Med solen kom juni endelig! Og nøj, hvor har vi glædet os, for juni måned byder både på genåbningens fase 3 og en helt masse sjove, spændende og hyggelige begivenheder og arrangementer i København. Hvordan lyder en mini Roskilde Festival, EM på storskærm, en bog og en foto-festival, Sankt Hans-hygge eller gratis udendørs teater i dine ører? Meget fint, ikke?

I denne guide får du et overblik over og inspiration til hvad du kan opleve i årets første sommermåned. God fornøjelse!

Tip os endelig på [email protected], hvis vi mangler en begivenhed på i guiden.

EM i fodbold på skærm

DBUfoto.dk
Foto: DBUfoto.dk

Du kan godt lægge den rød-hvide t-shirt til vask og begynde at øve dig på ''Der er et yndigt land''! Fra d. 11 juni - 11. juli rammer fodboldfeberen byen, når EM i herrefodbold endnu engang skydes igang. Og i år er København en af værtsbyerne - derfor skal flere kampe spilles i Parken! Når vi nu ikke kan opleve grønsværen og fodbolddrengene live, må vi ty til det næstbedste: Storskærmen. Det vil være muligt at tage til mindre storskærmsarrangementer med færre mennesker (500-1000) i Øksnehallen og på Ofelia Plads i København.

Hvor? Ofelia Plads og Øksnehallen
Hvornår? Fra d. 11 juni - 11 juli 2021.

OBS. Husk coronapas ved indgang!

Copenhagen Photo Festival 2021

Copenhagen Photo Festival

KNIPS! Copenhagen Photo Festival, den største nordiske festival af sin slags, vender tilbage d. 3. til 30. juni med mere end 30 fotokunst-udstillinger fordelt på gallerier, museer og kunstinstitutioner i København og Sydsverige! Årets festivalcentrum ligger på Refshaleøen, der er omdannet til en 10.000 m2 stor udstillingspark, fyldt med det bedste inden for fotografi og linse-baseret kunst. Hér vil der løbende være sociale arrangementer, performances og musik.

Se programmet her.

Hvor? På gallerier og museer i hele byen - festivalcentrum på Refshaleøen.
Hvornår?  3 - 30 juni
Hvor meget? Flere af udstillingerne har gratis entré, på gallerierne/museerne betales entré. For at opleve begivenhederne på festivalcentrum gennem hele perioden, kan du købe et 'armbånd' her.

Christianhavns Bogfestival

Christianshavns Bogfestival

Elsker du bøger, poesi og litteratur? Kom og lyt til samtaler, oplæg og oplæsninger ved nogle af tidens førende forfattere og oversættere, når Christianshavns Bogfestival løber af stablen fra d. 10 - d. 20 juni. Årets festivalprogram består af en masse forskellige arrangementer, der alle afholdes i lige så trygge som hyggelige og inspirerende rammer. Oplev forfattere som Vigdis Hjorth, Kirsten Thorup og Leonora Christina Skov i spændende samtaler!

Læs mere om årets festival her.

Hvor? Det kommer an på det enkelte arrangement.
Hvornår? Fra d. 10-20 juni
Hvor meget? Det kommer an på arrangementet. Nogle er gratis, mens andre koster mellem 30-65 kr. pr. billet. Køb billetter her.

Sankt Hans

Sankt Hans
Foto: Ty Stange

D. 23 juni kaster vi de onde og mørke kræfter (var der nogen, der sagde corona?!) på bålet, mens vi fejrer lysere tider og sommerens komme. Skal du også fejre Sankt Hans aften med bål, fællessang og grill-hygge i København, så har vi lavet en guide til dig lige her.

Hvor? Fejr Sankt Hans flere steder i København.
Hvornår? Om aftenen d. 23 juni

Gratis-teater i H.C. Ørstedsparken

Shakes Teater
Foto: Thomas Cato

Skal du opleve noget, du kommer til at huske og tale om længe? Den sjove, anderledes og folkekære teatertrup Shakes fremfører nu for sjette år i træk en gratis, udendørs teater-forestilling i H.C. Ørstedsparken! Shakes ønsker at gøre Shakespeare folkelig og få ham ud af teaterstøvet og ned på gadeplan. Det bliver en vild, aktuel, poppet og moderne teater-fest for alle - og du vil ikke gå glip af det!

Hvor? H.C. Ørstedsparken
Hvornår? 10 - 19. juni & 10-21 august 2021. Spiller fra tirsdag - lørdag kl. 18.30
Hvor meget? Gratis.

Havefest i Tivoli

Havefest i Tivoli

Hver fredag, kl. 16-23 fra den 21. maj forvandles Tivoli til en havefest uden lige med livemusik, DJ's, cocktails, iskolde øl og meget mere. Der er livemusik både på Plænen og i Orangeriet, og det er store som spirende stjerner, der skyder weekenden i gang med alt fra poppede toner til elektroniske beats. Og er du en begavet quiz-haj, kan du på Plænen deltage i quiz og vinde eftertragtede præmier.

Hvor? Tivoli København
Hvornår? Hver fredag kl. 16:00 - 23:00. Adgang til koncerter på Plænen kl. 19 og kl. 22.00.
Hvor meget? Entré.

OBS: Hvis du vil sikre dig en siddeplads på Plænen til koncerterne, kan du hente et armbånd i Haven. Armbåndet er gratis, og kan hentes to timer før show.

Summer Days - Mini Roskilde Festival

Mini Roskilde Festival

Har du Roskilde-blues igen i år? Så er der godt nyt: Roskile Festival præsenterer nemlig det nye koncept 'Summer Days'. To forlængede weekender i sommeren, hvor man kan få en lillesmule festival-stemning! Ja tak! Allerede torsdag d. 24. juni - søndag d. 27. juni starter festen, med kunstnere inden for musik, street art, aktivisme og performance, lækker mad og kolde drikke i græsset. Og nåh, ja, så foregår det hele dér hvor det plejer: På Roskilde Dyrskueplads.

Se det fulde program her.

Hvor? Roskilde Dyrskueplads
Hvornår? D. 24-27 juni + d. 1 - 4 juli.
Hvor meget? 425-495 kr. for en dagsbillet. Partout er desværre ikke muligt. Køb billet her.