Tip til en god tandlægeoplevelse

Annonce:

Rigtig mange personer vælger tandlægebesøgene fra og det skyldes som regel at det er fordi at de ikke har fundet den helt rigtige tandlæge eller fordi at man sidste gang oplevede noget træls ved tandlægen. Her kan du få tip til, hvordan du får dig en god tandlægeoplevelse næste gang, så du kan opretholde de rutinemæssige besøg der anbefales.

Undgå at vente til din situation er kritisk

Det er bedst at besøge tandlægen regelmæssigt og det ved de fleste egentlig godt. Alligevel holder mange igen med at komme afsted og trækker den til det allersidste før at de får bestilt en tid. Oftest er det dog bare så længe siden at man har været afsted, når man endelig sætter sig tilbage i tandlægestolen, at det kan have medført nogle ekstra gener.

Hvis du er typen der helst undgår at komme afsted, ved du sikkert også at det nærmest skal gøre ondt før at du griber knoglen og får bestilt en tid til tandlæge. Det er ikke ligesom med almindelig læge, når der er tale om tandlægebesøg, for ved en almindelig læge tager du kun afsted når der er noget galt. Hvis du venter med at tage af sted til tandlægen til der er noget der er galt, kan det for det første koste dig en del mere på regningen, men du vil også risikere at din situation med en sund mund er kritisk.

Tandkødsbetændelse starter med almindelig plak

Noget som de fleste vil opleve på et tidspunkt i livet er tandkødsbetændelse. Det kan man holde for døren ved at være meget omhyggelig med at børste tænder og ikke spise og drikke de forkerte sager, men det er svært for enhver at leve op til dette.

Tandkødsbetændelse kommer sig af det vi alle kender som plak. Plak er nogle bakterier der dannes i munden i løbet af dagen og det skal børstes væk forholdsvis hurtigt, for at det ikke udvikler sig til tandsten. Når man tager til de rutinemæssige tandlægebesøg, er det som regel for at fjerne tandsten der er kommet på tænderne, fordi plakken ikke har været børstet væk i tide.

Det er her vigtigt med de rutinemæssige tandlægebesøg, fordi den tandsten der har sat sig kan udvikle sig til en tandkødsbetændelse og tandkødsbetændelsen kan herefter blive til det der kaldes for paradentose. Det er altså pludselig en vild spiral af uheldigheder der kan opstå, hvis ikke man husker at komme afsted til tandlægen som der anbefales.

Når du har skræk for tandlæger og deres regninger

Når man holder sig tilbage fra de tandlægebesøg man bør tage af sted på, så er det som oftest fordi der ligger en dårlig oplevelse i erindringen med det sidste besøg. Det kan være at du har tandlægeskræk og ikke føler at der blev taget godt nok hånd om dig under dit sidste besøg. Hvis det er tilfældet, kan det bedste tip til dig være at du benytter dig af en tandlæge, der skilter med at kunne håndtere tandlægeskræk som f.eks. Tandlægerne i Parken – Tandlæge Østerbro.

For mange handler det egentlig ikke om en decideret tandlægeskræk, men skrækken i forhold til den regning der kommer ud på den anden side. Hvis det er fordi du ikke føler at du ved hvad du skal forvente i forhold til den endelige regning på dit besøg, kan dit tip være at du finder en tandlæge der er transparant i forhold til priserne på hjemmesiden. På den måde kan du sikre dig at du har pengene på kontoen og uden at tabe kæben når behandlingen er overstået.

Det kan i det hele taget være en god idé at sikre sig et kompetent personale, hvor der står specialister klar til at tage sig af dig. Med tandlæger der har speciale indenfor bestemte områder, sikrer du at du får den helt rette behandling og at du ikke skal betale for noget, som egentlig ikke skulle laves. En tandlæge der er uddannet godt og har den rette erfaring vil være guld værd for alle fordi en god tandlæge udmærket ved at der er forskel på personer og deres grænser i forhold til hvad de kan holde ud.

Få tilskud til at komme afsted til de rutinemæssige tandlægebesøg

Når der er tale om et rutinemæssigt besøg hos tandlægen, er det som regel bare en gennemgang af dine tænder og tandkød der skal tjekkes for eventuel tandkødsbetændelse eller begyndende parodontose. Tandlægen vil ved dette besøg også lave det der kaldes for en tandrensning, hvor du får fjernet de tandsten der måtte være kommet langs tandkødet.

Det er som skrevet vigtigt at få fjernet disse tandsten og selvom at du tænker at du nu tager dig sammen med tandbørsten og tandtråd, så kan det føre til en svær opgave at holde nede, da tandstenene kun skaber bedre grobund for yderligere bakteriesamlinger. Et sidste tip til dig, der tænker at det er mange penge at bruge på et tjek, så meld dig ind i Sygesikring Danmark, hvor du kan få tilskud til dine besøg.

I samme kategori

pexels-andrea-piacquadio-1843752
pexels-polina-tankilevitch-6929186 (1)
pexels-dmitry-zvolskiy-1879061
pexels-binyamin-mellish-106399

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

manon-1
cover-2
tacos-369179_960_720

Forsiden netop nu

cover-2
manon-1
cover-1468234847176-28606331216a
gokart
dali-1272141_640
ice
fars-1
April-K-benhavn

Mest læste

Det sker i København

cover-2
cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn

Mad og drikke

manon-1
ice
fars-1
Spisesteder nye

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides