Tre ting du skal huske, når du flytter hjemmefra

Annonce:

Når du skal flytte hjemmefra for første gang er det en stor ting. Der er rigtig mange ting du skal tage stilling til, og du møder udfordringer du ikke er stødt på før i dit liv. Det kan være en stor mundfuld og der kan være mange ting at holde styr på. Man kan derfor få brug for lidt hjælp til at holde styr på alt fra budgetplanlægning til pris på husforsikring. Det er på mange måder som at starte et helt nyt kapitel i sit liv. I denne artikel kigger vi på tre ting, der er nødvendige at huske, når du flytter hjemmefra. Læs med og bliv klogere på alt fra forsikringer til vigtige tips i dit nabolag.

1) Start med at finde forsikringer

En af de allervigtigste ting overhovedet, når du skal flytte hjemmefra er, at have styr på forsikringerne. Selvom det kan virke som en irriterende økonomisk udgift, kan vi love dig for, at det er alle pengene værd, hvis uheldet skulle være ude. Når du flytter hjemmefra skal du have styr på ting som ulykkesforsikring, indboforsikring og meget andet på egen hånd. Sørg for at vælge de bedste forsikringer, så du er sikker på du er dækket, hvis din bolig skulle brænde, du skulle have indbrud eller lignende, der kan kræve hjælp fra forsikringsselskabet.

2) Læg et budget og få styr på dine muligheder

En anden ting, der er alfa omega for at komme godt igang med at flytte hjemmefra, er din privatøkonomi. Det er simpelthen super vigtigt, at du har styr på dine indtægter og udgifter i løbet af måneden, så du ikke overforbruger – og ender med at skulle betale af på en unødvendig gæld. Derfor skal du have lagt et budget for din privatøkonomi, og det gøres nemmest ved at fordele pengene ud på forskellige poster. Se på hvor mange penge, du får ind i indtægt fra arbejde, SU, SU-lån mm., og kig dernæst på dine fast omkostninger som husleje, telefonregning, fagforening og andet. På den måde kan du se, hvor mange penge, der er tilbage til mad, fornøjelser og shopping til resten af måneden.

3) Lær dit kvarter hurtigt at kende

Et rigtig godt tip, der er værd at huske, når du føler, at du er kommet på plads i dit nye kvarter, er at gå en lang tur i dit nabolag for at lære det og kende. Det er godt at vide, hvor den nærmeste daglivarebutik, café, fitnesscenter mm. ligger. Så kan du komme rigtig godt igang med det nye kapitel af dit liv.

I samme kategori

instrumenter
pexels-vlada-karpovich-4050315
Picture1-2
pexels-karolina-grabowska-4475523

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Forsiden netop nu

Påskefrokost i København
gaza
arbejderm
smk
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
fitness 2
chamoi

Mest læste

No posts found

Det sker i København

Påskefrokost i København
smk
VesterbroStreetpartyHeader-01
light

Mad og drikke

Påskefrokost i København
gaza
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides