Restriktioner spredes til hele landet: Barer skal lukke kl. 22 og forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer

På et pressemøde tirsdag den 15. september præsenterede Mette Frederiksen, som følge af et stødt stigende smittetryk, en række restriktioner i København. Fredag den 18. september 2020 afholdte hun endnu et pressemøde, og her blev det annonceret, at restriktionerne nu spredes til hele Danmark.

De vigtigste pointer fra pressemødet den 18. september 2020: Alle barer skal lukke klokken 22, gæster skal bære mundbind på barer og restauranter, forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer og alle opfordres til at arbejde hjemmefra, både i den offentlige og private sektor. Restriktionerne gælder foreløbigt frem til den 4. oktober.

Trods en god dansk sommer hvor coronasmitten har været under kontrol, og hvor vi gennemgående har set et klart fald i antal smittede danskere, ser vi nu et stigende smittetryk – både i Danmark og i resten af verden. I sidste uge registrerede man 2236 nye smittede på landsplan. 58 personer er indlagte, og 14 % af de indlagte er under 30 år.

Efterårets stigende smittetal sås først i Aarhus ved midten af august og så i København og Odense i starten af september. Men i dag er det ikke kun de største danske byer, som oplever stigende smitte. Smitten har endnu engang bredt sig til hele landet, og dét fik Mette Frederiksen til endnu engang at iklæde sig den mørke habitjakke, indkalde til et pressemøde og fremlægge nye restriktioner for danskerne. Herunder kan du læse mere om, hvad restriktionerne betyder i København.

Barer, restauranter og cafeer skal lukke klokken 22 og gæster skal bære mundbind

Mens de københavnske barer i den seneste tid har måtte holde åbent til klokken 2.00, skal de nu lukke klokken 22. Derudover skal du være opmærksom på, at du som gæst skal bære mundbind, når du opholder dig indenfor på barer og restauranter. Dog kun når du står op, og ikke når du sidder ned. De ansatte som er i nær kontakt med kunder, vil også bære mundbind.

Desuden gælder disse restriktioner også private arrangementer, som afholdes på en bar eller en restaurant.

Forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer

Forsamlingsforbuddet sænkes fra 100 til 50. Men hvordan kommer det til at påvirke byens institutioner? På Københavns Kommunes hjemmeside, fremgår det, at forsamlingsforbuddet IKKE får betydning for pasning og skole. Eller, der kommer ikke nye regler på området, og børnene bliver ikke sendt hjem fra skole – men større arrangementer vil blive aflyst, og der vil fortsat være fokus på hygiejne og ekstra rengøring i skolerne og hos institutionerne.

Derudover skriver Københavns Kommune, at deres kultur- og fritidsfaciliteter fortsat er åbne! Du kan derfor fortsat tage på museum og i biografen. Her skal der dog også tages en række forbehold, som du kan læse om her.

Ikke desto mindre, vil det nye forsamlingsforbud medføre, at flere store arrangementer i København vil blive enten aflyst eller udskudt – så hold løbende øje med dine kommende begivenheder.

Alle opfordres til at arbejde hjemmefra – både i den private og offentlige sektor

Lige som vi troede, at det definitivt var slut med zoom-møder og hjemmearbejde fra sofaen! Siden i tirsdags har hjemmearbejdet igen været en realitet på de københavnske arbejdspladser, og efter dagens udmelding vil det fortsætte frem til den 4. oktober. Ligesom jeg nævnte før, kan børnene stadig komme i institutioner og i skole, og de studerende er heller ikke blevet opfordret til at flytte studierne hjem i spisestuen.  

Skru ned for festerne!

Et andet klart budskab som vi bør tage med os fra både tirsdagens og fredagens pressemøder er, at vi skal skrue ned for festerne og de sociale arrangementer. Samtidig bør vi helt holde os fra det som Kåre Mølbak kalder for “superspredningsarrangementer”.

Derudover skal vi igen omgås færre mennesker, og vi skal overveje det nøje, inden vi dukker op til sociale arrangementer og fødselsdage. I tirsdags udtalte Kåre Mølbak sågar, at vi skal holde os til de samme 5-10 mennesker i løbet af hele efteråret. Dét er dog ikke en reel opfordring fra regeringens side, men det giver helt sikkert stof til eftertanke.

Må vi stadig se fodbold?

JA! Det må vi nemlig gerne. Mette Frederiksen gør en undtagelse, og mens forsamlingsforbuddet er på 50 personer, tilføjer hun, at det ikke gælder ved arrangementer hvor deltagerne hovedsageligt sidder ned, herunder fodboldkampe. Dog er der også her blevet indført et forbud på 500 tilskuere til Superliga-kampene. Før den 15. september var den såkaldte ‘Superliga-ordning’ gældende, hvilket betød, at der gerne måtte være flere end 500 tilskuere til Superliga-kampe landet over.

Selvom de nye restriktioner og smittetal kan virke uoverskuelige og måske også lidt deprimerende, siger Kåre Mølbak på fredagens pressemøde, at situationen ikke er ude af kontrol. Her på TipKbh vil vi derfor krydse fingre for, at vi snart kan se en ende på hele pandemien, og samtidig vil vi opfordre alle til at tage “socialt ansvar”, som Mette Frederiksen kalder det – for vi er jo alle ansvarlige for både os selv og hinanden. Ønsker du at læse mere om restriktionerne og hvordan vi bekæmper smittespredning, kan du læse mere på Coronasmitte.dk.

I samme kategori

cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn
Påskefrokost i København

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

sharefood-930x620

Forsiden netop nu

jp-lockwood-x8wPMDqUH2w-unsplash
093ec459-4ee5-4b24-8d9e-7057eb1b60d0
cover-1468234847176-28606331216a
gokart
dali-1272141_640
ice
fars-1
April-K-benhavn

Mest læste

Det sker i København

cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn
Påskefrokost i København

Mad og drikke

ice
fars-1
Spisesteder nye
Påskefrokost i København

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides