3 fordele ved at vælge en grøn bybil

Bybilledet er i konstant ændring og det samme er forholdene for bilisterne i byen. Måske ejer du selv en bil og bor i byen, måske kører du til og fra arbejde i byen eller måske går du med tankerne om at købe bil.

Der er mange faktorer, som man skal være bevidst omkring, når det kommer til at have bil i byen. Derfor vil vi i dette indlæg præsentere 3 grunde til, hvorfor du bør skifte din bil ud til en mere miljøvenlig – eller måske bare anskaffe dig en miljøvenlig bybil frem for diesel eller benzin.

#1 Et klimavenligt alternativ

Der er ingen tvivl om, at regeringen arbejder mod et grønnere København, og derfor er der de seneste år også kommet flere og flere fordele ved at vælge det grønne alternativ, når det kommer til valg af bil.

Flere og flere i byen fokuserer på at blive grønnere, en grøn omstilling- og hverdag. Både når det kommer til transportmuligheder og madvarer, hvor også flere køber veganske fødevarer eller spiser vegetarisk. Samtidigt fylder klimaet mere og mere i den offentlige debat. Alene dette er en rigtig god grund til at tænke grønt, når der skal vælges bybil.

#2 Lave afgifter på el og plug-in-hybrid

For at gøre de grønne bybiler mere attraktive er der også lave afgifter på disse typer biler, hvor grundreglen er, at alle elbiler under 510.000 kr. Er fritaget for afgift. Er elbilerne dyrere, så falder afgiften et stykke ad vejen, mens den stiger hvis der er tale om en rigtig fyr elbil.

Den billigste plug-in-hybrid kommer i mellemtiden til at undgå en afgiftsstigning, når prisen er under 260.000 kr. Er prisen over, vil der komme afgift på bilen. Der er dog tale om relativt små stigninger, hvorfor plug-in-hybrid fortsat er interessant og et godt økonomisk valg for bilkøbere.

Kunne du tænke dig at vide mere om elbiler og/eller plug-in-hybrid, kan du i denne guide finde nyttig viden og gode råd om elbiler og plug in hybrid.

#3 Billig parkering i byen

Pr. januar 2020 blev det gjort gratis for elbiler, brintbiler og elmotorcykler at parkere i gadeplan på offentlige parkeringspladser i København. Det er derfor en kæmpe fordel at have en elbil, når det kommer til parkering i byen, som normalvis kan blive rigtig dyrt.

Hvis du har en Plug in eller hybridbil skal du dog fortsat betale for parkering, og det er også vigtigt at nævne, at man skal betale den gældende takst i Københavns Kommunes underjordiske parkeringsanlæg med en elbil.

Men er det så ikke bare et problem at finde en parkeringsplads, tænker du måske?

Elbil-pladser med mulighed for opladning er selvfølgelig forbeholdt køretøjer, der har behov for opladning, dvs. elbiler, el motorcykler og hybridbiler med plug-in. De seneste år har Københavns Kommune modtaget et stigende antal henvendelser vedrørende problemer med at finde pladser. Netop derfor fokuserer kommunen også på at få flere pladser til elbiler samt at indsætte en tidsbegrænsning, således at der vil være hyppigere skift på pladserne.

I samme kategori

champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

lagkagehuset-1
Poolen i Spectrum Wellness i København
Design uden navn
Nimb_VIT_2019_Aften_Lasse_Salling_02

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides