Annonce:

Vi er blevet van til at bestille takeaway, lige så snart vi bliver lidt dovne. Det giver dermed for mange af os, en god grund til at spise noget usundt. Selvom man sagtens kan bestille sundt takeaway, og der kommer hele tiden nye muligheder for sund takeaway. Så drop pizzaen og brugeren, og bestil noget sundt i stedet. Det kan være lige så lækkert.

Du kan godt være doven og sund på samme tid

Førhen var takeaway altid kun usundt mad, som det vi kender det. Men efterhånden som der er kommet mere fokus på sundhed, er det altså blevet meget nemmere at få takeaway, som er sundt. Det er ikke kun kedelige salater, kun med salat, tomat, agurk og lidt dressing. Der er kommet alt muligt nyt, som altså er helt vildt lækkert og fyldt med alt muligt forskelligt.

Du har måske hørt om de nye og populære poké bowls. Dette er sund takeaway, der smager himmelsk. Det er ikke bare salater med kedeligt indhold. Det er salater, med præcis det du kan lide. Med lækker rå laks, avocado og hvad hjertet nu ellers begære. Dette er en helt fantastisk mulighed for at vælge noget sundt, selvom du bestiller takeaway.

Salater kan fyldes med alt muligt. Ikke bare det vi kender. Der kan kommes nudler i, bønner, fisk, kylling, grøntsager, radiser, frikadeller, oksekød, rejer, tofu eller hvilket som helst andet, som du er helt vild med. Det gør altså en salat ti gange bedre, når du får noget som du elsker i.

Sund mad er mange ting

Men der findes jo også andet end salat, som er sundt. Det kunne være wraps, sandwichs, en bagt kartoffel med et lækkert stykke kød og en lille salat, eller noget helt andet. Det er på tide man stopper med at tænke, at salater er det eneste sunde mad. Der er så meget andet.

Fisk er et god eksempel på sund mad. Derfor kan sushi altså også i nogle tilfælde være sundt, hvis du vælger det rigtige. Det kunne for eksempel være nigiri, som er et stykke fisk på noget ris, og intet andet. Så længe du ikke fylder på med soyasovs, kan det faktisk være godt for dig.

Det kan også kylling med en lækker sovs og grøntsager til være. Pitabrød er også et godt bud på en sund middag. Der er så meget mad, som faktisk er ret sundt. Så du behøver ikke at give op på din sunde livsstil for en dag, bare fordi du ikke lige gider at lave mad. Du kan sagtens spise noget sundt, selvom du vælger at bestille takeaway og leder efter lækker mad.