Guide: æbleskiver i København

Ligesom mange andre søde sager hører æbelskiver også julen til. Æbleskiver er en dansk sød sag, som oprindeligt blev lavet med et lille stykke æble i midten. I dag består en æbleskive hovedsageligt af en pandekagedej bagt i en æbleskivepande, så de får en rund flot form. Æbleskiver skal helst nydes lune og serveres traditionelt med syltetøj og flormelis.

 

Læs også: Julemarkeder i København

æbleskiver København

Nyhavns julemarked

På julemarkedet i Nyhavn kan du finde lidt af hvert, og heriblandt også æbleskiver. Dog er det ikke de klassiske store, runde æbleskriver, som man kender dem, men i stedet små, miniature æbleskiver. De serveres selvfølgelig med den klassiske garniture til: syltetøj og flormelis. Kan de klassiske æbleskiver godt blive lidt for store, når man også skal have plads til de mange andre søde sager, så skal du svinge forbi julemarkedet i Nyhavn og smage deres.

Hvor: Nyhavn, 1051 København K

Kulturtårnet på Knippelsbro

københavn æbleskriver kulturtårnet
Kulturtårnet på Knippelsbro

I Kulturtårnet på Knippelsbro kan man dufte julen. Det gamle brotårn er pyntet med lys, så tårnet står som et levende fyrtårn midt i Københavns Havn. Du kan komme forbi Kulturtårnet og nyde lune æbleskiver og hjemmelavet gløgg fra den 23. november indtil den 22. december 2022. De lune æbleskriver koster 25 kr.

Hvor: Knippelsbro 2, 1400 København K

d’Angleterre

dangleterre æbleskriver københavn
d’angleterre

Hos d’Angletter kan man nyde eftermiddagsgløgg og knas foran pejsens varme. Fra d. 18. november – 26. december åbner de dørene op for julehyggen. Heriblandt æbleskiver med hjemmelavet syltetøj til 150 kr.

Hvor: Kongens Nytorv 34, 1050 København K

Tivoli

æbleskiver København Tivoli
Jul i Tivoli

I Tivoli kan du selvfølgelig også få stillet den søde tand, med alt hvad der hører julen til – og dermed også de lune, nybagte æbleskiver. Æbleskiverne kan fås flere steder i Tivolis hyggelig have, der med garanti får dig i julestemning.

Hvor: Vesterbrogade 3, 1630 København V

Mirabelle Bakery

æbleskiver København
Mirabelle Bakery

Udover surdejsbrød, smørbagte croissanter og andet lækkert bagværk, så byder Mirabelle også på hjemmelavede æbleskiver i hele december. Mirabelles æbleskiver er selvfølgelig økologiske og lavet på de bedste råvarer. Deusden gemmer der sig en lille overraskelse i æbleskivens kerne. Et godt bud på Københavns bedste æbleskiver!

Hvor: Guldbergsgade 29, 2200 København N

Ro Chokolade

æbleskiver København
Ro Chokolade

Hver søndag i advent kan du komme indenfor hos Ro Chokolade og lave dine egne æbleskiver. Eventet koster 100 kr. pr person, og med i prisen får du et glas varm gløgg samt hjemmelavet æbleskivedej til fem æbleskiver. Du kigger bare ned og snuppet et ledigt bord med en varm pande. Desuden kan du fylde dine æbleskiver med flydende chokolade!

Hvor: Jægersborggade 16, København N

Læs også: Gløgg i København

I samme kategori

champagne-1
Aire-1
lucia-1
gl-gggg

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

lagkagehuset-1
144A1538-1400x840-2
photo-1544213456-bc37cb97df74
microphone-3989881_1920

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides