Overblik: 20 spændende begivenheder i København i 2023

Kalenderen skriver nu 2023, og vi skal allerede vende os til, at vi nu er i februar måned. Det betyder altså også, at et helt nyt år fyldt med nye og spændende begivenheder står for døren.

Det kan være ganske vanskeligt at finde ud af, præcis hvad man ønsker at deltage i. Derfor har vi nedenfor lavet en liste, så du kan få et overblik over de 20 mest spændende begivenheder i København i 2023.

 

Læs også: Guide: Det sker i februar.

 

31. januar – 3. februar: Copenhagen Fashion Week

Foto: Copenhagen Fashion Week / Instagram

 

København forvandles til et vaske ægte fashion-mekka, når Nordens største modeevent – Copenhagen Fashion Week – endnu en gang præger byens gader. Her vil være både spændende events, gadefester, minikoncerter, modeshows og meget mere.

Copenhagen Fashion Week finder sted to gange om året – i februar og i august (9. – 12. august 2023)

Læs mere her.

 

3. februar – 26. februar: Copenhagen Light Festival

Foto: Copenhagen Light Festival

 

Er du også træt af vinterens kulde og mørke? Så skal du uden tvivl opleve Copenhagen Light Festival, hvor byen lyses op i alverdens flotte farver. Fra den 3. til den 26. februar bliver havnen og byen oplyst af fascinerende lyskunst og oplevelser fra Nordhavn til Ørestad.

Man kan både opleve de mange smukke lysintstallationer på egen hånd eller tage med på en guidet tur på enten segway, kanalbåd eller andet.

Læs mere om programmet, værkerne og meget mere her.

 

11. februar: Monstertruck-show i Royal Arena

Foto: Royal Arena

 

Er du også vild med fart og action? Så skal du gøre dig klar til, at det vanvittige show – Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party – gæster Royal Arena på deres kommende verdensturné.

Hele arenaen mørklægges og gulvet lyses herefter op af monstertrucks, laserlysshows og meget andet.

Du har både mulighed for at opleve det spektakulære show lørdag den 11. februar klokken 11:30 og 18:30, samt søndag den 12. februar klokken 11:30.

Læs mere og find din billet her.

 

26. februar: FCK spiller årets første Superliga-kamp i Parken

20 begivenheder i København i 2023
Foto: FCK

 

Superligaen er tilbage, hvilket også betyder, at løverne fra FCK er klar til at indtage det splinternye græstæppe i Parken. Den 26. februar går det løs, når de møder AAB i årets første superliga-kamp efter en lang vinterpause.

Der er altså garanti for folkefest og fodboldfeber, hvilket er en ganske fornuftig grund til at købe din billet og være med til at støtte holdet!

Mange billetter er allerede solgt, så det gælder om at være hurtig.

 

23. marts: EM-kvalifikation for fodboldherrerne begynder

Foto: Herrelandsholdet / Instagram

 

Fra den 23. marts har de danske fodboldherrere mulighed for at sikre sig en plads til den kommende EM-slutrunde, hvor mange nok vil mene, at de har noget at bevise siden sidst.

Danmark er i pulje med Finland, Kasakhstan, Nordirland, Slovenien og San Marino.

Den første kamp spilles i Parken mod Finland den 23. marts.

Læs mere her.

 

5. maj – 13. maj: Copenhagen Beer Week

Foto: Copenhagen Beer Week

 

Københavns gader kommer til at boble med lækre og smagfulde arrangementer under Copenhagen Beer Week 2023.

Vær med, når den danske ølkultur hyldes og gå på opdagelse i nye smage, god mad, håndværket bag den gode øl og meget mere – du er nemlig inviteret med!

Glæd dig til 10 dage fyldt med kærlighed til øl, når Copenhagen Beer Week igen i år fejrer, at København er én af Europas absolut bedste øl-byer.

Læs mere her.

 

24. maj: Holger Rune spiller opvisningskamp i Royal Arena

Foto: Pixabay

 

Royal Arena bliver for alvor scene for en vaske ægte verdensstjerne, når Holger Rune den 24. maj møder Nick Kyrgios i en opvisningskamp. Det er første gang de to tennisstjerner møder hinanden, hvilket garanterer en uforglemmelig aften i sportens tegn!

Køb din billet her.

 

29. maj: Royal Run 2023

Foto: Royal Run

 

Traditionen tro – Royal Run vender selvfølgelig tilbage i 2023! Endnu en gang står Kronprins Frederik i spidsen for det populære løb, der i år finder sted 2. pinsedag. Her er plads til alle, hvorfor der igen i år er tre forskellige distancer at vælge mellem.

Så hop i løbeskoene og vær med til at holde et brag af en folkefest!

Læs mere og tilmeld dig her.

 

31. maj – 4. juni: Distortion

20 begivenheder i København i 2023
Foto: Copenhagen Distortion

 

Gør dig klar til Københavns absolut største gadefest og elektroniske musikfestival, hvor det forventes, at over 100.000 glade københavnere vil samles på gaden og feste.

I år fejrer Distortion deres 25 års jubilæum, hvilket også garanterer, at det næppe bliver en stille fornøjelse!

Læs mere her.

 

14. juni – 17. juni: COPENHELL

Foto: COPENHELL / Facebook

 

Refshaleøen skruer igen i år helt op for rock og metal, når Copenhell – Danmarks største udendørs metalfestival – finder sted fra den 14. juni til den 17. juni.

Her er både mulighed for at lytte til nogle af de absolut største og mest kendte rockstjerner, mens mindre – og up coming – artister også laver koncerter, hvor du måske kan finde dit nye idol?

Se årets program her.

 

22. juni – 9. juli: Copenhagen Architecture Festival

Foto: Copenhagen Architecture Festival

 

Copenhagen Architecture Festival byder på både spændende filmvisninger, foredrag, forskellige walks, workshops og ikke mindst internationale udstillinger, der bidrager til at skabe klarhed om mangfoldigheden i begrebet arkitektur.

Årets tema for festivalen er Chasing Ideals, hvilket er inspireret af 100 års jubilæet for Bauhaus Bevægelsen og Danmarks Almene Boliger.

Desuden er København Arkitekturhovedstad i 2023, hvorfor byen – hele året – kommer til at summe af interessant arkitektur.

Læs mere om København som Arkitekturhovedstad her.

 

30. juni – 9. juli: Copenhagen Jazz Festival

Foto: Copenhagen Jazz Festival

 

Når Copenhagen Jazz Festival atter indtager byen er det både muligt at opleve nogle af verdens største jazzstjerner, men også nye og yngre navne vil sætte deres præg på København i løbet af festivalen.

Copenhagen Jazz Festival er en af Københavns ældste musikfestivaler, og den kan i år fejre sit 45 års jubilæum.

Læs meget mere og se årets program her.

Det er også muligt at opleve Vinterjazz 2023, som ligeledes byder på et kunstnerisk og geografisk bredt musikalsk program.

Læs mere om Vinterjazz her.

 

12. – 20. august: Copenhagen Pride

20 begivenheder i København i 2023
Foto: Copenhagen Pride

 

Copenhagen Pride – den største menneskerettigheds- og LGBTQ+ – festival –  løber igen i år af stablen i skønne København. Gaderne dækkes med regnbueflag og store menneskemængder, der alle ønsker at hylde mangfoldigheden og retten til forskellighed.

Her vil være en masse spændende events, arrangementer og andet – og naturligvis den store parade gennem byen!

Læs mere her.

 

15. september: Suspekt i Parken

Foto: Suspekt / Facebook

 

Fredag den 15. september inviterer superpopulære Suspekt til kæmpe fest i Parken, når bandet giver koncert i samarbejde med GRØN.

Der bliver plads til omkring 50.000 mennesker til koncerten, og billetterne sættes til salg den 1. februar klokken 10.00.

Læs mere og køb din billet her.

 

17. september: Copenhagen Half Marathon

Foto: CPH Half

 

Træk i løbetøjet og bliv en del af festlighederne, når omkring 30.000 glade elite- og fritidsløbere deltager i Copenhagen Half Marathon den 17. september 2023.

I år starter ruten på Frederiksberg, og det er også her du ender, når du – 21,1 kilometer senere – atter løber i mål.

Ved at flytte start- og målområdet til netop Frederiksberg gør, at Sparta har sat det forventede deltagertal til 30.000 – som nævnt ovenfor – frem for de 25.000, der ellers plejer at deltage.

Se mere og tilmeld dig her.

 

23. – 24. september: Céline Dion indtager Royal Arena

Foto: Céline Dion / Instagram

 

Verdensstjernen Céline Dion er ligeledes at opleve i Royal Arena i september, når hun besøger København på sin Europa-turné.

Varm stemmen op og vær klar til at synge med, når en af vor tids største sangerinder fylder arenaen med sin kraftfulde – og fuldstændig fantastiske – vokal og alle de store velkendte sange.

Læs mere og find din billet her.

 

12. oktober – 5. november: Halloween i Tivoli

20 begivenheder i København i 2023
Foto: Tivoli

 

Er du klar på gys og gru igen i år? Så skal du da besøge Tivoli i perioden 12. oktober til 5. november, hvor de atter forvandler haven til en vaske ægte Halloween-univers med både hekse, græskar og lanterner.

Haven udsmykkes i uhyggens tegn, og der vil både være snurrende forlystelser, skræmmende eventyr og naturligvis lækre efterårsgodter i de mange boder.

Læs mere her.

 

3. – 5. november: Bogforum

Foto: Bogforum / Facebook

 

Bellacenter sætter igen i år rammerne for alle læsehestes yndlingsevent – nemlig Bogforum.

Her vil stedet fyldes med litteratur, forskellige talks, events, samt mulighed for at møde – og snakke med – forfatterne bag årets største bestsellere. Derudover vil der være foredrag, bogsalg, og desuden en station for børnene, hvor forskelligt underholdning og spændende børnebøger vil være tilgængeligt.

Følg med på Bogforums Facebook-side eller besøg deres hjemmeside for mere information.

 

24. november – 17. december: Jul på Bakken

Foto: Bakken

 

Når julen atter gør sin indtræden, åbner Bakken ligeledes op – fyldt med julemarkeder, julelys og en masse hygge.

Fra den 24. november til den 17. december vil Bakken have åbent hver weekend fra fredag til søndag, hvor det blandt andet vil være muligt at møde Julemanden, Pjerrot og de syngende rensdyr, samt få vind i håret i nogle af de forlystelser, der holdet åbnet i juletiden.

 

13. december: Luciaoptog i kajak

Foto: Kulturhaven365

 

Vi kender alle det klassiske optog, der som regel finder sted i forbindelse med Lucia den 13. december. Nu har du mulighed for at opleve et alternativt optog, når kajakroerne stævner ud fra Kayak Republic og sejler gennem Københavns smukke kanaler med pyntede og lysende kajakker.

Optoget kan nydes fra kajen langs kanalerne.

Se mere her.

I samme kategori

jp-lockwood-x8wPMDqUH2w-unsplash
093ec459-4ee5-4b24-8d9e-7057eb1b60d0
cover-1468234847176-28606331216a
gokart

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Gamer
144A1538-1400x840-2
cover-1468234847176-28606331216a
cover-piz-03-2022_016978

Forsiden netop nu

jp-lockwood-x8wPMDqUH2w-unsplash
093ec459-4ee5-4b24-8d9e-7057eb1b60d0
cover-1468234847176-28606331216a
gokart
dali-1272141_640
ice
fars-1
April-K-benhavn

Mest læste

Det sker i København

cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn
Påskefrokost i København

Mad og drikke

ice
fars-1
Spisesteder nye
Påskefrokost i København

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides