Har du længe været træt af, hvordan dine tænder sidder? Børn får typisk rettet deres tænder med bøjle, hvis tandlægen vurderer, at tændernes fejlstilling med tiden kan være til gene for barnet, men hvis det udelukkende er kosmetiske ændringer, der ønskes, tilbydes man i udgangspunktet ikke bøjle. Hvis du som voksen står og godt kunne tænke dig, at tænderne kunne komme til at sidde lidt mere lige, kan du overveje, om du skal prøve behandling med Invisalign.

Her får du lavet en bøjle, der er transparent. Modsat de klassiske togskinner i metal er disse skinner altså ikke tydelige at se, og du kan tage dem af. Der vil blive tilrettelagt et forløb for dig i samarbejde med en tandlæge, så du ved, hvad du kan forvente, samt hvordan du bedst bruger dine bøjler. Du kan forvente at skulle til kontrol med bøjlerne hver sjette eller ottende uge, mens du bruger dem.

Hvor kan jeg få det lavet?

Det er ikke alle tandlæger, der tilbyder behandling med Invisalign, men hvis du kigger dig lidt omkring, kan du se, at det sagtens kan lade sig gøre at finde et sted, hvor du kan få lavet behandlingen. Et smil med tænder, der sidder lige og ens kan være noget, der virkelig giver et boost til selvtilliden, specielt hvis det er noget, du har drømt om at få gjort i lang tid.

Når behandlingen er overstået, vil du få monteret en lille tråd med lim på bagsiden af tænderne. Tråden er ikke synlig, når man kigger på dig, og det vil formentlig kun være dig selv, der ved hvor den sidder, som eventuelt kan lægge mærke til den, hvis du virkelig kigger efter den i et spejl. Tråden gør, at tænderne holder sig på den placering, I har fået dem til at sidde i med Invisalign. Så risikerer du ikke at skulle starte forfra.