Har du styr på tænderne?

Annonce:

Noget af det vigtigste vi kan gøre for os selv, det er at passe på vores tænder. Det er enormt vigtigt at vi som mennesker har styr på vores mundhygiejne, og at vi har en sund mund. Det at have en sund mund, gør at vi er mere selvsikre, og vi dermed kan være den bedste version af os selv. Omvendt kan ødelagte tænder kaste skår i glæden hos de fleste. Men der er heldigvis hjælp at hente, hvis uheldet skulle være ude. Har du haft et uheld og eventuelt knækket en tand eller måske ødelagt en af dine tænder, så læs med her og find frem til, hvordan du kan passer godt på din mund.

Har du brug for en tandkrone?

Hvis uheldet er ude, og du har skadet en tand, knækket en tand eller andet, ja så kan det være en god idé at kigge ind i det, at få lavet en tandkrone. En tandkrone kan ses som en erstatning for den tand der er gået i stykker eller knækket. Hvis din tand er ødelagt, vil man normalt lave en fyldning og dermed bygge den op igen, men dette er ikke altid nok. Derfor kan man lave en tandkrone, som kan ses som en slags kapsel og netop en krone, der lukker tanden af, og former den ligesom de andre tænder. Denne krone er altså en slags beskyttelse for din tand. Den sørger altså for, at der ikke sker noget med tanden, og den afviser madrester, snavs og meget andet. Det er altså en måde, som du kan få genoprettet din gamle tand, så godt som muligt.

Hvornår skal du have en tandkrone?

Som sagt, så er en tandkrone rigtig smart, hvis du har knækket din tand. Men det kan også være en god idé at få en tandkrone, hvis du eksempelvis har skåret tænder og du dermed har slebet den ned, hvis tanden er mere eller mindre nedbrudt på grund af syre eller hvis du eksempelvis blot ønsker et flottere smil. Der er altså mange grunde. Hvis en tandkrone er noget du ønsker, så starter man denne proces ud ved at tilslibe din tand, hvorefter man laver et silikone aftryk af din tand for slutteligt at kunne sætte kronen på din tand. Læs meget mere om tandkroner, og om det er noget du bør snakke med din tandlæge om ved at trykke på linket ovenfor.

I samme kategori

volodymyr-hryshchenko-V5vqWC9gyEU-unsplash
c173e463-8565-4c6a-9a9b-fb4816edfc90
Annonce
Annonce

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Padel-tennis-bat-test-54-
144A1538-1400x840-2
Aire-1
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides