Udforsk de jyske byer

Det er nemt at føle, at der næsten ikke er nogen grund til at forlade København – for der er jo næsten ikke noget, hovedstaden ikke kan byde på. Men når det så er sagt, så kan der alligevel være grund til at rejse uden for storbyen. Måske har du venner eller familie, der bor andre steder i landet. Men det kan også tænkes, at du bare gerne vil prøve at opleve andre byer, end hvad du er vant til. Og det kan der være mange fordele ved at gøre.

Hvis du hverken har arbejde, familie eller venner, der bringer dig væk fra Sjælland, kan det sagtens tænkes, at du ikke kommer der så tit. Måske har du aldrig været der? Og det ville faktisk være en skam. For selvom Sjælland, og særligt København, har nok attraktioner og muligheder, så er der stadig mange nye oplevelser at hente i det jyske.

 

Besøg Jyllands hovedstad

Et af de oplagte valg er at tage fra København til Aarhus. Her får du stadig lov til at nyde fordelene ved at være i en storby, men du vil med det samme kunne mærke en helt anden stemning end i København.

Aarhus er kendt som Smilets by, og det er ikke uden grund. Der er nemlig en særlig atmosfære i byen, der næsten kan give dig lyst til at smile. Og selvom byen ikke kan byde på helt lige så mange muligheder som hovedstaden, så er der stadig masser at give sig selv.

Tag eksempelvis forbi et af de mange museer. Der er både det yderst populære ARoS, der både har faste og skiftende kunst, du kan lade dig inspirere af. Men der er også steder såsom Den Gamle By, hvor du kan rejse tilbage i tiden og opleve Danmark, som det var engang.

 

Oplev de mindre byer

Jylland, ganske ligesom Sjælland, er fyldt med byer er forskellige størrelser. Og faktisk kan mange af de små byer byde på mere, end du lige tror. Derfor kan det være en god idé at rejse lidt væk fra storbyerne, og blandt andet besøge en landsby. Det kan være, at du finder din nye, lokale yndlingsbutik, opdager helt fantastisk natur, eller bliver forelsket i en unik form for arkitektur. Det er ikke til at vide, inden du står i byen.

Mange små byer er placeret rundt om storbyerne, og dermed er det også nemt at komme til at fra. Eksempelvis kan du hurtigt komme fra Odden til Silkeborg, hvor der både er flere transportmuligheder og flere attraktioner. Men det betyder samtidig ikke, at du ikke kan få lige så mange timer til at gå i Odden.

I samme kategori

pexels-vlada-karpovich-4050315
Picture1-2
pexels-karolina-grabowska-4475523
pexels-shiny-diamond-3762402

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

gaza
smk
144A1538-1400x840-2
photo-1544213456-bc37cb97df74

Forsiden netop nu

gaza
arbejderm
smk
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
fitness 2
chamoi
VesterbroStreetpartyHeader-01

Mest læste

Det sker i København

smk
VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København

Mad og drikke

gaza
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
Design uden navn

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides