Sådan finder I jeres drømmebolig

Indlæg

Skal I snart ud og lede efter jeres drømmebolig, eller er I allerede i gang? Boligkøb er ofte en af de største og mest omkostningstunge beslutninger vi tager i livet, og det er derfor rigtig ærgerligt, at tage det forkerte valg. Her er vores guide til, hvordan I smertefrit finder jeres drømmebolig.

Før I går i gang

Der er mange ting man skal forholde sig til, når man er på boligjagt. For at gøre det lettest for jer selv, er der er en række ting i skal have styr på, før I begynder at browse og tage til fremvisninger. Hvor mange værelser skal der være, hvor mange kvadratmeter leder i efter, hvor langt væk må det ligge fra familie og arbejde, hvor længe skal i kunne bo der og er i villige til at bruge penge og tid på istandsættelser. For at strukturere jeres krav og ønsker til drømmeboligen, kan I udarbejde en liste med need-to-have og en liste med nice-to-have. Hver gang I kigger på en bolig, skal den opfylde alle jeres need-to-have, og jo flere nice-to-have den opfylder, jo bedre.

Endnu vigtigere er det, at I på forhånd har styr på økonomien. Det er spild af tid at kigge på boliger, for så at finde ud af, at de slet ikke passer til jeres budget. Regner I med at skulle låne penge til jeres drømmebolig, kan det altså betale sig at tage en tur i banken, før boligjagten for alvor skydes i gang.

Få hjælp

Når boligjagten er gået i gang, kan det være en fordel at søge hjælp. Markedet kan virke uoverskueligt – jo færre krav man har stillet til sin bolig, jo flere mulige boliger er der. Man kan både søge hjælp hos venner og familie, og bede dem om at holde øje med boliger, der passer til jeres behov, eller gøre brug af de mange online boligsider. Her kan I indstille en jeres krav, og få hjælp til at sortere de irrelevante boliger fra. På mange af siderne kan I gemme søgningen, og modtage notifikationer, når der kommer en ny bolig op, der matcher jeres krav.

Har i brug for et ekstra sæt hænder og et større overblik over jeres boligjagt, kan i blive guldkøbere hos RealMæglerne. Som guldkøber kan I præcisere jeres boligønsker på alt fra pris og areal til materialer og favoritdesignere, og få besked af en mægler, hver gang en bolig mathcher jeres behov.

Tænk i muligheder

Når I er ude at se på jeres potentielle drømmebolig, skal I huske at tænke i de muligheder, der er ved den enkelte bolig. Lad dig f.eks. ikke skræmme af et slidt plankegulv, da det er forholdsvis nemt og billigt at ændre på, med en slibning eller afhøvling. På samme måde kan udendørsarealet nemt forskønnes, ved f.eks. at lægge nyt asfalt i indkørslen.

Når i tænker i muligheder, skal I huske også at tage højde for at det skal være realistisk. Kigger i på et hus på 100 kvadratmeter, er det sikkert muligt at forvandle det til en villa på 200 kvadratmeter – men det er måske ikke realistisk, økonomien taget i betragtning.  

I samme kategori

instrumenter
pexels-vlada-karpovich-4050315
Picture1-2
pexels-karolina-grabowska-4475523

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Forsiden netop nu

Påskefrokost i København
gaza
arbejderm
smk
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
fitness 2
chamoi

Mest læste

No posts found

Det sker i København

Påskefrokost i København
smk
VesterbroStreetpartyHeader-01
light

Mad og drikke

Påskefrokost i København
gaza
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides