5 tips til Black Friday shopping i København

Indlæg

Mange danskere har efterhånden taget den amerikanske shoppedag Black Friday til sig. Men de mange tilbud kan være overvældende, og man kan risikere at blive snydt. Derfor har vi lavet 5 tips til en mere overskuelig Black Friday-shopping:

Hvad er Black Friday?

Black Friday er dagen efter den amerikanske Thanksgiving (som altid ligger fjerde torsdag i november), og det er på denne dag, at julehandlen i USA skydes i gang. Black Friday kom så småt til Danmark i 2011 og fik et officielt gennembrud i 2015, og dagen karakteriseres ved, at butikkerne tilbyder kunderne ekstra gode tilbud.

Tip 1: Lav research og find ud af, hvor godt tilbuddet egentligt er

Forbrugersiden Forbrugsguiden.dk har lavet en stor guide omkring Black Friday. Hvor de skriver at man først og fremmest skal starte i god tid, hvis man allerede ved, hvad man er på udkig efter.

Start gerne en måneds tid før Black Friday og hold øje med varernes normalpris. Følg med over de næste uger og se her efter varernes pris ved et ”normalt” tilbud. Dermed er man godt udrustet til selve Black Friday-tilbuddene og kan med det samme se, hvor stor Black Friday-besparelsen er – hvis der overhovedet er en.

Tv2.dk skriver, at nogle butikker med vilje sætter varernes normalpris op et stykke tid før Black Friday. For at få det til at virke som om, at Black Friday-tilbuddet er godt, og det har også resulteret i kritik fra forbrugerombudsmanden.

Brug med fordel også diverse prissammenligningssider online. Som kan give et overblik over, hvad varerne koster i de forskellige butikker generelt.

Tip 2: Hold øje med flere medier og platforme

Man bør ikke kun se på butikkernes hjemmeside eller kun i tilbudsaviserne. Hold øjnene åbne og bred viften ud, således at du både holder øje med hjemmeside, fysiske tilbudsaviser og sociale medier såsom Facebook, Twitter og Instagram.

Ofte kommer der tilbud på de sociale medier, som ikke findes andre steder. Sørg også for at være ude i god tid, for ofte vil de hurtige kunne få de bedste tilbud.

Tip 3: Sæt dig ind i returpolitikker

Man kan hurtigt lade sig rive med af alle Black Friday-tilbuddene og få købt mere end nødvendigt. Derfor kan det være nødvendigt at skulle returnere flere varer til forskellige butikker. Tjek derfor inden køb, om man kan returnere varen, og om man i så fald kan få alle pengene retur. Man vil nemlig opleve, at forskellige butikker har forskellige returpolitikker, og bordet fanger ved køb.

Tip 4: Lav en plan og et budget

Som nævnt kan Black Friday-shoppingen hurtigt føre til impulskøb, som ikke er så velovervejede – især hvis der er tale om dyre ting. Lav derfor med fordel en liste på forhånd over varer, som man ønsker at anskaffe sig og følg den. Lav også et budget, så Black Friday-shoppingen ikke fører til røde tal på kontoen i stedet.

Tip 5: Fokus på sikkerhed ved onlinehandel

Mange benytter sig af de mange online Black Friday-tilbud på internettet. Men her skal man være særligt opmærksom på ikke at blive snydt af IT-kriminelle. De er nemlig særligt aktive omkring Black Friday-handlen også.

Eksperterne anbefaler, at hvis man ikke handler på hjemmesider, man kender og har tillid til, så bør man se efter, om hjemmesiden har bogstaverne https og ikke kun http foran adressen, samt om der findes en hængelås.

En hængelås og https sikrer nemlig en mere sikker kryptering. Se også efter om hjemmesiden har korrekt dansk stavning og formulering, hvis her er tale om en dansk hjemmeside, da fupsider ofte er lavet fra udlandet. Tjek også gerne om der findes anmeldelser af hjemmesiden på for eksempel Trustpilot.

Du kan se flere gode råd omkring hvordan du bedst kommer igennem Black Friday her

I samme kategori

Wallmans
Ølbarer - Brus
Det sker i september - golden days
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

221157_Islands_Brygge_Havnebad_Astrid_Maria_Rasmussen
Det sker i september - golden days
Wallmans
BLACK-FRIDAY--1-

Forsiden netop nu

Wallmans
Billede 1
Ølbarer - Brus
MØR (4)
Escape Room - City escape
Det sker i september - golden days
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
Drinksene på den nye rooftop er opkaldt efter byens tage og bygninger i København.

Mest læste

Det sker i København

Wallmans
Det sker i september - golden days
mad-1
cover-3

Mad og drikke

Ølbarer - Brus
MØR (4)
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
photo-1511795267602-0424436b99c5

Kultur og kunst

premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
smk
SDU-2-2
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides

221157_Islands_Brygge_Havnebad_Astrid_Maria_Rasmussen
Det sker i september - golden days
Wallmans
BLACK-FRIDAY--1-