Du kender måske til de klassiske julemarkeder i København her ved juletid, så vi har samlet en lille guide med andre juleoplevelser her i december.

Luciaoptog i Kajak

Det fineste luciaoptog opføres i Københavns kanaler. Det er lidt anderledes, idet optoget sejler i kajak. Der er gode muligheder for at se optoget fra vandkanten og synge med. Sidste år deltog mere end 300 kajakroere, så det er et stort optog! Det er gratis at se optoget. Hvis du selv ønsker at sejle med i optoget, er dette gratis hvis du har din egen kajak. Det kræver blot, at du har det påkrævede niveau og at du pynter din kajak – det kan du læse mere om lige her. Du kan også leje en kajak og sejle med.  Optoget starter fra Kajak bar – Børskaj 12 – på Luciadag den 13. december kl. 17, og sejler forbi Nyhavn, Christianshavn og Højbro Plads.

Jul på Arbejdermuseet

På Arbejdermuseet kan man opleve julen som i gamle dage. Her er Familien Hansens lejlighed pyntet op som i 1950’erne – i efterkrigstiden hvor midlerne var små. For børn kan man gå på skattejagt og udfylde sit nissepas, og hver lørdag er der juleomvisning klokken 14. Arbejdermuseet er et museum, hvor man kan gå på jagt i forskellige udstillinger om forskellige samfundslags arbejdsliv og arbejderbevægelsens historie, der også egner sig rigtig godt til børn.

Snedronningen i Tivoli

Balletforestillingen om H.C. Andersens eventyr Snedronningen, har spilleperiode i Tivoli helt til den 29. december. Balletten er en forestilling for hele familien, hvor eventyret om Kay og hans modige ven Gerda bliver nyfortolket. Med i billetprisen er også entré til Tivolis flotte juleudsmykning. Scenografi og kostumer er lavet af Dronning Margrethe II, musikken af Nanna Øland Fabricius – også kendt som kunstneren Oh Land – og koreografien og iscenesættelsen er lavet af Yuri Possokhov.  Forestillingen spilles i Tivolis Koncertsal onsdag til søndag frem til den 29. december. Billetter til forestillingen kan købes lige her.

Julemarked på Designmuseet

Hvis du gerne vil give en håndlavet julegave, men ikke er så fiks på fingrene selv, så skal du besøge Designmuseets julemarked. Her har 70 kunsthåndværkere sat deres fineste værker til salg, og du kan altså nemt finde en pæn, professionelt håndlavet julegave. Udover Designmuseets julemarked, er der selvfølgelig også mulighed for at besøge selve museet. En voksenbillet til museet koster 115 kroner, og der er gratis adgang for studerende og børn og unge op til 25 år. Designmuseets julemarked har åbent fredage 12-17 og weekender 10-17 frem til og med den 8. december. Julemarkedet er gratis at besøge.