Skal du studere i København, find boligen tidligt

Indlæg

Hvis du overvejer, at studere i København så er det vigtigt, at du tager højde for alle ting. Det indebærer en ordentlig ansøgning er sendt, at du har en plan B men vigtigst, at du også har en bolig.
At finde en bolig i København kan være noget af en opgave, derfor har vi samlet en række gode fifs til bolig i
København.

Boliger i København

Boliger er i høj kurs i København, derfor er det også vigtigt man på forhånd, får styr på boligsituationen. De høje priser der er kommet på boligerne, er en reaktion på det høje antal mennesker der flytter til København. Der er nemlig stadig et stigende antal unger der flytter til KBH, både for at læse men også for at bo et sted med lidt mere liv i gaden. Når du skal finde en bolig i København, så kan det hurtigt blive til en fuldtidsbeskæftigelse.
Derfor er det også vigtigt, at man gør sig en del forarbejde inden man har studiestart. Der er de helt klassiske muligheder når man skal finde et sted at bo, du kan finde boliger enten ved leje af bolig, leje en bolig med flere eller leje et værelse.

Lej en lejlighed

De fleste unge, især hvis de er studerende har ikke råd til at købe en bolig. Det er også derfor der er suverænt flest der lejer bolig frem for, at købe bolig. Det er dog meget vigtigt, at man husker boligerne i København, er i meget høj kurs. Det betyder, at ydelsen på boligerne er meget høje. Det har resulteret i, at mange unge ikke har råd til at bo helt centralt. Derfor er
der også mange unge som flytter til udkants København for, at kunne få lejen på boligen en del billigere. Det er dog muligt med den rette tålmodighed, at finde en bolig. Derfor kan man med fordel få sig skrevet
op til de forskellige lister til lejeboliger i København.
Når du står på boliglisterne, så kan du være heldig at få en bolig, inden for overkommelig tid. Hvis man får en bolig igennem en liste, er det typisk også en meget fin leje på boligen. Det er dog vigtigt, at understrege boligerne kan have flere års ventetid.

Lej en lejlighed med flere

Står du i den situation, at du ikke rigtigt kan finde en lejlighed til lige din pris, så kan du med fordel også finde en bolig sammen med venner.

Når i er flere der lejer boligen, så kan i med fordel dele lejen op, hertil så hvis der kommer nogle uforudsete udgifter så kan i også være fælles om dem. Det er dog vigtigt i får lavet en intern kontrakt, så i alle også har godkendt aftalen.

Lej et værelse

Hvis kommer fra f.eks. Odense, Århus eller lign. og gerne vil prøve kræfter med Københavnerlivet, så skal du overveje et værelse. Hvis du lejer et værelse så for du nemlig den absolut billigste pris på et sted at bo. Hvis du vælger, at leje et værelse så kan du med fordel undersøge udlejeren først. Det er nemlig vigtigt, at din roommate passer til din hverdag. Du kan derfor finde undersøge hvad udlejeren laver til hverdag, om han/hun arbejder, læser eller hvad de laver. Samt tilpasse din ansøgning hertil.

Find bolig efter dit studie

Når du skal finde bolig, så behøver det heller ikke nødvendigvis, at være inde i København centrum. Hvis du f.eks. vælger, at læse på DTU så kan du med fordel finde en bolig som er tæt på dit studie. Hvis du gerne vil læse Business i ro og mag kan du se nogle af mulighederne på business.dtu.dk.

Derefter kan man jo med fordel overveje at lave en god ansøgning og derved stiger dine chancer for at din ansøgning bliver læst.

I samme kategori

pexels-polina-tankilevitch-6929186 (1)
pexels-dmitry-zvolskiy-1879061
pexels-binyamin-mellish-106399
jp-lockwood-x8wPMDqUH2w-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

manon-1
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled
cover2
VesterbroStreetpartyHeader-01

Forsiden netop nu

manon-1
cover-1468234847176-28606331216a
gokart
dali-1272141_640
ice
fars-1
April-K-benhavn
Spisesteder nye

Mest læste

Det sker i København

cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn
Påskefrokost i København

Mad og drikke

manon-1
ice
fars-1
Spisesteder nye

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides