Den miljøbevidste københavner køber brugt elektronik

I et samfund hvor der er et højt fokus på klima og miljø, der har vi som privatperson også et ansvar for at bidrage til den grønne omstilling. Mange københavnere og andre danskere i øvrigt er ikke særligt bevidste om deres aftryk på miljøet, når de køber elektronik på en uhensigtsmæssig måde.
Man behøver faktisk ikke altid købe nyt, hvis man skal have en ny telefon eller et nyt tastatur. Brugt elektronik kan være lige så godt, og så er det den bæredygtige løsning.
Brugt er ikke mindre godt
Mange mennesker går med en forestilling om at man altid skal købe nyt, hvis man vil have et produkt af god kvalitet som ingen fejl og mangler har. Men når det kommer til elektronik, så kan det faktisk betale sig at købe brugt både økonomisk og i forhold til miljøet.
Brugt elektronik i København bør ikke undervurderes og finder man den rigtige forhandler, så kan man sikre dig at de solgte produkter er helt up to date og måske kun gensælges på grund af små skønhedsfejl som ingen større betydning har.
Ja til miljøet, nej til overforbruget
Ved at købe brugt elektronik, brugt tøj eller noget helt andet kan man være med til at reducerer den overproduktion som påvirker vores fælles klima i den forkerte retning.
Produktionen af elektronik er omstændelig og kræver som oftest meget energi. Det betyder at CO2-udledningen er stor og at belastningen på miljøet og klimaet er høj.
Kan man undgå at købe ny elektronik for hver gang noget gør i stykker, så bør man grundigt overveje det. I visse tilfælde kan problemet løses med en simpel reparation, mens man andre gange måske kan købe en brugt genstand som er ligeså god som ny.
Ønsker man at bidrage positivt til den grønne omstilling, så skal man for så vidt muligt sige nej til unødige køb.