Hold sommerferie på SMK

Kunstrejser, digitale fællesskaber, koncerter og to-go værksteder for børn. SMK – Statens Museum for Kunst – lancerer et nyt og omfattende sommerprogram spækket med både fysiske og virtuelle oplevelser for alle dem, der i år skal holde sommerferie i Danmark.

Sommeren 2020 bliver sandsynligvis noget anderledes end sædvanlig. For selvom Danmark er i fuld gang med at åbne igen efter corona-nedlukningen, vil charterferier og fjerne rejsedestinationer for manges vedkommende blive erstattet af sommerhusture, camping og feriedage herhjemme.

SMK - Statens Museum for Kunst
SMK – Statens Museum for Kunst

Derfor lancerer SMK nu et omfattende sommerprogram med kunstoplevelser for både børn og voksne. Igennem udstillinger, omvisninger, koncerter og en række andre aktiviteter udfoldes og undersøges museets store kunstsamling, som med mere end 260.000 værker er landets største.

Sommerprogrammet strækker sig fra midten af juni til slutningen af august, og alle kan være med – uanset om de holder ferie i København eller Klitmøller, på Samsø eller i Skagen. Mens en del af aktiviteterne finder sted på museet i Sølvgade, foregår en række af programpunkterne nemlig også digitalt.

Sommerprogram ved SMK

Deltag i digitale kunstfællesskaber

Tirsdag og torsdag formiddag hele sommeren kan man møde kunstelskere fra hele landet, når SMK inviterer til online ’sammenkunst’. Her kan man opleve og udforske museets store kunstsamling sammen – hver for sig. En kunstvært fra SMK præsenterer hver gang et udvalgt værk fra samlingen og faciliterer en fælles samtale om værket og de erindringer, drømme og tanker, det sætter i gang hos deltagerne.
SMK Sammenkunst løber indtil slutningen af august. Det er gratis at deltage og varer 1,5 time pr. gang. Læs mere her.

Rejs ud i verden med SMK

I løbet af sommeren kan man komme både til Paris, Egypten, New York og Tisvilde, når museets kunstværter inviterer på rejser i kunsten i en ny omvisningsrække. Alle omvisninger tager udgangspunkt i værker fra museets samling, som på forskellig vis fortæller historier om nære eller fjerne destinationer. Hver uge er der mulighed for at ’rejse’ til et nyt sted, og omvisningerne foregår både på museet i Sølvgade og digitalt, så alle kan være med, uanset hvor de befinder sig.
Omvisningerne på museet finder sted i uge 28-35. Videoomvisningerne bliver lanceret i uge 30-35. Læs mere her.

Kunstrejser: Kristian Zahrtmann, Solskinsformiddag i Civita d’Antino, 1905

Lyt til sommerkoncerter

Skulpturgaden kommer til at summe af musik, når SMK i juli og august byder på sommerkoncerter på Scenen. Her kan man opleve en række danske musikere, som lader sig inspirere af udvalgte værker fra SMK’s samling og sætter toner til kunsten i eksklusive improvisationskoncerter.
Koncerterne afholdes udvalgte lørdage i juli og august. Læs mere her.

Sommerkoncert: Josefine Opsahl

Tip: Se også hvilke film der bliver vist under åben himmel i Tivoli her.

Få Børnenes Værksted med hjem

Hen over sommeren hjælper SMK med at sætte gang i de kreative hjemmeværksteder. Med en ny krea-mulepose, som er fyldt med kunstneriske godter og spændende opgaver, kan børn i alle aldre gå på opdagelse i kunsten med farver, ler, perler, sjove dingenoter og medrivende fortællinger.
Muleposerne kan købes på SMK i Sølvgade og på SMK Thy. Læs mere her.

SMK børnenes værksted

Besøg Den Kongelige Afstøbningssamling

Mere end 2000 hvide gipsskulpturer står samlet i Vestindisk Pakhus i København. Til sammen udgør de Den Kongelige Afstøbningssamling, som er en af de største og mest velbevarede afstøbningssamlinger i verden. I sommerferien slår SMK ekstraordinært dørene op til pakhuset, så man kan gå på opdagelse blandt de antikke helte, hedenske guder og de unikke afstøbninger af skulpturkunstens hovedværker.
Den Kongelige Afstøbningssamling har åbent alle weekender i juli og august. Læs mere her.

Den Kongelige Afstøbningssamling

I samme kategori

SDU-2-2
kultur
photo-1602080926844-153f7ff5ce66
cover2

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

lagkagehuset-1
microphone-3989881_1920
photo-1544213456-bc37cb97df74
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides