modtages igennem bilradioer via et FM-signal.

Læs mere og køb billet hér

Hvor? Reffen - Copenhagen Street Food
Hvornår? 8. - 31. oktober
Hvor meget? Egen bil: fra 309 kr., lejet bil: fra 463 kr.

DinnerDays

Godt nyt til de sultne ganer og glade madører: DinnerDays mad og restaurant-festival er tilbage i uge 42! Festivalen tillader gæster at spise tre, lækre retter fra nette summer på 215 kr. (+ gebyr) på en lang række lækre spisesteder (90+) fordelt over hele landet.

Læs mere og bestil bord her

Hvor? I hele landet
Hvornår? 15. - 24. oktober
Hvor meget? Priser fra 215 kr. (+ gebyr) pr. person

World Press Photo

Nu kan du igen få lov at opleve nogle af verdens allerbedste pressefotografier på World Press Photo-udstillingen, der gæster Danmark i oktober. Gå rundt mellem de vindende fotografier og bliv vidne til smukke, gribende, grufulde, besynderlige – og nogle gange næsten ubegribelige øjeblikke – blandt andet inden for natur, sport, portrætter og hverdagsfotografi.

Hvor? Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V.
Hvornår? 24. september - d. 17 oktober.
Hvor meget? Voksen 130 kr., studerende & pensionister 80 kr.