Tre gode råd til, hvordan du gør dit hjem seniorvenligt

Annonce:

Det kan for mange være en svær proces, når hjemmet ikke længere passer til alderen, men heldigvis er der mange forskellige ting, som du kan gøre, når du skal gøre dit hjem mere seniorvenligt.

I denne artikel finder du de tre bedste råd til, hvordan du kan gøre både dit badeværelse, dit køkken og din stue mere seniorvenlig, nemt og simpelt. For eksempel kan du installere et nyt toilet på dit badeværelse. På denne kan du klare wc-besøget selv med et bidettoilet.

Sæt støtte op i brusekabinen

Når du skal sørge for, at dit badeværelse er seniorvenligt, så er det en god ide, at du installerer en form for støtte i brusekabinen. Dette gør, at det bliver nemmere at være i bad uden frygten for at glide. Dette kan få alvorlige konsekvenser, og der findes i dag mange flotte former for stål og keramik indsatser, som du kan bruge som støtte i din brusekabine. Dette ligner blot en almindelig stang, men med denne type af hjælp, så kan du gøre din bolig langt mere seniorvenlig, hurtigt.

Få flere hylder i højden

Når du skal sørge for, at dit hjem bliver mere seniorvenligt, så er det en god ide, at du flytter de forskellige hylder længere op i højden. Du kan i dag få mange forskellige typer af skænke, som gør, at det ikke er nødvendigt at skulle helt ned til gulvet for at åbne den nederste skuffe.

Dette sparer den ældre for at bruge kræfter på at skulle bukke sig ofte efter  egne ting, og det hjælper også på rygsmerter. Denne regel er ikke blot god at bruge, når det kommer til skænke. Når du skal gøre dit hjem mere seniorvenligt, så er det en god ide, at de fleste ting befinder sig i mellemhøjde. Dette giver mere selvstændighed i hverdagen, og det giver færre smerter ved anstrengelse.

Stort og åbent køkken

Vil du gerne gøre dit hjem seniorvenligt, så er det en god ide, at du indretter dit køkken stort og åbent. Dette gør, at der er bedre plads til at bevæge sig rundt, og dermed minimerer du risikoen for, at der kan ske en ulykke ved for lidt plads. Det er også på denne måde, at du kan sørge for, at der er plads til en eventuel rollator eller kørestol, skulle der blive behov for dette i fremtiden. Sådan kan du altså gør dit hjem mere seniorvenligt med smarte justeringer.

I samme kategori

instrumenter
pexels-vlada-karpovich-4050315
Picture1-2
pexels-karolina-grabowska-4475523

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Forsiden netop nu

Påskefrokost i København
gaza
arbejderm
smk
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
fitness 2
chamoi

Mest læste

No posts found

Det sker i København

Påskefrokost i København
smk
VesterbroStreetpartyHeader-01
light

Mad og drikke

Påskefrokost i København
gaza
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides