Guide: Laktose- og glutenfrie spisesteder

Er du laktose- eller glutenintolerant eller har du en ven, veninde eller familiemedlem der er. Eller vil du bare gerne undgå en eller begge elementer i din kost? Så ved du med sikkerhed, at det ikke altid er ligenemt at finde en bager eller café, hvor de kan imødekomme netop de behov. Heldigvis kommer der flere steder til som tilbyder både veganske, vegetariske og nu også laktose- og glutenfrie menuer, og hvis du ikke allerede har spottet nogle af stederne, så er der hjælp at hente i denne guide.

Bagerier

Det er ikke nemt at finde en bager, hvor der er andet end kanelsnegle som ikke indeholder laktose eller som anvender glutenfrit mel. Hos Landbageriet er alle deres produkter baseret på glutenfri råvarer, og er desuden laktosefrie (med undtagelse fra risfoccaciaen). De indeholder heller ikke æg eller animalsk fedt. Rein van Hauen er en mere traditionel bager, men det er lykkes mig at spotte et par kager uden laktose- og gluten.

Landbageriet (forhenværende Naturbageriet)
Reinh van Hauen

Restauranter

Restauranterne er en blandet landhandel, der er alt fra 100% veganske som f.eks. Hope bar & cafe og The organic Boho til Restaurant Sult. Her er fokus på bl.a. økologi og sundhed, men samtidig har de valgt at have et stort udbud til både gluten- og laktoseallergikere.

Hope bar & cafe
The organic Boho
Social
Restaurant SULT

Cafeér

Hafniabar er oplagt når man både vil spise sundt, bæredygtigt og samtidig have mulighed for vegetarisk/vegansk og tage hensyn til intolerance overfor enten gluten eller laktose. Cafe N kører ren vegansk menukort, men hos Friends N Burgers er cheddarosten laktosefri og alle burgere kan fås som glutenfri, mens Mormors har en mere klassisk menukort med gluten- og laktosefrie valgmuligheder. Med andre ord, er der massere af steder, hvor man kan få pirret smagsløgenene uden at skulle bekymre sig om sine allergier eller personlige præferencer.

42raw
Simpleraw
Cafe N
Mormors
Sidecar

To go coffee

Mange cafeer og kaffebarer er begyndt at have bl.a. soyamælk, men jeg opdagede for nylig at Espresso House er begyndt at eksperimentere med laktosefri mælk – spørg blot efter dette. Ellers er Starbucks og Baresso også altid en vinder når man er på farten – begge steder tilbyder soyamælk.

Starbucks
Baresso/Espesso House

I samme kategori

Design uden navn
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

lagkagehuset-1
microphone-3989881_1920
photo-1544213456-bc37cb97df74
144A1538-1400x840-2

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides