Guide: 3 bæredygtige tøjbutikker i København

Bæredygtighedsbølgen har for alvor ramt Danmark det sidste års tid, og både forbrugere og virksomheder har taget det øgede fokus på bæredygtighed til sig. Det ses især i tøjbranchen, hvor flere butikker og tøjvirksomheder er begyndt at tage ansvar og nu i højere grad fokuserer på bæredygtigt forbrug.

Er du en af de mange, der ønsker at gøre noget godt for planeten og sætte ind over for vores storforbrug? Så bliv hængende, for her guider vi dig til tre bæredygtige tøjbutikker i København.

1. EDIE – Kompagnistræde

På Kompagnistræde 10 i hjertet af København finder du EDIE; en butik der sælger ‘last season’ modetøj 40-70% billigere end normalpriserne. EDIE gør op med ideen om, at tøj fra tidligere kollektioner skal kasseres, fordi nye kollektioner kommer til. Derfor finder du modetøj, som ellers var røget direkte i skraldespanden, fordi det var blevet for ‘gammelt’ efter kun et par måneder i butikkerne. Og det er altså ikke hvilket som helst tøj, du finder hos EDIE – det er tøj fra anerkendte modebrands som Fonnesbech, Gestuz, Marc Jacobs og Bruuns bazaar. EDIE har også en webshop, du kan hoppe ind på, hvis du vil snuse lidt rundt i udvalget hjemmefra.

Bæredygtig tøjbutik

2. PRAG – Nørrebrogade og Vesterbrogade

PRAG er en secondhand-butik beliggende på Nørrebrogade 45 og Vesterbrogade 98A. Butikkerne henter sin inspiration fra vintagebutikker i storbyer og forhandler primært second hand tøj og accessories. De har også et udvalg af fx nye strømpebukser og nye tasker. PRAG gør altså op med storforbruget af nyt tøj og den tidligere udbredte brug-og-smid-væk-kultur.

Genbrugsbutik København

3. Muda Nashi – Frederiksberg

På Godthåbsvej 11A ligger Muda Nashi, der også går forrest i kampen mod det store forbrug af nyt tøj og tilbehør. Der finder du typisk high-end secondhand items fra blandt andet Stine Goya og Acne til en pris langt under nypriserne. Muda Nashi har alt fra jakker, kjoler, smykker og sko til tasker. De tilbyder endda, at du kan få ryddet op i garderoben og sælge dit tøj gennem dem.

Second hand butik København

I samme kategori

Design uden navn
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

IMG_9581
lagkagehuset-1
blev-aldrig-brugt
144A1538-1400x840-2

Forsiden netop nu

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Mest læste

Det sker i København

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides