Fra praktiske skoskabe til multifunktionelle møbler

Annonce:

Bylivet er fedt, og herhjemme er ingen byer helt som København. Byen der, hvis man tager forstæder med, er hjem til mellem hver femte og hver fjerde dansker, kan bare ting ingen andre byer i landet kan. Der er dog også en pris at betale.

For langt størstedelen af folk i København, er plads en mangelvare. Har du ikke flere millioner at smide efter en bolig, kan du godt forberede dig på små værelser og brusekabiner meget tæt på toilettet. Mange af bagsiderne kan dog forbedres med den rette indretning, så følg med når vi giver 5 tips til at indrette en lille københavnerlejlighed.

Så få ting på gulvet som muligt

En ting der virkelig kan give følelsen af mere plads i din bolig, er hvis du sørger for at det står få ting på gulvet. Omvendt vil boligen føles endnu mindre hvis gulvet er helt stoppet til. Derfor bør du altid overveje om du kan hænge ting op stedet for.

Dette er selvfølgelig ikke altid muligt, og sådan er det heller ikke tænkt. Selvfølgelig skal din sofa stå på gulvet, men når det kommer til for eksempel en reol, bør du overveje og undersøge, om du kan få en der kan hænges op.

Smart opbevaring

Opbevaring er altid en udfordring på lidt plads, og du bør derfor tænke grundigt igennem hvor du skal have ting inden du indretter din lejlighed. Det er godt at tænke i hvilke ting der ser pæne ud hvis de står fremme – bøger, flot service etc. – og hvilke ting der helst skal gemmes væk – vinterjakker, ekstra sko etc.

Et godt sted til den sidste kategori er under sengen. Mange smarte løsninger findes efterhånden på markedet, og du kan sågar få senge med en masse indbygget opbevaring. Til ting der skal stå fremme, er det godt at tænke i højden. Flere lejligheder i København har relativt højt til loftet i forhold til deres størrelse, så udnyt dette.

Brug ”entréen” smart

Et rum der virkelig kan hjælpe dig, er din ”entré”. Entré er måske lidt meget at sige om de små rum din yderdør ofte befinder sig i, men på trods af deres manglende kvadratmeter, kan de være super brugbare.

Da du typisk ikke opholder dig i dem, gør det ikke så meget hvis de føles lidt overfyldte. Sørg bare for at fyld dem med praktiske og elegante opbevaringsmøbler. Tag for eksempel et skoskab som Svea 4763. Skoskabet vil med sin høje, smalle og ikke for dybe form passe ind i de fleste rum og give dig opbevaring der er lige dele praktisk og elegant.

Spejle er din redning

Få typer møbler kan få en lejlighed til at virke større som spejle. Spejle er nemlig ikke blot til at se sig selv i, de kan virkelig forbedre følelsen af rummet, og få det til at virke større. Skal du have mest muligt ud af spejlene bør du placere dem så de fra så mange positioner som muligt reflekterer udsigten fra vinduer og altandøre. På denne måde trækker du mere naturligt lys ind i legligheden og sørger for at dine rum føles større.

Møbler med flere formål

Sidste tip er at gå efter møbler der kan flere ting på en gang. Et møbel der kan opfylde flere behov er utroligt pladsbesparende da du sparer at skulle have et helt ekstra møbel i din bolig. Faktisk har vi allerede nævnt et par eksempler. Tag for eksempel sengen med indbygget opbevaringsplads. En sådan seng vil i bedste fald kunne spare dig for et helt ekstra tøjskab.

Eller tag skoskabet fra entréen. Toppen af dette kan fungere som en smart hylde til nøgler og andet du lige har ved hånden når du er ved fordøren. Dermed behøver du ikke en ekstra hylde i entreen. Andre eksempler kunne være taburetter der kan fungere som en mini-stige hvis du har højtplaceret opbevaring eller en gardinstang hvor du kan hænge tøj til tørre.

I samme kategori

tipkbh.dk - fdm
Dansk fodbold[74]
tipkbh.dk - wemarket
jonathan-petersson-a6N685qLsHQ-unsplash (1)

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Ølbarer - Brus
Billede 1
Escape Room - City escape
Det sker i september - golden days

Forsiden netop nu

Billede 1
Ølbarer - Brus
MØR (4)
Escape Room - City escape
Det sker i september - golden days
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
Drinksene på den nye rooftop er opkaldt efter byens tage og bygninger i København.
Skærmbillede 2023-08-16 kl. 14.18

Mest læste

Det sker i København

Det sker i september - golden days
mad-1
cover-3
cover-2

Mad og drikke

Ølbarer - Brus
MØR (4)
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
photo-1511795267602-0424436b99c5

Kultur og kunst

premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
smk
SDU-2-2
kultur

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Vores bedste guides