Montering af aircondition

Annonce:

En aircondition holder indeklimaet stabilt og er særlig nødvendig i alle rum, der bliver indelukkede og meget varme i varmt vejr. Hvis du har købt dig en aircondition, hvordan og hvor er det så mest fornuftigt at montere den?

Hvor skal man montere sin aircondition?

Der er forskellige typer af aircondition apparater, og de skal monteres efter typens egenskaber.

Følgende modeller er de mest udbredte: væg-, loft-, gulv- og mobil model. I villaer og etageejendommen findes der også kanalmodeller, som monteres over et nedsænket loft, i kældre eller på andre steder, hvor de ikke ses. På en sådan model føres luft igennem kanaler til forskellige rum, og kanalmodellen kan derfor bruges til at køle flere rum.

En vægmodel er den mest udbredte indendørs. Fordelen med vægmodellen er prisen, og at den er nem at montere. Til montering af aircondition behøves maksimalt 1 kvadratmeter frit vægareal, hvor modellen kan monteres. Når du vælger placering af airconditionapparatet, skal du tænke på, hvordan apparatet får luften i rummet til at bevæge sig, og om luften har mulighed for at nå ud i andre rum.

Gulvmodeller benyttes meget i restauranter og natklubber. På den model er indedelen placeret på gulvet, og luften føres i én retning ad gangen.

Loftmodellen er udbredt i kontorejendomme, men også i villaer. Loftmodeller gør det muligt at anvende airconditionapparater med højere effekt, som monteres i loftet.

Den mobile model er den mest bekvemme af alle typerne. Den skal ikke monteres af en specialist og kan flyttes mellem rummene. Varm luft føres ud af rummet gennem et særligt rør, som sædvanligvis er forbundet til et vindue eller ventilationsrør. Det, der taler imod den mobile model, er, at den støjer. Det er den mest støjsvage airconditiontype.

Hvordan skal aircondition monteres?

Det er vigtigt, at apparatet monteres af fagfolk. Monteringen af en almindelig aircondition tager ikke mere end et par timers tid for en fagmand. Alt afhænger af, hvor og hvordan apparatet kan monteres. Hvis du vil sikre dig det bedste resultat, skal du henvende dig til Zaves konsulenter. Zaves erfarne fagfolk hjælpe med at finde det produkt, der passer bedst til dig samt at vælge en lokal certificeret montør, og garanterer dermed den bedste montering og op til 5 års fuld garanti på produktet.

Monteringen af udstyret udføres sådan, at det senere er muligt at udføre service, som er vigtig at udføre hvert år. Uden service bliver levetiden cirka 40 % kortere sammenlignet med en korrekt serviceret varmepumpe, hvorfor det kan betale sig at investere i regelmæssig service af apparatet.

Hvilke arbejder indgår i montering af aircondition?

● Kørsel til kunden og retur

● Arbejdet udføres i stueplan (1. sal eller højere, udføres for merpris)

● 1x hulboring i ydervæg. I trækonstruktion eller murværk max. 40 cm.

● Opsætning af inde- og udedel. Indedel på inderside af ydervæg.

● Opsætning af installationskanal.

● Trækning af kobberrør, mellemledning.

● Afkortning af kobberrør og el-ledninger

● Tilslutning til eksisterende stikkontakt med jord eller sikkerhedsafbryder med jord.

● Vacuumering af installationen

● Tæthedsprøvning med nitrogen

● Idriftsætning af anlæg samt instruktion

● Oprydning

Pris for montering af aircondition afhænger af apparatets type og den geografiske placering. Montering af varmesystemer omfatter kørsel, arbejdstimer, materialer, som er nødvendige til en standard montering samt også en generel indførelse i udstyrets anvendelsesmuligheder. Montering af aircondition tager, afhængigt af særskilte forhold ved monteringen, generelt mellem 2 og 4 timer.

I samme kategori

volodymyr-hryshchenko-V5vqWC9gyEU-unsplash
c173e463-8565-4c6a-9a9b-fb4816edfc90
Annonce
Annonce

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Padel-tennis-bat-test-54-
144A1538-1400x840-2
Aire-1
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides