Sensommer i København → 12 sommerlige aktiviteter, du stadig kan nå!

Ahhh…den der følelse af sommer i København er bare fantastisk.

Men om 5 dage træder vi ind i september og efteråret står for døren. Der er helt sikkert en masse ting, du ikke har nået endnu..
MEN! Her får du 12 gode idéer til hvad du lige skal nå at have med, inden det bliver for koldt til at bade, spise is og sidde udenfor i Københavns parker.

Tip 1 – Udforsk de Grønne Cykelruter på cykel

Det er ikke uden grund, at København gang på gang bliver kåret som én af verdens mest cykelvenlige byer. Det er nærmest ikke til at finde en vej, der ikke har en cykelsti, og det er derfor, at københavnerne elsker deres cykler.

Men vidste du også, at der findes noget ved navn de Grønne Cykelruter? Københavns Kommune har lavet en liste over grønne cykelruter, så du nemt kan komme ud og cykle i den natur, der ligger i og omkring København. Det er da perfekt til en udflugt midt i sommerferien.

Photo by Gints Gailis

Tip 2 – Tag på kanalrundfart

Det er ganske enkelt skønt at opleve København fra søsiden, og derfor er en kanalrundfart en fabelagtig måde at bruge en time eller to. Der er mange forskellige steder i byen, hvor du kan hoppe på og fra bådene, og det er skønt at få lidt vind i håret og komme ud på vandet. Og så lærer du formentlig en ting eller to om København, hvis du lytter med i stedet for bare at dase i solen.

Photo by Ava Coploff

Tip 3 – Bad i kanalerne

Københavns kanaler er de seneste år blevet renset i en så høj grad, at det nu er muligt at bade i kanalerne. Der er havnebade ved Fisketorvet, Islands Brygge og Sluseholmen. Og det er også muligt at bade i badezoner flere steder i havnen. Så pak dit badetøj og kom afsted til din nærmeste kanal inden vandet bliver koldt igen.
Se også vores artikel om 9 badesteder i Københavns Havn.

Tip 4 – Tag på stranden

Der er forhåbentlig stadig en håndfuld varme solskinsdage tilbage i kalderåret 2020.
I og omkring København er der flere rigtig fornuftige strande. Så hvis du er mere til sand mellem tæerne i stedet for havnebad, er det bare med at komme afsted. Amager Strandpark er voldsomt populær om sommeren, og det samme er Svanemøllestranden. Så hvis du har tid og lyst så snup cyklen og kør af Strandvejen til du rammer Bellevue Strandbad. Her er der ofte lidt bedre plads.

Amager Beach Boys
Photo by Glen Hodson

Tip 5 – Forkæl dig selv med en god picnic

Er der noget bedre end at spise i det fri, mens solen går ned og bliver aflyst af de lyse nætter? Nej, det synes vi heller ikke! Derfor skal du selvfølgelig tage nogle venner under armen og arrangere en god picnic.

Og det behøver ikke være den ultra skrabede version med en engangsgrill. Køb i stedet nogle gode råvarer – eksempelvis hos online supermarkederne nemlig.com eller rigtigmad.dk. Lav maden hjemmefra og skynd dig afsted til det nærmeste grønne spot nær dig.

Tip 6 – Løb København tynd

Hvis du er glad for at løbe, er København et godt sted at løbe om sommeren. Og du behøver ikke nøjes med den klassiske tur rundt om søerne. Med metroen kan du på få minutter være midt i naturen og få løbet nogle skønne ture – eksempelvis på Amager Fælled.

Vil du tage din træning til det næste niveau? Så køb et lækkert pulsur og gør din træning endnu mere professionel og struktureret. Vi kan også kun anbefale, at du tjekker den nye fitness blog Move The Limit ud. Her kan du få stribevis af tips og inspiration til din træning.

A woman jogging in the park, Copenhagen 🇩🇰
Photo by Steven Lasry 

Tip 7 – Hæng ud i de grønne parker

København er fuld af grønne oaser og parker, som frit kan benyttes. Så hvis du nyder at være i naturen – men ikke kan overskue at tage for langt væk fra byen – er parkerne værd at besøge.

Kongens Have, Fælledparken, Assistens Kirkegård, Amager Fælled, Østre Anlæg og parken omkring Kastellet er nogle gode bud. Skal der lidt mad indenbords? Så snup noget take away på vejen eller pak selv en lille “madpakke”.  Her på redaktionen er vi tossede med de mange burgershops i København. Flere af dem er tæt på en park, så hvis jeres valg af park ender på Kongens Have – så kan I eksempelvis samle en Yo Burger op fra Gothersgade.

Tip 8 – Besøg Botanisk Have

Interesseret i botanik og planter? Så gør dig selv en tjeneste og besøg Botanisk Have, der blev oprettet helt tilbage i år 1600. Det er i sandhed en perle i København! Her kan du både finde over 100 år gamle træer, et nyt sommerfuglehus og meget mere.

Haven udgør 5.000 m2 under glas, og heraf er omkring 2.000 tilgængelig for publikum.  Når du bliver træt af at gå rundt og kigge på planterne, så nyd en forfriskning i caféen og aflæg butikken (hvor du kan købe planter, plakater og mere mere) et besøg.

Tip 9 – Udforsk byen på en byvandring

København er fuld af historiske perler, anekdoter og bygninger, som du med garanti ikke kender (endnu). Og dem kan du jo enten læse om i en tør bog – eller udforske med din egen krop ved at tage på en byvandring! Der findes i dag mange firmaer, der arrangerer rundvisninger og byvandringer i byen, så det er bare at komme i gang på Google.

Tip 10 – Få en lille skid på i sommersolen

Sommer, sol og drinks. De tre ting hænger uløseligt sammen, og hvis du er én af dem, der sætter pris på en iskold drink i solen, så forstår vi det godt. Mojito, Dark ‘n Stormy og Aperol Spritz er bare tre eksempler på klassiske sommerdrinks, som vi kender og elsker. Men hvordan er det nu, man laver dem? Find et hav af opskrifter på sommer cocktails og andre drinks her!

Photo by Yangfan Xiao 

Tip 11 – Tag en tur på museum

Er du interesseret i historie? Så besøg et (eller flere) af de mange muséer i København. I flæng kan nævnes Nationalmuseet, Statens Museum for Kunst, Arbejdermuseet, Glyptoteket  og Den Blå Planet.

Uanset hvad du er interesseret i, kan du uden tvivl finde et museum, der vil interessere dig i København. Her på redaktionen har vi skrevet flere indlæg om de forskellige museer i København.

Tip 12 – Følg med i TipKBH’s “Det sker i København”

Måske er det første gang du besøger vores side – og velkommen til dig!
Derfor er det heller ikke sikkert, at du kender til vores sektion “Det sker”. Her ligger vi ugentligt indlæg ud, som fortæller dig, hvad der er af muligheder i København netop nu.

Derudover strikker vi også en månedlig artikel sammen, som kommer med forslag til, hvad du netop kan lave i den indeværende måned. September-artiklen er lige på trapperne, så hold dig opdateret ved at følge os på facebook, instagram – eller husk vores hjemmeside i hovedet, den er ikke så svær! 😉

I samme kategori

mad-1
cover-3
cover-2
cover-1468234847176-28606331216a

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled
144A1538-1400x840-2
Pub-quiz
microphone-3989881_1920

Forsiden netop nu

premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
Drinksene på den nye rooftop er opkaldt efter byens tage og bygninger i København.
Skærmbillede 2023-08-16 kl. 14.18
studierabat-billede
mad-1
221157_Islands_Brygge_Havnebad_Astrid_Maria_Rasmussen
cover-3
photo-1511795267602-0424436b99c5

Mest læste

Det sker i København

mad-1
cover-3
cover-2
cover-1468234847176-28606331216a

Mad og drikke

premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
photo-1511795267602-0424436b99c5
manon-1
ice

Kultur og kunst

premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
smk
SDU-2-2
kultur

Instagram Feed

Vores bedste guides