Guide: Sommerferie-aktiviteter med børn i København 2020

Måske er din sommerferie allerede startet, eller også gør den lige om lidt. Det er derfor tid til at lægge ferieplaner. For manges vedkommende er den årlige solskinsferie til de varmere himmelstrøg sandsynligvis aflyst på grund af corona. Og for dem, der har børn, er det måske lidt øv.

Børnene havde jo sådan glædet sig til at komme afsted, far og mor ligeså. For hvad herhjemme kan dog erstatte pool, palmer og 30 grader i skyggen? Den oppustelige krokodille som børnene havde glædet sig til at plaske rundt med i azurblåt bounty-vand må lægges på hylden og alternativer findes!

Mangler du inspiration til, hvordan du kan give børnene en sjov og oplevelsesrig ”staycation”, skulle du tage at læse med her. Her kommer nemlig redaktionens bud på spændende sommeraktiviteter i København for børn.

Experimentarium

Dette er næppe nogen nyhed. Men i min optik, er det virkelig værd at nævne igen! Efter at have ligget på Papirøen i en mindre årrække, har Experimentarium siden 2017 haft fast base på den oprindelige adresse på Tuborg Havnevej i Hellerup. Det velkendte videnskabscenter, som nogle (mig selv inklusiv) måske husker tilbage på som et tilbagevendende udflugtsmål i de mindre folkeskoleklasser, har dog ældet med ynde og formår stadigvæk at gøre videnskab sjovt, spændende og relevant for børnene.

På Experimentarium vil du helt sikkert kunne sætte dine børn i situationer, de normalt ikke ville komme i. Og vælger du selv at deltage, er jeg sikker på, det samme vil være tilfældet for dig. Centeret byder på udstillinger for børn i alle aldre: Fra velkendte sæbebobleinstallationer i ”Bobleriet” til det forunderlige ”Minivers”, der henvender sig til børn helt ned til 1 år.

Miniverset består af syv forskellige legeuniverser for børn at tage del i med forældrene. Her er velkendte lege kombineret med naturvidenskabelige elementer – for eksempel i ”Stormbyggeriet”, der er et miniunivers. Her kan børnene bygge med skumklodser, dog udfordret af naturens kræfter i form af blæst. Forældre og børn må sammen forsøge at bygge den stærkest mulige konstruktion, således at byggeriet kan modstå vinden.

Miniverset er med andre ord et univers for børnene, der kombinerer leg med videnskab, og på den måde både udfordrer og stimulerer dem (og måske også dig) fysisk såvel som mentalt.

Experimentarium - Sommerferie i København

Trafiklegepladsen i Fælledparken

Fælledparken på Østerbro er generelt fyldt med gode legepladser og åbne områder. Men Trafiklegepladsen er lidt udover det sædvanlige og fortjener at blive nævnt. Med både en lille og en stor trafikbane, er der plads til de helt små på trehjulede og de større børn med lidt mere cykelrutine.

Trafikbanernes virkelighedsnære miniformat giver et realistisk billede af, hvordan det er at bevæge sig rundt i trafikken. Og så er det sikkert. Der er lysreguleringer, vejkryds, vejskilte og meget mere. Det eneste der er udeladt, er de farlige biler.

I legepladsens bemandingstid kan børn fra 2-8 år låne løbecykler, almindelige- og trehjulede cykler (cykelhjelme udlånes også). De trehjulede til låns må dog kun bruges på den lille bane – så hvis du gerne vil undgå begrænsninger, er det en god idé at medbringe egne cykler til børnene. Alt i alt en sjov, tryg og lærerig måde for de små at blive mere vante i trafikken. Et af de få steder, hvor de kan få lov til at lege voksne med en nusseklud eller bamse ved siden.

Du kan læse mere om Trafiklegepladsen her.

trafiklegeplads

ByOasen på Nørrebro

Efter at have kørt trafiklegepladsens veje tynde på den to- eller firhjulede, kunne det måske være tid til at sige hej til nogle søde to- og firbenede venner? I ByOasen, som du finder på Guldbergsgade et stenkast fra Empire Bio, kan du nemlig slå picnictæppet ud på den bløde grønsvære og nyde synet af dine børn komme helt tæt på de venlige geder, høns, marsvin, kaniner med mere, der hygger sig i deres indhegninger midt i området.

Foruden et varieret dyreliv, byder det 50.000 kvadratmeter store parkareal i De Gamles By på små kolonihaver samt et eksotisk beplantet orangeri, hvor man i regnvejr (eller i hvilket som helst slags vejr) kan rykke indenfor i varmen og nyde sin medbragte madpakke og brikjuice.

I ByOasen bliver der desuden jævnligt afholdt arrangementer som fællespisning, workshops og forestillinger hvor hele familien kan være med. Det er dermed et oplagt udflugtsmål i sommerferien til forældre og børn i alle aldre.

