Sådan indretter du et nordisk inspireret hjem

Dette indhold er sponsoreret

Den nordiske boligindretning har vundet indpas i danskernes hjem de sidste par år. Minimalistiske elementer, naturlige materialer, rene linjer og enkle farver er nogle af de træk, der karakteriserer den nordiske stil. Det kan måske godt lyde simpelt, men hvordan skaber du egentlig dette nordiske udtryk i dit hjem? Det vil vi give dig inspiration til i denne artikel.

Bring naturen ind

Den nordiske stil er særlig kendetegnet ved at inddrage naturen. Det kan du blandt andet gøre ved at bruge en masse planter i indretningen, vælge møbler i træ eller indbygge en pejs. Du kan sagtens få en moderne pejseindsats, som har et let og elegant udtryk, der nemt kan kombineres med en nordisk og minimalistisk indretning. En pejs vil få dig at føle dig tættere på naturen, fordi du har knitrende og levende ild, der tilføjer en naturlig varme til hjemmet. At bringe naturen ind og føle sig tættere på naturen er et af de vigtigste elementer i en nordisk boligindretning. Naturlige materialer tilfører nemlig en helt særlig og hyggelig atmosfære til et hjem, der får hjemmet til at føles som en lille hule, hvor du kan søge ly fra det kolde skandinaviske vejr.

Brug neutrale farver

At minimalisme er en vigtig del af den nordiske indretning viser sig også i den sparsomme brug af farver. Den nordiske stil omfavner en meget neutral farveskala, der først og fremmest bevæger sig i de grå, hvide og sorte nuancer. Hvis der bruges farver, er det oftest naturfarver såsom brun, beige, grøn og blå, og det skal helst være i matte og pastelagtige nuancer. Du bør dog ikke udelukkende indrette med sort, hvid og grå. Sørg altid for at inddrage en eller anden form for farve i en afdæmpet nuance. På den måde undgår du, at indretningen bliver klinisk og gold, og rummet vil virke mere naturligt og levende.

Luk lyset ind

Det er vigtigt, at du husker at lukke lyset ind, når du skal skabe et nordisk inspireret hjem. Det gælder både det naturlige lys udefra, men også lys fra lamper og andre lyskilder. Det betyder, at du skal undgå tunge, mørke og lange gardiner, således solens stråler har rig mulighed for at trænge ind i rummet. I den forbindelse bør du heller ikke placere for mange nips, blomster og planter i vindueskarmen, da de også skygger for lyset udefra. På samme måde skal du sørge for at have lamper i alle hjørner af rummet, således der ikke findes en mørk krog, hvor folk ikke har lyst til at opholde sig. Hvert hjørne i huset bør egentlig byde op til hygge og samvær, når du indretter et nordisk hjem. Masser af lys giver hjemmet et utrolig let og luftigt udtryk, og du undgår, at indretningen fremstår tung og mørk.

I samme kategori

pexels-vlada-karpovich-4050315
Picture1-2
pexels-karolina-grabowska-4475523
pexels-shiny-diamond-3762402

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

gaza
smk
144A1538-1400x840-2
photo-1544213456-bc37cb97df74

Forsiden netop nu

gaza
arbejderm
smk
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
fitness 2
chamoi
VesterbroStreetpartyHeader-01

Mest læste

Det sker i København

smk
VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København

Mad og drikke

gaza
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
Design uden navn

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides