Sådan slipper du af med hævede, trætte øjne

Annonce:

Vi kender nok alle sammen, at vi kan have mørke rander under øjnene om morgenen – og især hvis vi ikke har sovet nok om natten. Så naturligvis er første råd, at du skal sørge for at få din skønhedssøvn – men dette kommer nok ikke bag op nogen.

Heldigvis er der hjælp at hende, og i artiklen her får du fem råd til, hvordan du kan mindske hævede, tunge og trætte øjne.

Hvorfor får man tunge øjenlåg, rander under øjnene osv.?
Noget af årsagen skal findes i kroppens naturlige aldringsproces, for med alderen bliver musklerne omkring øjnene samt bindevævet omkring øjenhulen blive slapt. Dermed kommer fedtvævet bag de nedre øjenlåg til at bule ud, hvilket er det, der giver poser under øjnene. Med alderen kan de øvre øjenlåg også begynde at hænge, fordi huden mister sin elasticitet.

1. Brug en god øjencreme, og masser ind
Der findes mange gode øjencremer på markedet. Det anbefales at gå efter en, som indeholder anti-age ingredienser. Det kunne for eksempel være retinol og peptider, som begge går ind og virker stimulerende for hudens celler, så de producerer elastin og kollagen. Elastin og kollagen er kendt for at gøre huden mere spændstig og fast, hvilket kan forebygge og reducere fremkomsten af rynker omkring øjnene.

Derudover har flere øjencremer en kølende effekt, som kan være rigtig god mod trætte øjne.

Endelig kan du få deciderede øjenmasker, som giver huden omkring dine øjne ekstra pleje og fugt.

Når du påfører din øjencreme, anbefales det, at du masserer den forsigtigt ind i huden omkring øjnene (både over og under – og glem ikke øjenkrogen). Ved at massere området blidt, øger du blodcirkulationen, hvilket kan få hævelsen til at lægge sig. Du kan enten gøre det med fingrene eller ved hjælp af en rulle, som er lavet til det. Disse kan købes flere steder og består ofte af kvartssten, som i sig selv kan have en kølende effekt, hvis de f.eks. kommer i køleskabet.

2. Drik rigeligt med væske
Hvis dine poser under øjnene skyldes væskeophobninger, kan det betyde, at du ikke får nok væske eller spiser for salt mad. Sørg derfor for at drikke rigeligt med væske – gerne mindst otte glas vand om dagen.

Derudover bør du mindske dit indtag af saltholdige fødevarer.

3. Brug kolde teposer under øjnene
Det lyder måske lidt mærkeligt, men det kan reducere mørke rander og hævelser, hvis man lægger kolde teposer med grøn eller sort te under øjnene. Det skyldes, at disse te-varianter ofte indeholder både antioxidanter og koffein, og begge er med til at øge blodcirkulationen.

Teposerne skal først trække i varmt vand i 5 minutter, og herefter putter du dem i køleskabet i 15-20 minutter, så de kan køle af. Når du har haft teposerne på i omkring 10-20 minutter, tager du dem af og skyller ansigtet med koldt vand.

4. Dæk dine rander under øjnene med makeup
De fleste vil have god gavn af at dække deres rander under øjnene med en concealer. Her er det bedst at benytte sig af en concealer, som er let i konsistensen – for bruger du en, som er for tyk, kan makeuppen i stedet for sætte sig i de små rynker omkring øjnene og på den måde fremhæve dem i stedet.

Hvis dine rander er meget blålige i det, kan det desuden være en fordel at bruge en concealer med et lidt lyserød skær, da den kolde tone her kan udligne de blålige nuancer.

5. Øjenlågsoperation, øjenbrynsløft eller filler
Hos nogle personer forsvinder randerne under øjnene ikke, selvom de får søvn nok og efterlever ovenstående råd. Disse personer får ofte kommentarer som: ”Du er godt nok træt ud”, også selvom de ikke føler sig trætte. Det kan være meget generende, og have stor betydning for den enkelte.

Det kan blandt andet skyldes, at man har meget store mængder løs hud på sine øvre øjenlåg, og her kan en øjenlågsoperation være den eneste løsning.

Øjenlågsoperationen foregår ved, at en plastikkirurg fjerner det overskydende hud omkring øjnene, og indgrebet tager ca. 45 minutter og foregår for det meste i lokalbedøvelse.

Det kan dog også være nødvendigt med et øjenbrynsløft, hvor kirurgen enten fjerner noget hud over øjenbrynet eller laver et tindingeløft. Et tindingeløft foregår dog i fuld bedøvelse og varer omkring en time.

Ønsker du at blive klogere på øjenlågsoperationer, kan du læse mere på Plastikkirurgi.dk.

Endelig kan du fjerne dine rander under øjnene ved at få sprøjtet såkaldt filler ind i den fordybning, der er under dine øjne, så huden derved løftes op i niveau med den omkringliggende hud.

I samme kategori

tipkbh.dk - fdm
Dansk fodbold[74]
tipkbh.dk - wemarket
jonathan-petersson-a6N685qLsHQ-unsplash (1)

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Ølbarer - Brus
Billede 1
Escape Room - City escape
Logo-af-Matilde-Digmann

Forsiden netop nu

Billede 1
Ølbarer - Brus
MØR (4)
Escape Room - City escape
Det sker i september - golden days
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
Drinksene på den nye rooftop er opkaldt efter byens tage og bygninger i København.
Skærmbillede 2023-08-16 kl. 14.18

Mest læste

Det sker i København

Det sker i september - golden days
mad-1
cover-3
cover-2

Mad og drikke

Ølbarer - Brus
MØR (4)
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
photo-1511795267602-0424436b99c5

Kultur og kunst

premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
smk
SDU-2-2
kultur

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Vores bedste guides