Kan Reddi løfte den danske musikarv? Her er de tre danske numre, der nået toppen til Eurovision

Dette indhold er sponsoreret

Det er ikke mange uger siden, at den dansk-svenske popgruppe Reddi tryllebandt danskerne og vandt 2022-udgaven af det danske Melodi Grand Prix. Til maj skal bandet til Italien og Torino, og forsøge at gøre hvad kun tre danske deltagere tidligere har formået – nemlig at vinde det internationale Melodi Grand Prix. Selvom ikke alle deltager navnene er på plads, kan du allerede nu finde de seneste Eurovision odds 2022 hos Spilxperten. Mangler du lidt optakt til årets musikfest i Torino, kan du lade op med et lille tilbageblik på de danske vindere gennem historien.

Only Teardrops (2013)

Iført bare fødder og med både Copenhagen Drummers i baggrunden, gjorde dansk-engelske Emmelie de Forest i 2013 sin helt store entre på musikscenen til Eurovision 2013. I Malmø, ikke langt fra den danske hovedstad, sejrede Emmelie de Forest ganske suverænt med sangen Only Teardrops med intet mindre end otte 12-taller af de lande med stemmerettigheder til showet. Emilie de Forest har sidenhen fortsat succesen, hvor hun også udgav flere nye plader i årene efter hendes gennembrud.

Smukt som et stjerneskud (2000)

Jørgen og Niels Olsen, bedre kendt som brødrene Olsen, er nogle vaskeægte Grand Prix legender. Hele ni gange har de to brødre stillet op til det danske Melodi Grand Prix, enten som solist eller sammen. Kun én gang formåede de at vinde, men her gik de også hele vejen ved det internationale Melodi Grand Prix, hvor de vandt showet. Med sangen, “Fly on the wings of love”, der blev den engelske udgave af sangen Smukt som et stjerneskud, tryllebandt de publikum og tog sejren, der ligeledes blev vundet på svensk grund i Stockholm. Fly on the wings of love er efterfølgende blevet et af de mest ikoniske sange fra Eurovision gennem tiderne, hvor flere afstemninger og eksperter har vurderet sangen til at være blandt de fem bedste optrædener gennem tiderne.

Dansevise (1963)

Første gang Danmark vandt det internationale Melodi Grand Prix var i 1963. Dette, den syvende udgave af Eurovision, blev afholdt i London med 16 deltagende nationer. På scenen til slut stod det musikalske par og duo Grethe og Jørgen Ingmann, som med sangen “Dansevisen” vandt en snæver sejr over blandt andet Schweiz og Italien på de følgende pladser. Hermed blev de den første danske vinder af showet, som i dag har været med dansk deltagelse 50 gange.

I samme kategori

volodymyr-hryshchenko-V5vqWC9gyEU-unsplash
c173e463-8565-4c6a-9a9b-fb4816edfc90
Annonce
Annonce

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Padel-tennis-bat-test-54-
144A1538-1400x840-2
Aire-1
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides