Sommerhusferie på Sjælland

Sponsoreret artikel

Når du tager på sommerhusferie på Sjælland, venter der dig masser af spændende oplevelser. Du kan bruge ferien på at nyde den skønne natur, besøge hyggelige byer eller seværdigheder. Langs Sjællands kyster er der mange børnevenlige strande, og der er mange muligheder, hvis du holder af cykling eller vandring.

Sjællands mange sommerhusområder

Hvis du mangler idéer til, hvor du skal bo på din sommerhusferie på Sjælland, så har vi herunder samlet et godt udsnit af de mange muligheder. Så det er bare med at lade dig inspirere, så du kan sammensætte dén ferie, du drømmer om.

Måske skal sommerhusferien gå til Gilleleje? Her kan du vælge mellem hundredevis af sommerhuse. Her er børnevenlige sandstrande, et charmerende bymiljø og en levende havn. Tag veterantoget igennem landskabet, tag til riddermarked og meget mere.

Du kan også vælge et sommerhus i Hornbæk i Nordsjælland, hvor du finder en lang række skønt beliggende sommerhuse. Her er en dejlig strand, en strandlegeplads, masser af butikker og en livlig havn med spændende begivenheder hver sommer.

Der er mange skønne feriesteder i Nordsjælland. Her i blandt også Tisvildeleje. Tisvildeleje har gode cykel- og vandrestier og en børne- og handicapvenlig strand. Den populære strand er ideel til aktiviteter som f.eks. windsurfing.

Karresbækminde er også et godt valg og har et naturskønt område med knap 100 sommerhuse. Stranden er én af de bedste og mest børnevenlige på Sydsjælland. Læg vejen forbi Gavnø Slot, tag på en afslappende sejltur på fjorden og fisk efter faldfisk, krabber og rejer.

Rørvig i Odsherred er også et godt valg. Det er et roligt område, og der er mere end 100 sommerhuse. Stranden er igen én af de bedste på Sjælland. Fra molen i havnen kan man fange krabber, der er en populær aktivitet for børnefamilierne. I Nykøbing Sjælland er der et stort udvalg af butikker.

Der er også mange skønt beliggende sommerhuse ved Strøby Egede, samt ved Roskilde Fjord og Isefjord. Når du vælger ét af dem slår du to fluer med ét smæk: Masser af oplevelser i byen, og dejlige strande og flot natur ved sommerhuset.

Sommerhusferie på Sjælland

Sommerhusferie på Sjælland: Dette skal du opleve

Tag familien med til Den Blå Planet, der er Nordeuropas største akvarium. Her kan du opleve alverdens dyr under havoverfladen, fx de imponerende hammerhajer.

Tag også til Dyrehaven nord for København, hvor verdens ældste forlystelsespark Bakken ligger. Der er åbent året rundt, og der er gratis adgang, hvis man bare vil kigge.

Vi anbefaler også, at du lægger vejen forbi nogle af de smukke slotte i Nordsjælland. Nordsjælland kaldes nemlig Kongernes Nordsjælland, da 3 af Nordeuropas smukkeste slotte ligger her.            

Kronborg Slot, Frederiksborg Slot og Fredensborg Slot. På Fredensborg Slot kan man i juli og august se Kongehusets helt private have.

Oplev naturen på din sommerhusferie på Sjælland

Hvis man er til det maritime liv, kan man på Øresundsakvariet og i røre-bassinerne på Hundested Havn opleve havets fisk og havdyr. Man kan også tage på marsvinssafari på Øresund.                              

De to største søer i Danmark, Arresø og Esrum Sø, er skønne steder at sejle i kano eller kajak, og du kan tage med M/S Frederikke på tur på Arresø.

Hvis man godt kan lide at være aktiv med vandring eller cykling, er mulighederne også uanede. Høje skrænter og store skove med søer og stier venter på, at man kommer forbi på cykel eller til fods. Bl.a. Danmarks næststørste skov, Gribskov. Der er gode mountainbikeruter i Gribskov, og cykler kan lejes i Hillerød. Er du mere til ture på almindelige cykler, kan disse lejes i bl.a. Gilleleje og Snekkersten.

Sidst men ikke mindst så kan du også opleve naturen i Nordsjælland til hest. Fx kan du ride med på guidede ture i Gribskov og få et indblik i det rige dyreliv.

I samme kategori

jp-lockwood-x8wPMDqUH2w-unsplash
093ec459-4ee5-4b24-8d9e-7057eb1b60d0
TipKbh
pexels-shvets-production-7544488

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

cover-1468234847176-28606331216a
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled
144A1538-1400x840-2
byhaven-1

Forsiden netop nu

jp-lockwood-x8wPMDqUH2w-unsplash
093ec459-4ee5-4b24-8d9e-7057eb1b60d0
cover-1468234847176-28606331216a
gokart
dali-1272141_640
ice
fars-1
April-K-benhavn

Mest læste

Det sker i København

cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn
Påskefrokost i København

Mad og drikke

ice
fars-1
Spisesteder nye
Påskefrokost i København

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides