Forvandl digitale minder til fysisk berøring

Indlæg

Har du et overblik over, hvor mange billeder du har taget i din tid?

Næppe, du knipser bare løs fra din telefon formentlig, og så deler du dem på Snapchat.  Hvor de forsvinder med det samme, eller du lægger dem på Facebook og glemmer alt om datasikkerhed. Eller om de medvirkende på fotoet egentlig har lyst til at blive set offentligt.

Man skal bare tage tage til en koncert for at se, hvor mennesker der lige tror, de kan tage et bedre billede end de officielle fotografer. Så de kan have deres eget grynede billede i arkivet, hvor man alligevel ikke kan se kunstnerne ordentligt.

Et blik tilbage i tiden

Spørg dine forældre eller bedsteforældre, hvor mange billede de tog. Og de vil fortælle dig om et specifikt antal billeder, der var tilknyttet en fysisk filmrulle, der skulle i et decideret kamera.

Motivet skulle stå bomstille, man måtte opstille mange scenarier, og man udvalgte øjeblikkene nøje. Da man ikke ville misbruge antallet af billeder.

Bagefter skulle filmrullen sendes til fremkaldelse, hvorefter man sagtens kunne risikere at vente op til flere uger. Før man fik de fremkaldte billeder retur (som var foretaget af en fremmed person, der så så alle ens billeder. Og først DA kunne man se, om billedet var blevet godt eller ej – og så var det nok for sent at tage om.

Men forskellen var, at man havde nogle fysiske billeder, og dine bedsteforældre. Har nok flere fotoalbums liggende med fremkaldte billeder i med tilføjede tekster og datoer indsat.

Kunne man ikke godt lidt savne den tid, hvor billederne var nøje udvalgt, og man havde nogle fysiske minder at forholde sig til og samles om?

Nu kan du nok mene, at de færreste mennesker ejer tålmodigheden til at fremkalde billeder længere. Men faktisk kan digitale billeder omsættes til fysiske minder ret hurtigt.

Og selvom du tror, du ikke er den dygtigste fotograf, så kan de fleste mennesker faktisk tage gode billeder. Med deres telefoner eller digitale kameraer uden megen besvær.

Hvis du så stadig indvender, at du ikke ejer redigeringsudstyret. Til at rette billeder til og slutteligt skabe fysiske billeder ud af det, så kan det faktisk gøres online.

Det er rigtigt, man kan på nettet få skabt alt fra en fotobog, en fotokalender, et hæfte eller mere med lethed via dinfotobog.dk.

Du udvælger blot de motiver online, du synes om, tilpasser dem, og med et brugervenligt program hos nævnte firma. Kan du få lavet både fotobøger, kalendere og videre meget nemt og få dem sendt direkte til din dør.

Så er det 21. århundrede pludselig gået ind i en retro-tidsalder. Hvor familien kan samles ved lejlighed over en fotobog eller året rundt med en fotokalender.

I samme kategori

volodymyr-hryshchenko-V5vqWC9gyEU-unsplash
c173e463-8565-4c6a-9a9b-fb4816edfc90
Annonce
Annonce

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

light
VesterbroStreetpartyHeader-01
Poolen i Spectrum Wellness i København
Broens-gadek%C3%B8kken-sk%C3%B8jtebane

Forsiden netop nu

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Mest læste

Det sker i København

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides