Oplev verden som en lokal

Indlæg

Når man har siddet på samme café på Nørrebrogade hele sommeren, er det måske tiden til, at man kommer ud og oplever nogle nye steder. I løbet af årene er det kun blevet nemmere at rejse med billige flybilletter og hyppige flyafgange. Men fordi det er så nemt at flyve, er der selvfølgelig også flere turister. Og de turister samles ofte de samme steder. Her er derfor nogle råd til at opleve verden på en anden måde end turisterne.

Workaway

Som titlen på afsnittet lyder, så er det ja, arbejde og ikke ferie. Men det er en anderledes form for arbejde. I dag søger mange efter frivilligt arbejde, men ofte skal man betale en sum penge. Her er Workaway lidt anderledes. Man får kost og logi til gengæld for arbejde eller projekter, og der er mange forskellige former for arbejde. Du kan arbejde på en gård i Canada, undervise i Kenya eller plukke vindruer i Frankrig. Det er altså en helt speciel måde at opleve en del af verden på, hvilket kan være oplagt i et sabbatår. Du får nye venner og en ekstraordinær oplevelse.

Undgå turistfælderne

Hvis du vælger at tage til f.eks. Frankrig eller Spanien, er du garanteret, at der kommer turister. Men du kan prøve at undgå for mange af dem, hvis du rejser i lavsæson. Det kan også være en idé at tage til mindre populære destinationer. F.eks. Marseille frem for Paris, eller Sevilla frem for Barcelona. Ofte er der også meget kultur og historie i de byer, og du kommer helt sikkert til at blive mødt af søde lokale.

Find de skjulte guides

Vi ved godt, at en skjult guide ikke længere er så skjult, hvis vi deler den nu. Men så er I de heldige, der får lov til at læse med. På Rejsepostens hjemmeside får du guides til at se storbyer fra de lokales synspunkt og guides til undervurderede destinationer. Sådan kan du høre om lidt mere ukendte seværdigheder og attraktioner.

Spis og overnat som en lokal

Couchsurfing og Airbnb er billige og nemme måder at få logi på. Ved couchsurfing er det faktisk bare en vært som ”udlejer” sin seng eller sofa gratis. Ofte kræver det bare, at man hjælper med at lave mad eller lignende. Det er en hyggelig måde at møde et nyt menneske på, mens man bor gratis.

Airbnb er velkendt, fordi det er billigt og nemt. Ofte kan man finde helt vilde penthouselejligheder, og andre gange kan man finde skøre steder som f.eks. en træhytte. Nogle gange bor man i lejligheden for sig selv, men andre gange er værten til stede, hvor man lejer et værelse i lejligheden. Det er en rigtig fin måde at lære nogle lokale på, fordi mange ofte gerne vil give gode råd.

Når du har fundet overnatning, skal du selvfølgelig finde aftensmad. Hvis du vil spise som en ægte lokal, skal du i første omgang vige væk fra turistområderne. Restauranterne er ofte dyre, og maden er ikke altid autentisk. Gå hellere ned ad en sidegade og find en restaurant, hvor retterne ikke nødvendigvis er på engelsk. Det kan godt være, du kommer ud i lidt sprogkvaler, men så får du til gengæld god, autentisk mad!

I samme kategori

pexels-vlada-karpovich-4050315
Picture1-2
pexels-karolina-grabowska-4475523
pexels-shiny-diamond-3762402

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

gaza
smk
144A1538-1400x840-2

Forsiden netop nu

gaza
arbejderm
smk
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
fitness 2
chamoi
VesterbroStreetpartyHeader-01

Mest læste

Det sker i København

smk
VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København

Mad og drikke

gaza
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
Design uden navn

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides