Sådan kommer du gennem dine eksaminer

Indlæg

For mange studerende er eksamensperioden en presset tid. Selvom der sættes mange timer af til læsning, kan det nemlig være svært at overskue det svære stof. Skal du komme helskindet igennem, er det vigtigt, at du lærer at prioritere.

Brug din tid fornuftigt

Når du læser op til eksamen, er det en rigtig god idé at overveje, hvordan du bruger din tid. Står du helt på bar bund, kan det være fristende at læse lærebogen fra start til slut, men dette er sjældent sådan, at du danner dig det bedste overblik.

Derfor er det en god idé at have fokus på, hvad du gerne vil have ud af dine forberedelser. På den måde finder du ud af, hvad det giver mening, at du bruger tid på. Dette kan blandt andet være i forbindelse med en lydfil fra en forelæsning, som du gerne vil have nedskrevet. I mange tilfælde kan det nemlig bedre betale sig at lade en anden person udføre den tidskrævende transskribering.

I forbindelse med eksaminer kan du blandt andet tage virksomhed som Scriptomist i brug. Her er der nemlig folk, som kan udføre din transskribering, en oversættelse eller diverse tekstarbejde. På den måde kan du få tid til at fokusere på alt det vigtige.

Læg en plan

Det er de færreste mennesker, der kan slappe af og finde ro op til en eksamen. For de fleste lurer den kommende prøve nemlig i baghovedet, og dette kan være rod til mange bekymringer. Oftest kommer bekymringer dog, når vi betræder ukendt terræn, og derfor kan det for mange hjælpe at lægge en plan.

I dine forberedelser har du ikke mulighed for at kontrollere, hvad der sker, når du er oppe til eksamen. Dog kan det være en enorm hjælp, hvis du planlægger dine dage, så du ved, hvornår du skal ordne hvad. Det kan nemlig skabe ro i sjælen at vide, at du har fulgt en plan, og dermed forberedt dig så godt, som du kunne.

Snak med dine medstuderende

Under læseferien kan man som studerende hurtigt komme til at isolere sig selv. Sidder du begravet i bøgerne fra morgen til aften, kan det nemlig være svært at overskue også at se dine venner.

Dog er det en rigtig god idé at gøre brug af dine medstuderende. De står i samme situation som dig, og på den måde kan I hjælpe hinanden. Har du brug for meget ro, kan du sagtens læse derhjemme, men det er en god idé jævnligt at snakke med dine medstuderende, så du eksempelvis er sikker på, at du har forstået opgaven ordentligt.

Ved at læse op flere mennesker sammen kan man desuden benytte sjove metode til at memorere stoffet. Dette kan blandt andet være i form af vendespil eller spørgerunder, som kan være en god træning inden en mundtlig eksamen.

Du kan kun gøre dit bedste

Når du går til eksamen, er det klart, at du gerne vil klare det så godt som muligt. Desværre er der adskillige eksempler på studerende, der udvikler stress eller eksamensangst. Derfor er det vigtigt at være realistisk omkring dine egne krav til dig selv.

Det er en god idé at sætte klare rammer op for, hvornår du studerer, og hvornår du holder fri. Hvis du studerer inden for de givne tidsrammer, kan du sige til dig selv, at du har gjort dit bedste. Når du har gjort dit bedste, kan du nemlig ikke gøre mere. På den måde kan du slappe af med ro i maven.

I samme kategori

volodymyr-hryshchenko-V5vqWC9gyEU-unsplash
c173e463-8565-4c6a-9a9b-fb4816edfc90
Annonce
Annonce

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Padel-tennis-bat-test-54-
144A1538-1400x840-2
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled
Aire-1

Forsiden netop nu

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Mest læste

Det sker i København

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides