Black Friday 2019

Indlæg

Snart kommer den årlige Black Friday-shoppedag, som er den dag, hvor julehandlen for alvor skydes i gang. Black Friday har været en amerikansk tradition i mange år, og i de seneste år er Black Friday efterhånden også blevet en tradition i Danmark. Black Friday Danmark i 2019 falder den 29. november, eftersom Black Friday altid falder på den sidste fredag i november, hvilket også er dagen efter den store amerikanske højtid, Thanksgiving. På Black Friday kan man gå amok i vilde tilbud, og det kan være en god dag til at få shoppet julegaverne, da der kan være mange penge at spare i alverdens butikker og onlineshops.

En amerikansk tradtion

Black Friday startede for flere årtier siden i USA i Philiadelphia, og i de seneste årtier har Black Friday udviklet sig til at gælde hele USA, og efterhånden også mange andre lande, heriblandt Danmark. Black Friday falder som nævnt altid på den sidste fredag i november dagen efter Thanksgiving, som altid falder på den fjerde torsdag i november. Black Friday blev i starten brugt som begreb til at beskrive den store folkemængde, der var på gaderne dagen efter Thanksgiving. I dag bliver Black Friday uofficelt anset for at være den dag, der skyder julehandlen igang, fordi folk står i lange køer efter de mange gode tilbud på julegaver til dem man holder af. Siden 2005 har dagen været den største handelsdag i USA, og i dag er Black Friday også den største handelsdag i Danmark til trods for, at fænomenet først kom til landet i 2013. I 2015 slog Black Friday handelsrekorden i Danmark målt i antal dankortstransaktioner på én enkelt dag.

Gode råd til julegaveræs

Black Friday anses som nævnt for at være den dag, der for alvor skyder den årlige julehandel i gang, og det kan også være en god idé at starte gaveræset på Black Friday, så man kan få nogle gode besparelser med hjem, og så kan der måske være bedre råd til, at der kan ligge store julegaver under juletræet juleaften. Men skal man ud og shoppe julegaver på Black Friday, så skal man være opmærksom på, at der kan være rift om varene, og at det derfor kan være en fordel, at undersøge hvilke butikker der har de varer, som man søger. Dette kan man blandt andet gøre gennem diverse tilbudsaviser, samt hjemmesider. Black Friday er som nævnt årets travleste handelsdag, og det er en dag, der er fyldt med mange langer køer, og endnu et godt råd til, hvordan man kommer så let og elegant ud af dagen som muligt, kan også være ved at lave en indkøbsseddel over de varer og butikker man skal ind i, så man ikke først skal tage stilling til dette, når man står inde i menneskemængden på strøget. Så kan man gå lidt mere afslappet igennem dagen, og samtidig nyde byens julebelysning og eventuelt en pose brændte mandler, imens man går shop-amok på årets største shoppingdag.

I samme kategori

volodymyr-hryshchenko-V5vqWC9gyEU-unsplash
c173e463-8565-4c6a-9a9b-fb4816edfc90
Annonce
Annonce

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

light
VesterbroStreetpartyHeader-01
Poolen i Spectrum Wellness i København
Padel-tennis-bat-test-54-

Forsiden netop nu

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Mest læste

Det sker i København

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides