Annonce:

Nu er der ikke længe til at årets helt store udsalgsdag går i luften, for Black Friday er lige om hjørnet. Og hvis du går med nogle indefrosne feriepenge, der trænger til at blive futtet af, kan du her få gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, så du kommer bedst igennem dagen med de bedste deals.

Hvad er Black Friday?

Black Friday er ikke overraskende en amerikansk højtid. Dagen falder altid dagen efter Thanksgiving og dermed på den næstsidste fredag i november og skyder dermed også årets store julesalg i gang. Navnet skulle angiveligt komme af, at de store summer af penge, der bliver langet over disken denne dag, er med til at sikre at butikkernes røde regnskaber gik i sort – altså i plus.

Herhjemme har dagen ikke så lang en historie, og det var først i 10’erne, at Black Friday begyndte at blive et husholdningsnavn herhjemme. I første omgang var det hovedsageligt online butikkerne, der tog mærkedagen til sig, men sidenhen er alle de andre butikker også hoppet med på bølgen.

Hvilke tilbud skal du holde øje med?

Det er ikke helt ligegyldigt, hvad du er på jagt efter på Black Friday. Det er nemlig ikke alle varegrupper, der er på udsalg. Tag f.eks. sådan noget fiskeriudstyr, alarmer, havemaskiner og gardiner – disse er sjældent på udsalg Black Friday. Ligeledes bør du også holde særligt øje med varegrupper som legetøj, fladskærme, køkkenudstyr og PlayStation 4. Disse varegrupper er nemlig oftest på udsalg med store rabatter på Black Friday, men det er ikke lige altid at rabatten er så stor, som den giver sig ud for at være. Det er nemlig ikke unormalt at nogle butikker skruer prisen op for varen op mod Black Friday, for derefter sænke prisen på Black Friday – dette giver en flot rabat, men besparelsen er ikke særlig stor. Det kan derfor være en god ide, at du tjekker en side som Pricerunner ud, hvor du kan få et historisk indblik i prisudviklingen for den enkelte varer, ligesom du også kan se, hvor du kan finde varen billigst.

Hvis du ikke betaler kontant

Med de mange rabatter på Black Friday kan det alt andet lige være svært at sige nej til nogle af de gode tilbud også selvom man måske ikke har pengene her og nu. Af den grund tilbyder mange webshops også muligheden for en afdragsordning. Men det er vigtigt at understrege, at en afdragsordning egentlig blot er et lån, og ikke nødvendigvis et særligt attraktivt lån. Jyllands-Posten sammenligner blandt andet afdragsordninger med kviklån blot med en længere og fast løbetid. Af den grund kan du overveje at låne pengene hurtigt hos en digital långiver som f.eks. KreditNU.