Indlæg

Mange drømmer om at blive mere klimavenlige i deres forbrug. Men det kan sommetider være svært at vide, hvordan man skal komme i gang, og hvor det er vigtigt at sætte ind. Derfor har vi i det følgende samlet tre tips til dig, der bor i københavn, og drømmer om at blive mere miljøbevidst som forbruger.

Køb møbler lavet af genanvendte materialer

En rigtigt god måde, du kan sørge for at være mere miljøbevidst i dit forbrug, er enten at købe møbler i genbrug eller købe møbler lavet af genanvendte materialer. I dag er der en masse små, danske virksomheder, der laver møbler af genbrugsmaterialer. Det kan være lamper lavet af jernrør eller vinreoler der er sammensat af industripaller. Derudover er møbler lavet af traller særligt populære lige nu. Traller bruges oftest i stilladsindustrien som den del af af stilladset, man står på. I dag har flere og flere dog fået øjnene op for at genanvende dem i forskellige møbler. Derfor er det muligt at få smukke, borde, bænke og hylder lavet af traller. De passer flot ind i klassisk skandinavisk indretning og har i kraft af trallernes enkle, lige linjer et elegant look, samtidig med at de er rå og industrielle i deres udtryk.

Skær ned på kødet og gå på opdagelse i Københavns mange vegetariske restauranter

De fleste er efterhånden klar over, at kød er en af de største klimasyndere det findes. Selvom det ikke nødvendigvis er realistisk, vi dropper kødet helt, kan det være en god idé at skære ned på det i hverdagen. For eksempel kan du overveje at sætte dig selv et mål om kun at købe ind til en ret med kød i en eller to gange om ugen. Mindre kødforbrug kan dog også være en fantastisk undskyldning for at prøve alle de lækre vegetariske og veganske restauranter, København har at byde på. Der dukker hele tiden nye små hyggelige spisesteder op, hvor menuen er fuldstændig vegetarisk, og København er således en af de byer, hvor det er allernemmest at finde lækre vegetariske alternativer. Dette er ikke kun genialt, fordi det er sjovt at prøve nye spisesteder ud i hovedstaden. Det kan også give dig inspiration til, hvilke vegetariske retter, du kan lave derhjemme.

Shop tøj i Københavns mange vintagebutikker

Mange af os tænker ikke over, hvor utroligt meget nyt tøj, vi køber hvert år. Men det er desværre ikke særlig bæredygtigt altid at købe nyt. Du behøver dog ikke helt at slippe dine shoppingvaner. I stedet kan du blot begynde at købe en større del af dit tøj i genbrugsbutikker. København er en by, der har et hav af forskelligartede vintage-muligheder, og du vil uden tvivl finde butikker, der falder i din smag. Lav lidt research på nettet, hvis du vil have hjælp til at finde lister over de allerbedste genbrugsforretninger i byen. Der er som nævnt mange at besøge – så det er bare at gå i gang.