3 fordele ved at vælge en grøn bybil

Bybilledet er i konstant ændring og det samme er forholdene for bilisterne i byen. Måske ejer du selv en bil og bor i byen, måske kører du til og fra arbejde i byen eller måske går du med tankerne om at købe bil.

Der er mange faktorer, som man skal være bevidst omkring, når det kommer til at have bil i byen. Derfor vil vi i dette indlæg præsentere 3 grunde til, hvorfor du bør skifte din bil ud til en mere miljøvenlig – eller måske bare anskaffe dig en miljøvenlig bybil frem for diesel eller benzin.

#1 Et klimavenligt alternativ

Der er ingen tvivl om, at regeringen arbejder mod et grønnere København, og derfor er der de seneste år også kommet flere og flere fordele ved at vælge det grønne alternativ, når det kommer til valg af bil.

Flere og flere i byen fokuserer på at blive grønnere, en grøn omstilling- og hverdag. Både når det kommer til transportmuligheder og madvarer, hvor også flere køber veganske fødevarer eller spiser vegetarisk. Samtidigt fylder klimaet mere og mere i den offentlige debat. Alene dette er en rigtig god grund til at tænke grønt, når der skal vælges bybil.

#2 Lave afgifter på el og plug-in-hybrid

For at gøre de grønne bybiler mere attraktive er der også lave afgifter på disse typer biler, hvor grundreglen er, at alle elbiler under 510.000 kr. Er fritaget for afgift. Er elbilerne dyrere, så falder afgiften et stykke ad vejen, mens den stiger hvis der er tale om en rigtig fyr elbil.

Den billigste plug-in-hybrid kommer i mellemtiden til at undgå en afgiftsstigning, når prisen er under 260.000 kr. Er prisen over, vil der komme afgift på bilen. Der er dog tale om relativt små stigninger, hvorfor plug-in-hybrid fortsat er interessant og et godt økonomisk valg for bilkøbere.

Kunne du tænke dig at vide mere om elbiler og/eller plug-in-hybrid, kan du i denne guide finde nyttig viden og gode råd om elbiler og plug in hybrid.

#3 Billig parkering i byen

Pr. januar 2020 blev det gjort gratis for elbiler, brintbiler og elmotorcykler at parkere i gadeplan på offentlige parkeringspladser i København. Det er derfor en kæmpe fordel at have en elbil, når det kommer til parkering i byen, som normalvis kan blive rigtig dyrt.

Hvis du har en Plug in eller hybridbil skal du dog fortsat betale for parkering, og det er også vigtigt at nævne, at man skal betale den gældende takst i Københavns Kommunes underjordiske parkeringsanlæg med en elbil.

Men er det så ikke bare et problem at finde en parkeringsplads, tænker du måske?

Elbil-pladser med mulighed for opladning er selvfølgelig forbeholdt køretøjer, der har behov for opladning, dvs. elbiler, el motorcykler og hybridbiler med plug-in. De seneste år har Københavns Kommune modtaget et stigende antal henvendelser vedrørende problemer med at finde pladser. Netop derfor fokuserer kommunen også på at få flere pladser til elbiler samt at indsætte en tidsbegrænsning, således at der vil være hyppigere skift på pladserne.

I samme kategori

dali-1272141_640
ice
fars-1
gaza

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

cover2
manon-1
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled

Forsiden netop nu

manon-1
cover-1468234847176-28606331216a
gokart
dali-1272141_640
ice
fars-1
April-K-benhavn
Spisesteder nye

Mest læste

Det sker i København

cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn
Påskefrokost i København

Mad og drikke

manon-1
ice
fars-1
Spisesteder nye

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides