Hvordan foregår en begravelse i storbyen?

Annonce:

Hvis man kommer fra provinsen, kan det være svært at gennemskue, hvordan en begravelse foregår i storbyen, for her er der en række faktorer, der adskiller sig fra, hvordan det foregår på landet og i de mindre byer. Her ser vi på, hvordan en begravelse foregår i en stor by som København, Odense eller Aarhus.

Et langt stykke hen ad vejen er der tale om den samme proces, men der er alligevel ting, som gør, at man kan opleve en forskel, herunder mindesamvær, som vi kommer ind på nedenfor.

Vælg en lokal bedemand

Uanset om man bor i København, Otterup eller Fjaltring er det første, der skal ske at kontakte en bedemand. Her kan man med fordel benytte en lokal, og en bedemand i København er således det, man skal gå efter, hvis man bor i København. Man aftaler typisk at mødes for at drøfte detaljerne omkring begravelsen personligt, og ofte vil mødet foregå i hjemmet eller alternativt hos bedemanden.

Vær sammen om at mindes den afdøde

Selve proceduren omkring bedemanden er altså i store træk det samme som i provinsen, men der hvor der kan være en forskel er, når det gælder mindesammenkomsten efter begravelsen eller bisættelsen. På landet og i de mindre byer ses det af og til at kirken har et lokale tilknyttet, hvor man kan holde mindesamvær, ligesom det lokale forsamlingshus også kan bruges til mindesamvær.

I København og de andre store byer er det almindeligt at finde en restaurant i nærheden af kirken, hvor man mødes efter den kirkelige handling. Her har de pårørende i forvejen bestilt eksempelvis smørrebrød, sandwiches samt øl og sodavand eller måske kaffe og kage.

Mindesamværet har flere formål, nemlig dels at mindes den afdøde sammen men også at trøste hinanden og få løsnet lidt op for den tunge stemning, man kan befinde sig i efter en begravelse. Således skal ingen gå alene hjem lige efter den sørgelige ceremoni men har altså haft mulighed for at være sammen med andre, hvilket kan betyde meget for den enkelte.

Hjælp andre med at vælge

Ligesom med så mange andre ydelser, eller endda arbejdspladser, kan man også evaluere bedemænd, og det kan man gøre, hvis man ønsker at fortælle andre potentielle kunder om sine oplevelser. Måske har man selv haft gavn af andres vurderinger, da man skulle vælge bedemand, og ved selv at evaluere kan man således hjælpe andre til at træffe det bedste valg for dem.

Der er altså mange ting, man skal have i tankerne, når man skal arrangere en begravelse, uanset om den skal foregå i provinsen eller i storbyen. Netop derfor kan det betale sig at alliere sig med en bedemand, som ved præcist, hvad der skal gøres og som kan hjælpe i det omfang, man ønsker.

I samme kategori

soccer-488700_1280 (1)
tipkbh.dk - fdm
Dansk fodbold[74]
tipkbh.dk - wemarket

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

221157_Islands_Brygge_Havnebad_Astrid_Maria_Rasmussen
Det sker i september - golden days
Wallmans
MØR (4)

Forsiden netop nu

Wallmans
Billede 1
Ølbarer - Brus
MØR (4)
Escape Room - City escape
Det sker i september - golden days
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
Drinksene på den nye rooftop er opkaldt efter byens tage og bygninger i København.

Mest læste

Det sker i København

Wallmans
Det sker i september - golden days
mad-1
cover-3

Mad og drikke

Ølbarer - Brus
MØR (4)
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
photo-1511795267602-0424436b99c5

Kultur og kunst

premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
smk
SDU-2-2
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides

221157_Islands_Brygge_Havnebad_Astrid_Maria_Rasmussen
Det sker i september - golden days
Wallmans
MØR (4)