Hvordan kan du spare på dine varmeudgifter?

Annonce:

Vinter betyder et større energiforbrug og varmeudgifter. I forhold til almindelig elvarme er en varmepumpe en betydelig bedre løsning. Med en sådan kan du spare op til 80 % af dine varmeudgifter. I det følgende gennemgår vi en række varmesystemer, der gør, at du kan reducere dit energiforbrug og spare på de månedlige omkostninger.

Besparelsen er bemærkelsesværdig

Sammenlignet med elvarme er en varmepumpe mange gange mere økonomisk. Luft-til-luft eller luft-til-vand varmepumper anvender i gennemsnit 4-5 gange mindre strøm end elvarme.

Hvis du passer på din pumpe og servicerer den regelmæssigt, har luft-til-luft og luft-til-vand pumper en levetid på op til 15 år. Jordvarmepumper endda op til 30 år. Investeringen i pumpen betaler sig tilbage allerede i løbet af 2-3 år, og den næste halve snes år er der garanteret bekymringsfri varme i hjemmet.

Forskellige løsninger til forskellige mennesker

Hvilken pumpe, du skal vælge, afhænger af dine behov. Hvis du ønsker, at en konkret rum eller en mindre lejlighed skal være varmere, at opvarme bygninger, der bruges midlertidigt eller at støtte det eksisterende varmesystem i den kolde tid, så er den bedste løsning en luft-til-luft varmepumpe.

Bortset fra i ekstremt kolde perioder fungerer pumpen som hovedvarmesystem, hvorfor en luft-til-luft varmepumpe ofte omtales som en løsning, der minder om en hovedvarmekilde. Luft-til-luft varmepumpen passer som tillægsvarmekilde, når man vil have et alternativt varmesystem i et brændeopvarmet hus, så man undgår at fyre op hver dag.

Når en elradiator bruger 1 kW el og til gengæld giver en smule mindre end 1 kW varmeenergi, så er en moderne luft-til-luft varmepumpe mere end 5 gange så effektiv og producerer 5+ kW varmeenergi af den samme 1 kW el. Sammenlignet med et almindeligt elfyr eller radiator kan varmepumpens elforbrug være op til 78 % mindre.

Hvis du har brug for et varmesystem til dit nye hus eller ønsker at udskifte det eksisterende varmesystem fuldstændigt, er en luft-til vand eller jordvarmepumpe nok løsningen for dig. Begge typer pumper gør det også muligt at opvarme varmt brugsvand og passer ideelt som hovedvarmekilder i større husholdninger.

Luft-vand varmepumper passer som varmesystem til alle, hvor varmebæreren er vand eller en anden form for væske. Pumpen producerer ikke varme, men energi indsamlet fra udeluften overføres ved hjælp af en kompressor til husets varmesystem.

En jordvarmepumpe passer til dig, der har hus. Den gør det muligt at opsamle solenergi, der har lagret sig i jordskorpen, og bruge det til opvarmning af gulve eller radiatorer. Om sommeren kan man endda bruge jordvarmesystemet til at køle huset ned.

En jordvarmepumpe har brug for el til driften, men når systemet forbruger 1 kWh, producerer jordvarmesystemet i gennemsnit 4-5 kWh varmeenergi. Selvom systemet kræver en større startinvestering, så er den lønsom i det lange perspektiv.

Inden du bestemmer dig for, hvilken pumpe der passer, bør du besvare følgende spørgsmål:

● Skal systemet være en tillægs- eller hovedvarmekilde?

● Hvor stort areal skal opvarmes, og hvor mange værelser er der?

● Hvor godt isoleret (hvilken energiklasse) er huset?

● Hvor ligger huset?

● Findes der en fast maxpris, som man kan tage udgangspunkt i ved valg af system?

Vælg en erfaren specialist

For at kunne udvælge en kvalitetsvarmepumpe, som passer til præcis dine behov, er det meget vigtigt at købe den hos en pålidelig forhandler, der sætter kunden i centrum og har praktisk erfaring, og som er i stand til også at tilbyde service og reparation for det system, som du har købt. Et bredt udbud af varmepumper tilbydes af Zave, som er grundlagt i 1988 i Sverige og som sælger og monterer 6.000+ pumper om året.

I samme kategori

jp-lockwood-x8wPMDqUH2w-unsplash
093ec459-4ee5-4b24-8d9e-7057eb1b60d0
TipKbh
pexels-shvets-production-7544488

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Forsiden netop nu

pexels-binyamin-mellish-106399
jp-lockwood-x8wPMDqUH2w-unsplash
093ec459-4ee5-4b24-8d9e-7057eb1b60d0
cover-1468234847176-28606331216a
gokart
dali-1272141_640
ice
fars-1

Mest læste

No posts found

Det sker i København

cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn
Påskefrokost i København

Mad og drikke

ice
fars-1
Spisesteder nye
Påskefrokost i København

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides