Indlæg

Med et stigende antal af hjemmerøverier i dag finder flere og flere danskere sig i et hjem, hvor der stilles spørgsmålstegn til hjemmet tryghed. Når tyven begår hjemmerøveri, er det nemlig ikke kun værdifulde genstande som de løber med. I mange tilfælde koster det også trygheden blandt familien og i hjemmet. Hvem er den typiske tyv, hvad er deres motiver og kan du gøre noget for at sikre dit hjem imod indbrud?

Den typiske indbrudstyv

Blandt indbrudstyvene kan en nogenlunde nøjagtig profil laves. Denne profil matcher den typiske indbrudstyv, som begår hjemmerøverierne i søgen efter værdifulde genstande og penge. Profilen er typisk under 35 år, er i 96% af alle tilfælde mænd og så er hele 80% af dem danske. Desværre viser tallene også at indbrudstyvene kun bliver sigtet i hele 3,5% af tilfældene. Det vil altså sige at langt de fleste tyve aldrig kommer i kontakt med politiet, og fortsætter deres jagt på penge i andres hjem.

Sikrer dit hjem, før tyven tømmer det

I tilfælde af at langt de fleste indbrud aldrig ender i en sigtelse, så anbefaler politiet og landets låsesmede at opdatere sikkerheden i hjemmet, ved blandt andet at bestille et låsetjek fra nogle af landets dygtige låsesmede. De kommer forbi til et uforpligtende låsetjek der resulterer i en professionel rådgivning til den krævede opdatering af jeres låsesystem. Blandt disse låsesmede finder du låsesmeden i Valby. De forstår omfanget af indbrud i de danske hjem, hvilket også er årsagen til, at de besøger jer til et tjek af jeres sikkerhed i hjemmet.

Anbefaling fra de professionelle

Låsesmeden på Frederiksberg udtaler på deres hjemmeside: ”Tyvene vil have fred og ro, mindst muligt besvær, lette flugtveje og en nem måde at få tyvegodset med sig ud.” Derfor består deres sikring af de danske boliger sig også i at gøre flugtvejene ud af huset sværest mulig. Dette starter ved at du som boligejer, får installeret låse udefra og indefra, samt husker at låse begge låsene før huset forlades. Det gør det utrolig kompliceret og stressende for tyven, hvis de normalt åbenlyse flugtveje er spærret.

Sammenhold blandt naboer

Hos landets låsesmede anbefaler de alle boligejere at holde sammen, samt holde et øje åben for hinanden. Et godt sammenhold i boligkvarterene kan i mange tilfælde skræmme tyvene væk, eller i bedste tilfælde fange dem i forsøget, så ikke de laver flere hjemmerøverier i fremtiden. Sørg derfor at holde et øje vågent for dine naboer, når de ikke er i huset, samt underberedt dem i forhold til rejser eller andet, der forhindrer jer i at være i jeres hus i flere dage. Statistikker viser at 8 ud af 20 indbrudstyve udelukkende søger efter penge i deres indbrudsforsøg, hvilket også er årsagen til at indbruddene sker, når ikke du er hjemme. Sørg derfor for at sikre huset, når I forlader det, så ikke tyven løber med uerstattelige ejendele.