Du kan læse mere om ByOasen på deres Facebookside, hvor du også kan finde informationer om kommende arrangementer.

Sommerferie i ByOasen - Nørrebro
ByOasen – Nørrebro

De  glemte kæmper

Vil du gerne være uden for med børnene i jeres sommerferie, kan I tage på en anderledes skovtur lidt uden for byen. Trækæmperne, der er lavet af Thomas Dambo, er spredt i Københavns forstadskommuner. Så du skal have  bil eller gode togkundskaber, hvis du skal finde dem alle. Alternativt skal cykeldækkene pumpes, og så må man nøjes med et par stykker af dem. Troldene gemmer sig rundt i skoven, så det kan i øvrigt være en fordel med nogle gode vandresko, så I er klædt på til at kunne bruge nogle timer i skoven. Man må både beundre og kravle på de store skulpturer, så du kan nok få et par timer til at gå. Tag et picnictæppe under armen og smør en god madpakke, så er I klar til en god tur ud af København!
Skattekortet til at finde troldene finder du her.

Indendørs legelande

Står vejret i jeres sommerferie mest af alt på regn og overskyet himmel, er der heldigvis også råd for det. Der findes nemlig flere gode indendørs legelande både i- og lige udenfor København. Legelandene har forskellige temaer:

I Ørestaden og Ishøj står den på dinosaurer og voksenlounge i ”Dino Land”. Alternativt kan man smutte forbi ”Leos Legeland”, der ligeledes er at finde i Ishøj såvel som i Herlev. Fælles for disse legelande er et væld af rutsjebaner, trampoliner og klatretårne, som børnene kan boltre sig i til de ikke har mere krudt bag i.

Er børnene vokset fra de klassiske legepladsfaciliteter vil jeg dog anbefale, at du tager dem med til ”Eventyrfabrikken” i Ballerup. Udover at have alt det, de andre legelande har, byder stedet – der er det største af sin slags i Skandinavien – nemlig på laser tag, flere typer radiobiler, en 7D-biograf og meget mere. Vær dog opmærksom på, at Eventyrfabrikken godt kan være en dyrere fornøjelse end de øvrige legelande. Det er nemlig en begrænset del af stedets faciliteter, som er inkluderet i entréprisen. Med det in mente bliver ingen skuffede og alle, store som små, kan få en dag med fuld fart over feltet.

Eventyrfabrikken i Ballerup

Pluk jeres egne jordbær

Har I børn med grønne fingre og en sød tand – så er dette sommerferie tippet for jer!
Det er ved at være slut på den danske jordbær sæson – så I skal skynde jer, hvis I skal nå det. På jordbærmarkerne får I lov til selv at gå ud med en spand og plukke alle de jordbær I kan bære. Nedenfor har vi listet et par stykker af markerne op, som ligger i købenshavnområdet.

  • Jordbærgården
    Adresse: Råbrovej 58, 2765 Smørum
  • Amager plukselv jordbær
    Hvor: Ndr. Dragørvej 54, 2791 Dragør
  • Kildebrønde Frugtplantage
    Hvor: Kildebrønde Landevej 41, 2670 Greve

Har du børn, der er glade for dinosaurer?

Dinosaurernes konge er landet i København. På Statens Naturhistoriske Museum kan I over børnenes sommerferie opleve et af verdens mest komplette Tyrannosaurus rex skeletter. Skelettet er 66 mio. år gammelt, 4 meter højt og 12 meter langt. Det er et arkæologisk fund som efterlader et indtryk på både små og store børn – og ikke mindst forældre.
Læs meget mere om udstillingen her.

dinosaurernes konge

Del meget gerne jeres sommerferie oplevelser med os

Vi håber, at denne guide inspirerer til sjove stunder med dine børn i sommervarmen, og at I vil dele billeder på Instagram med os, ved at bruge hashtagget #tipkbh. God sommerferie!

I samme kategori

Ølbarer - Brus
Escape Room - City escape
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
221157_Islands_Brygge_Havnebad_Astrid_Maria_Rasmussen

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Ølbarer - Brus
Billede 1
Escape Room - City escape
Det sker i september - golden days

Forsiden netop nu

Billede 1
Ølbarer - Brus
MØR (4)
Escape Room - City escape
Det sker i september - golden days
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
Drinksene på den nye rooftop er opkaldt efter byens tage og bygninger i København.
Skærmbillede 2023-08-16 kl. 14.18

Mest læste

Det sker i København

Det sker i september - golden days
mad-1
cover-3
cover-2

Mad og drikke

Ølbarer - Brus
MØR (4)
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
photo-1511795267602-0424436b99c5

Kultur og kunst

premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
smk
SDU-2-2
kultur

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Vores bedste guides