Godt nytår! Vi håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Et nyt år betyder som bekendt nye oplevelser, og selvom den anderledes virkelighed selvklart sætter en stopper for de fleste arrangementer og aktiviteter, har vi fundet frem til fem coronavenlige begivenheder, du kan tage dig til i januar måned. God fornøjelse – og god afstand!

Besøg Det Kongelige Teater – hjemmefra

Foto: Costin Radu

Selvom kulturlivet som bekendt er omfattet af coronanedlukningen, er det fortsat muligt at blive beriget med kulturelle oplevelser – dog blot fra sofaen. Det Kongelige Teater har nemlig tilgængeliggjort flere online forestillinger, herunder både skuespil-, koncert-, opera- og balletstykker, der alle kan streames via deres hjemmeside. Sæt dig til rette i sofaen og nyd John Neumeiers opsætning af balletklassikeren ”Romeo og Julie”, det klassiske eventyr om ”Askepot” eller en af de mange andre fantastiske forestillinger.

Hvor? Det Kongelige Teaters hjemmeside

Hvornår? Når det passer dig.

Pris? Gratis.

Læs her for mere information.

Hils på fritgående får og alpakaer

Foto: Claus Andersen, sydhavnstippen.dk

I den sydlige del af København – blot 20 minutter på cykel fra Københavns Rådhusplads – finder du Sydhavns grønne oase; Sydhavnstippen. Sydhavnstippen, også kaldet Tippen, er et selvgroet og nu fredet natur- og kulturområde beliggende ved fuglebeskyttelsesområdet Kalveboderne.

Tippen er rig på både plante- og dyrearter, hvor én af attraktionerne i vintertiden er den smukke isfugl, der af og til kan spottes ved kanalen, som populært kaldes ”Lorterenden”, fordi kloakkerne før i tiden havde sit udløb her. I dag er vandet dog rent, og langs renden ligger små selvbyggede huse og skure, der falder fint i tråd med Sydhavnens historie som hjemsted for mere alternative boligformer. Udover isfuglen huser Tippen også både fritgående alpakaer og får, der hvert forår kommer på græs i området for at holde planevæksten nede.

Hvor? Fragtvej 9, 2450 København SV

Hvornår? Når det passer dig.

Pris? Gratis.

Læs her for mere information.

Skål i øl

Foto: Timothy Dykes
Foto: Timothy Dykes

Som følge af coronanedlukningen så Danmarks største virtuelle ølsmagning dagens lys for første gang tilbage i foråret 2020. Siden da har ølsmagningen været afholdt tre gange, og den 30. januar kl. 14.00 går det løs igen, hvor følgende 12 bryggerier er repræsenteret; Theodor Schiøtz Brewing Co., Flying Couch, Grauballe Bryghus, Hornbeer, Kissmeyer Beer & Brewing, Ølsnedkeren, Fur Bryghus, Warwik Bryghus, Timm Vladimirs Bryghus, Hancock Bryggerierne, Slowburn Brewing Co-Op samt Randers Bryghus.

Alt, du skal gøre for at deltage, er at bestille smagskassen indeholdende 12 øl fra de nævnte bryggerier og efterfølgende gå ind på Anarkist Beer & Food Labs Facebookside, hvor smagningen sendes live. Undervejs stilles der om til de forskellige brygmestre, og derudover byder ølsmagningen også på underholdende indslag, konkurrencer mm. Skål!

Hvor? Anarkist Beer & Food Labs Facebookside

Hvornår? Lørdag den 30. januar kl. 14.00.

Pris? Smagskassen koster 399 kr. eks. pant og fragt og kan bestilles her. OBS! Smagskasserne afsendes mandag den 25/1.

Læs her for mere information.

Oplev København på egen hånd

Foto: Rasmus Hjortshøj, BLOX

Tag dine høretelefoner i eller på ørene og lær Københavns arkitektur samt byrum bedre at kende – også når du befinder dig derhjemme. Det eneste, det kræver, er, at du henter Dansk Arkitektur Centers app og udvælger, hvilke af de mere end 300 nedslag i Københavns arkitektur, du ønsker at blive klogere på.

I app’en kan du også finde inspiration til nye ruter i København ved at benytte en af de såkaldte tematiske gåture, der er udviklet af erfarne guider. Og hvis du allerede bevæger dig rundt i byen, kan du blot klikke på kortet i app’en og se, hvilke højdepunkter du befinder dig i nærheden af – eller sætte app’en på det såkaldte ”explore-mode”, hvor du i stedet automatisk får en notifikation, når du er tæt på et af de 300 højdepunkter i byen. God tur!

Hvor? København.

Hvornår? Når det passer dig.

Pris? Gratis

Læs her for mere information.

Tag på tur i solsystemet

Foto: Guillermo Ferla

Trænger du til at få opfrisket din viden om solsystemet? Måske ikke det spørgsmål, man oftest stiller sig selv, men om ikke andet kan vi i hvert fald anbefale at lægge vejen forbi Planetstien i Hvidovre, hvor du enten kan gå eller cykle en tur i solsystemet samtidig med, at du lærer om planeterne undervejs. Selve stien er knap 6 km lang og strækker sig fra solen på ”Bjerget” i Kystagerparken til dværgplaneten Pluto i Mågeparken. Størrelserne på planetstiens planeter, solen og deres indbyrdes afstande er udført i målestoksforholdet 1:1 milliard – så hvor Solen er omdannet til et klatrestativ, er Jorden på størrelse med en stor ært.

Hvor? Sdr. Kystagervej 4, 2650 Hvidovre

Hvornår? Når det passer dig.

Pris? Gratis

Læs her for mere information.