5 x pandekager – to salte og tre søde

Pandekager er uden diskussion verdens bedste spise. BUM.

Selvom det er simpelt at lave pandekager, så er det heller ikke nemt at lave en god pandekage. Mange københavnske spisesteder serverer pandekager både i salte og søde udgaver. Jeg har valgt mine fem favoritsteder herunder.

La Galette – 53 forskellige pandekager

Et besøg hos La Galette minder om at spise ude i Paris. Restauranten ligger i en charmende baggård i indre by og fra siddepladserne udenfor kan du kigge op på lejligheder og vasketøjssnore. Hos La Galette kan du kun få pandekager og valgmuligheder er der nok af. De har 53 forskellige varianter i både salte og søde udgaver. Skulle det være noget med en boghvedepandekage med hakkebøf og æg eller med røget laks og kaviar? Eller hvad med en sød pandekage med blød karamel eller kandiserede flamberede æbler? Tag et kig på deres menukort for at se alle deres varianter.

Sokkelund Cafe & Brasserie – klassiske crepes

Hos det frederiksbergske spisested får du crepes i den klassiske franske variant. Stedets indretning leder også tankerne hen på det parisiske. Deres crepes er et lille mesterværk i sig selv: tynde, søde og friske – så dem kan du spise masser af. Hos Sokkelund kan du bestille dem som en enkelt ret til morgenmad eller som en del af deres lækre brunch. Du kan se menukortet og åbningstider her

Chez Laurent – fransk romantik

Endnu et sted som har både salte og søde pandekager i et mindre og måske mere overskueligt udvalg. Blandt deres 29 varianter finder du blandt andet en med andebryst, fois gras og figen, ingefærsyltetøj og limecreme. Caféens indretning er meget yndig med hvide vægge, romantiske møbler og flere franske specialiteter til salg. Se mere på deres hjemmeside.

Nimb Brasserie – København klassisker

Placeret midt i byen ved siden af Hovedbanegården og med udsigt til Tivoli, så bliver Nimb Brasserie ikke mere klassisk københavnsk. Nimb oser af  overdådighed; du sidder i en stor sal med pejs og højt til loftet, maden er god men også dyr fx koster brunch 255 kr. Men hvis du blot er på jagt efter pandekager, så slipper du billigere. Pandekagerne kan du nemlig kun få a la carte og for 55 kr. får du de skønneste pandekager som har et lille hint af appelsin, sirup og frisk frugt. Læs mere på Nimbs hjemmeside.

Next Door Café – blåbærpandekager

Den lokale café i indre by, Next Door Café, er kendt for dens gode stemning og venlige betjening. Men en lille hemmelighed om stedet er at de serverer de lækreste pandekager. De er amerikansk stil: tykke med masser af sirup og med blåbær inden i. Læs mere på hjemmeside

I samme kategori

Design uden navn
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

lagkagehuset-1
microphone-3989881_1920
photo-1544213456-bc37cb97df74
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides