Guide: Sådan holder du parforholdet i live

Indlæg

De fleste af os i et parforhold kender nok til de perioder, hvor tingene ikke helt kører som smurt på hjemfronten. Der kan være mange unødvendige diskussioner, manglende samvær og en helt generel dårlig stemning. Selvom det måske ikke sker så ofte, så er det stadig noget, som sætter en mørk skygge hen over parforholdet.

Førnævnte scenarie sker ofte for par i Danmark. Derfor kigger vi i det nedenstående nærmere på, hvordan du holder parforholdet i live samt mindsker chancerne for, at de dårlige perioder vender tilbage.

Få professionel hjælp

Det kan være svært at få talt ud om problemerne, hvis begge parter i forholdet er sky for konflikter. Det kan dog være farligt for parforholdet, da det ikke er sundt at holde frustrationerne inde. Derfor kan det være en god idé at hente professionel hjælp fra en parterapeut, der kan italesætte frustrationerne.

Parterapi er meget udbredt i Danmark, og selvom mange par ikke anser det som værende nødvendigt, så kan det ofte have nogle meget positive påvirkninger på et parforhold.

Der findes som udgangspunkt parterapeuter i alle større byer i Danmark. Parterapi København er eksempelvis ganske populært, og er du derfor interesseret i at lære mere omkring denne form for behandling, så vil en Google-søgning lynhurtigt eksponere dig for de muligheder, der er nær dig.

Tal ud om tingene

I forlængelse med ovenstående sektion, så kan det være befriende for begge parter at tale ud om tingene. Det kan dog være svært at italesætte problemer, og derfor er det en god idé i samarbejde at sætte tid af til, at der kan snakkes igennem.

Sidder du inde med nogle frustrationer, som kan være svære at sætte ord på, så forsøg at skrive dine følelser ned på et stykke papir. Det kan være med til at hjælpe dig på rette vej.

Giv hinanden opmærksomhed

Dette råd kan for mange par være en selvfølge. Sagen er dog den, at det i en stressende hverdag kan være svært at give hinanden den opmærksomhed, som et parforhold fortjener. Det er naturligvis ganske normalt, at der fra tid til anden er behov for at koncentrere sig om sin karriere. Tager dette dog overhånd, så vil det kunne gå ud over parforholdet.

Vores anbefaling er derfor fra tid til anden at stoppe op, trække vejret ind dybt og tænke nøje over, om der bliver givet nok opmærksomhed til den bedre halvdel på hjemfronten.

Det er ganske forskelligt, hvordan par giver hinanden opmærksomhed. Der findes i udgangspunktet ikke nogen rigtig eller forkert måde at give opmærksom på. Det vigtige er blot at huske det.

Et weekendophold kan gøre underværker

Dette tip skal ses i forlængelse af det førnævnte. Det kan være svært at give den fornødne opmærksomhed, hvis man befinder sig i et stressende miljø. Derfor kan det være befriende at komme væk i form af en weekendtur eller et spaophold, hvor det er mulighed for at forbyde sig i hinandens tanker og samvær. Sådan en tur kan i sandhed gøre underværker for et parforhold.

I samme kategori

volodymyr-hryshchenko-V5vqWC9gyEU-unsplash
c173e463-8565-4c6a-9a9b-fb4816edfc90
Annonce
Annonce

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

light
VesterbroStreetpartyHeader-01
Poolen i Spectrum Wellness i København
Broens-gadek%C3%B8kken-sk%C3%B8jtebane

Forsiden netop nu

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Mest læste

Det sker i København

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides