5 kulturelle vinteraktiviteter for børnefamilier

Mens Corona-epidemien ruller er det særlig svært for familier med børn at finde sjove aktiviteter, der ikke udgør nogen smittefare. Men selvom København normalt er et myldrende metropolis, er det stadig muligt at finde på stimulerende aktiviteter for børn og unge omstændighederne til trods. Har I været igennem samtlige brætspil i hjemmet, så læs med hvordan i sikkert kan få nye sjove kulturelle oplevelser for børn og voksne under ordnede forhold denne vinter.

TipKBH giver jer en guide over 5 kulturelle familieaktiviteter i København for efteråret og vinteren 2020/2021, hvor I sammen kan få spændende og lærerige oplevelser.

1: Lav dit eget kunstværk på Den Sorte Diamant

Går dit barn med en spirende kunstner i maven? Eller elsker du og dine børn bare at give fuld los for kreativitet. På det kongelige bibliotek, bedre kendt som Den Sorte Diamant, kan I ud fra Muslingebogens plancher finde masse inspiration til at lave jeres egne kunstværker med naturmaterialer som muslinger og konkylier. De smukke collager tager inspiration i de smukke mandala stilarter og både voksne og børn kan deltage inddelt i separate familiehold.

Dato: 21. November 2020
Hjemmeside: www.kb.dk
Adresse: Den Sorte Diamant – Søren Kierkegaards Plads 1 , 1219 København

2: Dyk ned i oldtidens mystiske fortidsfund

Kom bag kulissen når Arkæologisk Værksted inviterer til visning af arkæologiske fund. Her kan børn og voksne komme helt tæt på de arkæologiske genstande med alt fra lerkrukker, glasfund, mønter, tekstiler, dyre- og menneskeknogler. Familierne bliver guidet gennem de forskellige fund af projektleder Mia Toftdal, og I får selv muligheden for at nærstudere genstande på nært hold gennem mikroskoper. Udlev jeres indre Indiana Jones-drøm med en sjov eftermiddag i oldtidens Danmark. Formidlingen er specielt målrettet børn, så alle kan være med, store som små.

Dato: 16 november 2020 – 31. December 2020
Hjemmeside: cphmuseum.kk.dk
Adresse: Arkæologisk Værksted, Stormgade 20 , Stuen , 1555 København V

3: Blive digital detektiv i Indre By

Træd ind i børnenes verden med et digitalt udsyn. Med app-konceptet “Know Your Bro” kan I sammen udforske Indre by, Brokvarterende og Amager, som turist i egen by. Find kendte mindesmærker og dyk ned i de skjulte fortællinger i video, tale, billeder og tekst, som København gemmer på med mobiltelefonen i hånden. Sammen kan I opdage byens skatte som en moderne Sherlock Holmes og få rørt jer godt og grundigt. De digitale oplevelser begynder fra 16. November, og kræver blot en opladt smartphone. For at få adgang til fortællingerne skal I opholde jer fysisk ved seværdighederne, som I finder frem til via app-kortet over København.

Hjemmeside: www.brugbyen.nu
Adresse: Vesterbro, Østerbro, Nørrebro og Amager

4: Find din indre Picasso frem til SMK

Skal dine børn have et kreativt indspark med maling og farver? På Statens Museum for Kunst kan I fatte farvekridt og pensler og male løs som Picasso. I kan sammen gå kreativt til værks med jeres egen medbragte pensler og maling for sjove og kunstneriske udtryk. Mangler I inspiration til, hvordan I kan bruge materialer, der gør det ekstra sjovt for børnene, kan alt fra din egen DIY glimmermaling til trylletusser tages i brug på værkstedet. Værkstedet er gratis og både børn og voksne kan deltage. Så fat din pensel og kom i gang med at male.

Dato: 16. November 2020 til 31. Marts 2021
Hjemmeside: SMK.dk
Adresse: Statens Museum for Kunst – Sølvgade 48-50 , 1307 København K

5: Middelalder Fantasy møder skattejagt på Nationalmuseet

Man bliver aldrig rigtig for gammelt til et godt eventyr. Med fortællingen “Blodkongens datter” inviterer Nationalmuseet til eventyr med Rane Willerslev. Sammen rejser I tilbage til 1100-tallets middelalderliv, hvor I jagter den helt store skat. Gennem druidernes hemmelige beskeder, skal I løse mysteriet der kan bringe fred til den store strid mellem kongerivalerne Knud, Svend og Valdemar. Selve skattejagten tager afsæt i bogen “Blodkongens datter” og der venter særlige præmier til de, der har bogen med og løser mysteriegåden.

Dato: 16. November 2020 til 31. December 2020
Hjemmeside: www.natmus.dk
Adresse: Nationalmuseet – Ny Vestergade 10 , 1471 København K

I samme kategori

photo-1602080926844-153f7ff5ce66
cover2
ice
LEGO-World_1-41-

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

144A1538-1400x840-2
Padel-tennis-bat-test-54-
Aire-1
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides