Sommeren lakker måske på papiret mod enden, men årets sidste sommermåned, august, byder altså på intet mindre end et væld af fantastiske, spændende og sjove begivenheder i København!

Skal du vride det sidste ud af den danske sommer, har vi udvalgt 6 arrangementer i byen, som er særdeles gode til formålet. Hvordan lyder festivaler, sommerkoncerter og arrangementer, OL, Pride og kongeligt loppemarked i dine ører? Ret godt, ikke?

Har vi overset noget? Så tip os på [email protected]

OL-stemning på Experimentarium

Experimentarium OL
Billede: Experimentarium PR

I disse dage brager De Olympiske Lege løs i Tokyo, og de danske atleter kæmper flot om det eftertragtede metal. DR dækker i år Legene på toppen af Experimentarium - og her er også du og familien inviteret til olympisk folkefest med japansk stemning, storskærm og streetfood! I kan følge de danske atleter på storskærm, prøve sportsgrenene på egen krop og mærke pulsslaget fra Legene i Tokyo.

Hver dag sætter Experimentarium et begrænset antal fribilletter til den Olympiske Tagterrasse ud. Se mere her

Hvor? Tuborg Havnevej 7, Hellerup
Hvornår? OL: 24. juli - 8. august. Paraoplympiske Lege: 24. august - 5. september
Hvor meget? Fribillet til Den Olympiske Tagterrasse - ellers entrébillet til Experimentarium.

Sommerarrangementer på Louisiana

Lousiana
Billede: Louisiana PR

Kunstmuseet Louisiana nord for København byder i løbet af hele august på en række spændende sommer-begivenheder, når den udendørs parkscene indtages af prominente, internationale og danske forfattere, musikere og kunstnere. De mere end 40 events tæller både koncerter, marionetteater, forfattermøder, interviews, oplæsninger og meget mere. I kan godt glæde jer til at opleve blandt andet Olga Ravn, Kim Fupz Aakeson, Monika Fagerholt, Bisse, Lydmor og Kira Skov.

Se hele programmet her.

Hvor? Louisiana. Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk
Hvornår? 27. juli - 29. august.
Hvor meget? Entrébillet til Lousiana. Voksenbillet 125 kr.

Sommerfest - Manna x Nikolaj Kunsthal

Billede: Nikolaj Kunsthal PR

I samarbejde med Manna inviterer Nikolaj Kunsthal til en hel aften i den gamle kirke med sommerfest, intimkoncerter, langbordsmiddag og solskin på Nikolaj Plads! Dagen starter udendørs med kolde drinks og sød live-musik, derefter serveres en lækker tre-retters menu fra Rufino Osteria og Rouge Oysters, og kulminationen på det hele bliver en intimkoncert med to af tidens mest interessante kunstnere: School of X og Mercedess.

Køb billet her.

Hvor? Nikolaj Kunsthal. Nikolaj Plads 10, 1067 København K
Hvornår? d. 7 august.
Hvor meget? 150 kr. for koncert, 425 kr. for middag + koncert.

Copenhagen 2021 - WorldPride og EuroGames

Copenhagen 2021
Billede: Copenhagen 2021 PR

Mangfoldighed, åbenhed og kærlighed: To af verdens største LGBTI+ events nogensinde finder i august sted på københavnsk jord! Mens Worldpride er en kultur- og menneskeretshedsbegivenhed, der samarbejder med en bred vifte af byens kulturinstitutioner om taler, performances, workshops og parader, er EuroGames en LGBTI+ sportsbegivenhed, der sætter inklusion på dagsordenen i sportsverdenen. Basen er ved Rådhuspladsen, som forvandles til et regnbue-mekka med streetfood boder og spændende, oplysende begivenheder.

Læs meget mere og find det samlede program på deres hjemmeside her.

Hvor? Flere steder rundt i hele København. Base på Rådhuspladsen
Hvornår? 12 - 22 august
Hvor meget? Nogle events er gratis mens andre koster billet-pris.

Sommerens festivaler

koncert
Billede: Unsplash

Nogle af byens allerfedeste musikbegivenheder og minifestivaler løber af stablen i august måned! Oplev blandt andre: UHØRT Festival (19 - 21 august), hvor du kan høre de nyeste nye danske musiknavne, den elektroniske chillout-festival Stella Polaris (7 august) og den nye, unikke mainstream-festival Øresound Festival (12 - 14 august).

Få det fulde overblik over august måneds musikbegivenheder og festivaler i vores guide her.

Hvor? I København og omegn
Hvornår? Hele august måned
Hvor meget? Kommer an på den enkelte begivenhed: Nogle er gratis, mens andre koster festival/koncertbillet.

Loppemarked på Det Kongelige Teater

det kongelige teater loppemarked
Billede: Det Kongelige Teater PR

Drømmer du om at eje et lille stykke af Det Kongelige Teater, så er det nu, du skal slå til! Teatrets lager skal flytte til et mindre - og derfor holder de et godt gammeldags loppemarked, hvor de vil sælge ud af omkring 1000 møbler og større rekvisitter fra alverdens forestillinger. Er du heldig, kan du måske finde en helt unik rokokosofa til stuen, et dusin usædvanlige spisebordsstole, bænke, borde, talerstole, gyngeheste, trehjulede cykler, finurlige figurer og meget meget andet.


Hvor? Refshalevej 173A (Port 14), 1432 København K
Hvornår? Lørdag d. 21. august fra 10:00 - 17:00
Hvor meget? Gratis indgang (pris på varerne afhænger af hvad du forelsker dig i!)