Så er det endelig blevet tid! Juli måned byder (for de fleste) københavnere på en længe ventet sommerferie - og derfor fyldes byens gader, parker, restauranter, badesteder og strande med glade mennesker, højt humør og god stemning.

Juli er én af de mest begivenhedsrige måneder i København, og vi har derfor måtte vælge blandt mange, når vi i denne guide har udvalgt 5 fantastiske arrangementer som du bare ikke må gå glip af i løbet af juli måned.

Har vi overset noget helt særligt? Så tip os gerne på på [email protected]

Copenhagen Jazz Festival

Trompettrut, saxofon-toner og rytmiske trommer: Det er blevet tid til den 43'erne version af Copenhagen Jazz Festival, hvor København summer af liv og jazz! Nogle af verdens største jazzstjerner indtager byens koncertsale, mens yngre, stilskabende kræfter fra ind- og udland indtager byens mange rum og spillesteder under festivalen.

Det fulde program, daglige nyheder, bandbeskrivelser og meget mere kan findes her.
Læs også vores guide til sommerens andre minifestivaller og koncerter her.

Hvor? Københavns spillesteder og koncertsale.
Hvornår? Fra d. 1. - 24. juli
Hvor meget? Kommer an på den enkelte koncert.

4th of July i Tivoli

Tivoli Fyrværkeri
Billede: Tivoli

Den 4. juli fejrer USA uafhængighedsdag i stor stil med BBQ, fest og fyrværkeri - og i år kan du også i Danmark blive en del af festlighederne, når TIVOLI fejrer 4th of July d. 3. og 4. juli på Plænen. Glæd dig til en weekend fyldt med fede amerikaner biler, lækre amerikanske livretter på Tivolis mange restauranter, interview med Rufus Gifford, en hilsen fra Joe Biden, film, musik og et kæmpe festfyrværkeri til slut.

Hvor? Tivoli, København
Hvornår? d. 3. juli og d. 4. juli fra kl. 11 begge dage
Hvor meget? Entré. Læs mere her

EM-Udstilling på Københavns Rådhus

’EURO CELEBRATION – The History of the European Football Championship’
Billede: EM-udstillingen ’EURO CELEBRATION – The History of the European Football Championship’'

Har du fået EM-feber? Oplev den midlertige, gratis EM-udstilling på Københavns Rådhus og dyk ned i historien bag EM, (gen)oplev Danmarks sejr i 1992 og varm op til finalen - som Danmark forhåbentligvis bliver en del af! På udstillingen kan du blive fotograferet med trofæet fra ’92, se Peter Schmeichels 1992-handsker og andre klenodier og dykke ned i EM-historiens mest legendariske øjeblikke fra 1960 til i dag. Udstillingen er for alle - og i weekenderne og skoleferien er der også sjove aktiviteter med flotte præmier til de mindste fodboldfans.

Læs om hvor du kan se EM på storskærm i København her.

Hvor? Københavns Rådhus. Rådhuspladsen 1, København V
Hvornår? Udstillingen har åbent til d. 9 juli. Hverdage: 09:00-16:00. Lørdage: 09.30-15:00. Søndage 11:00-15:00
Hvor meget? Gratis for alle. Husk corona-pas.

Copenhagen Summer Dance

Copenhagen Summer Dance
Billede: Copenhagen Summer Dance, PR

Synes du også, at samtidsdans i verdensklasse under åben himmel på Ofelia Plads lyder spændende? Så skal du da tage til Copenhagen Summer Dance! Årets hoftesvingende program byder blandt andet på nye danseværker med livemusik af Den Sorte Skole, gæsteoptrædener af balletdanserne Sebastian Kloborg og Maria Kochetkova, danseteater, en street-dance-battle og meget mere.

Hvor? Ofelia Plads.
Hvornår? 22. - 25. juli. Forestillingsstart kl. 17:00 eller kl. 21:00.
Hvor meget? Fra 40 - 210 kr. Se mere her.

Open Air - Indoor i Cinemateket

Cinemateket Indoor
Billede: Fra Cinematekets hjemmeside. Pulp Fiction

I år bliver Cinematekets open air-filmvisninger lidt anderledes - for i stedet for at foregå udenfor i Kongens Have, rykker de i år indenfor og bliver til OPEN AIR - INDOOR! Den 30. og 31. juli er du inviteret til to indendørs filmfestdage med fire gratis visninger af ’Pulp Fiction’ og ’Mine aftener i Paradis’, comfort-food og cocktails fra SULT og ikke mindst skønne, friske sommertoner fra DJ’s Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch som prikken over i'et.

BILLETBESTILLING FRA MANDAG DEN 26. JULI. Ikke-afhentede billetter frigives umiddelbart før filmstart og kan erhverves efter først til mølle-princippet.

Hvor? Cinemateket. Gothersgade 55, København K
Hvornår? 30. og 31. juli.
Hvor meget? Billetter er gratis. Læs mere her.