Efteråret og dets flotte farver præger naturen, hvilket indbyder til at tage ud og opleve København. Vi giver dig fem tip til både udendørs, kulturelle og lysende oplevelser, som du kan give dig til i november trods coronasituationen – husk dog god afstand, håndsprit, mundbind og det gode humør!

Oplev efteråret på fineste vis

Foto: Martin Arusalu

Selvom den årlige Hubertusjagt desværre er aflyst i år grundet coronasituationen, kan du stadig nyde den smukke natur i Dyrehaven nord for København. Her har du rig mulighed for at opleve årstidernes skiften med de glødende efterårsfarver – så hop i efterårstøjet, gå en lang tur i Dyrehaven og oplev Ulvedalsegen og Eremitageslottet.

Hvor? Dyrehaven, 2930 Klampenborg.

Hvornår? Når det passer dig.

Pris? Gratis.

Læs her for mere information

En kulturel oplevelse med god udsigt

Foto: Ulrik Jantzen

I Humlebæk ligger Louisiana Museum of Modern Art, som du med fordel kan lægge vejen forbi i forbindelse med dit besøg i Dyrehaven. Her kan du – som navnet indikerer – opleve moderne kunst fra perioden 1945 og frem til i dag, hvor nogle af højdepunkterne er udstillingen ’Fantastiske kvinder’ samt Kusamas Installation, som begge kan opleves frem til og med den 8. november.

Udover de mange indendørs værker, byder Louisiana også på udendørs installationer. Gå på opdagelse i den fantastiske Skulpturpark og se, om du kan finde de i alt 45 værker, der er placeret rundt omkring i parken og glem ikke at lægge vejen forbi panoramaudsigten over Øresund – det vil du ikke fortryde.

Hvor? Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk.

Hvornår? Tirsdag-fredag: 11.00-22.00, lørdag-søndag 11.00-18.00, mandag lukket.

Pris? Voksen 18+: 130 kr. Børn/unge under 18 år: Fri entre. Køb af billetter med timeslot online før besøg anbefales.

Læs her for mere information

Hils på dyreungerne i ZOO

Foto: Zoologisk Have København

Nyd efteråret med en gåtur i Københavns Zoologiske Have og kom tæt på alverdens dyr. Zoologisk have, som første gang åbnede tilbage i 1859, rummer 4000 dyr, og netop nu kan du blandt andet opleve leopardungerne, elefantungen Mun og tapirungen, som netop er kommet til verden her i november – så gå en tur i ZOO og hils på de søde dyreunger.

Hvor? Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg.

Hvornår? Mandag-søndag: 10.00-16.00. Gældende i november.

Pris? Voksen: 195 kr. Barn: 105 kr.

Læs her for mere information

Et kig ind i danskernes historie

Foto: Copenhagen Media Center, Nationalmuseet

I hjertet af København ligger Nationalmuseet, som er hele Danmarks museum. Nationalmuseet giver nemlig indsigt i historien om Danmark – og netop nu kan du opleve ’En skat til Danmark’, der er en udstilling baseret på udlån af danskernes egne ting, som er indsamlet i samarbejde med TV2.

Som vidnesbyrd på historiske begivenheder de sidste 100 år giver udstillingen mulighed for at opleve det, der har formet, rystet og rykket os som nation.

Hvor? Prinsens Palæ, Ny Vestergade 10, 1471 København K.

Hvornår? Tirsdag-onsdag og fredag- søndag: 10.00-17.00, torsdag: 10.00-20.00. Gældende i november og december.

Pris? Voksen 18+: 100 kr. Børn/unge under 18 år: Fri entre.

Læs her for mere information

Mærk julemagien i Tivoli

Foto: Lasse Salling

Fra midten af november kan du opleve julemagien, når Tivoli med en oppyntet have fyldt med lys og julekugler inviterer til hjerternes fest. Her kan du besøge julemanden i den hyggelige stue på Honningkageslottet og gå på opdagelse rundt om den funklende Tivoli-sø. Få stillet sulten i en af de mange juleboder med velsmagende julemad og oplev, hvordan julestemningen spreder sig.

Hvor? Vesterbrogade 3, 1630 København V.

Hvornår? 13/11 2020 til 3/1 2021.

Pris? Entrébillet: 135 kr. Turpas: Fra 245 kr.

Læs her for mere information